به گزارش خبرنگار مهر، در مراسمی که پیش از ظهر امروزچهارشنبه در شیراز برگزار شد پاتوق کتاب شیراز با حضور مرتضی سرهنگی، مدیر ادبیات پایداری حوزه هنری کشور، هدایت الله بهبودی، نویسنده و محقق تاریخ معاصر، مدیرکل کتابخانه های عمومی فارس و اکبر صحرایی، نویسنده ادبیات پایداری فعالیت رسمی خود را آغاز کرد.
در این مراسم کارشناس فرهنگی نهاد کتابخانه های فارس با اعلام اینکه پاتوق کتاب در شیراز تجربه های مختلفی را پشت سرنهاده است، خاطرنشان کرد: از اسفندماه گذشته که این حرکت کلید خورد به فاصله چهار ماه زمینه های راه اندازی این مکان مستقل فرهنگی فراهم شد تا امروز که پاتوق کتاب در شیراز آماده ی پذیرایی از دوستداران ادبیات است.
مهدی علی پاتوق کتاب را فرصتی برای تامل بیشتر مخاطب بر کتاب و کتابخوانی عنوان کرد و افزود: این محل افزون بر اینکه کتابفروشی است، مکانی برای تبادل اندیشه های کتاب محور است.
وی با اشاره به استفاده از فضای بیرونی پاتوق کتاب شیراز در جهت نشاط مراجعه کنندگان، گفت: طبقه دوم پاتوق کتاب شیراز به کودکان و خانواده ها اختصاص یافته تا آنها با هم از امکانات فرهنگی در زمینه کتاب بهره مند شوند.
علی راه اندازی این مکان فرهنگی را مرهون استقامت و ادامه ی کار گروهی از دوستداران کتاب دانست و افزود: هدف پاتوق کتاب تکثیر این گونه نهادها در سطح شهر شیراز است.
در ادامه این مراسم که با شعرخوانی حامد عسکری، ترانه سرا و غزل سرا همراه بود، حجت الاسلام بینازاده استاد دانشگاه شیراز شیراز را مهد حیات عقلی و فلسفی مکتب اسلام عنوان کرد و گفت: این شهر که روزگاری کوتاه زمان دارای 170 مجتهد مسلم بود امروزه باید پی این گروه از تحصیل کردگان قدر آن گشت.
وی با بیان اینکه واقعیت حوزه فرهنگی در اینباره نگران کننده است، افزود: بسته شدن کتابفروشی های همچون مرکز گسترش و نشر فرهنگ که چندی پیش در شیراز پس از سالها انجام گرفت گریه آور است، چراکه کسی اعتنایی به این موضوع نمی کند درحالیکه تعطیلی کتابفروشی فاجعه ای فرهنگی در عین حال جبران ناپذیر است.
بینازاده خطاب به دست اندرکاران امور فرهنگی استان، خاطرنشان کرد: اگر اینها تلاشی نکنند برخی دیگر از کتابفروشی های شیراز نیز به سرنوشت مرکز گسترش و نشر کتاب شیراز دچار می شوند.
وی خداقوت گفتن به دست اندرکاران پاتوق کتاب شیراز را وظیفه همه دانست و افزود: اینجا تنها کتابفروشی نیست، بلکه فرصتی برای تبلیغ کتاب نیز هست.
پاتوق کتاب شیراز جایی برای ارایه کارنامه به مسئولان فرهنکی نیست
یک شاعر و نویسنده نیز در این مراسم، گفت: پاتوق کتاب شیراز جایی برای ارایه کارنامه به مسئولان فرهنکی نیست. چراکه اینجا صرف نظر از تشریفات اداری راه اندازی شده و سلیقه های ادبی و فرهنگی مشخص است.
امین جعفری با اعلام اینکه مقدمات رونمایی کتاب نیز در پاتوق کتاب فراهم است، اشاره کرد: کتاب اینجا حرف مشترک ماست. شعر نیز در پاتوق کتاب پررونق تر از جاهای دیگر دنبال می شود.
وی با ابراز امیدواری به اینکه پاتوق کتاب در شیراز تکثیر شود، گفت: این چنین اماکنی جبران کننده عملکرد ضعیف دیگر حوزه های مرتبط است.
کتابفروشی های شیراز به صورت انبار اداره می شود
مدیر پاتوق کتاب شیراز نیز درحاشیه این مراسم به خبرنگاران، گفت: چون کتابفروشی های شیراز به صورت انبار اداره می شود و مخاطبان این حوزه فرصتی برای وقت گذاشتن در این اماکن ندارند، با توجه به اینکه مخاطب نیاز دارد ساعت ها در کتابفروشی وقت بگذارد این پاتوق با در نظر گرفتن مسایلی چون خستگی جسمی مخاطب و قرار گرفتن در فضایی دلنشین طراحی شده است، به گونه ای که خانواده ها، کودکان و بزرگسالان می توانند در 2 طبقه مجزا نیازهای فرهنگی خود را برطرف نمایند.
سیدعلی حسینی دیگر امکانات این پاتوق را فضای کافه ای آن عنوان کرد و افزود: در حیاط پشتی این بنا امکانی فراهم شده که مراجعه کنندگان ضمن خواندن کتاب از امکانات پذیرایی نیز برخوردار شوند و دمی را در آرامش و آسایش به مطالعه کتاب بپردازند.
وی با اعلام اینکه 4500 عنوان کتاب در این مجموعه قرار دارد، خبر داد: مجموعه نشست هایی با عنوان نشست های عصرانه در پاتوق کتاب در نظر گرفته شده که با موضوع داستان، شعر، فلسفه و نمایشنامه خوانی برپا می شود.
حسینی کتاب های این پاتوق را در زمینه های ادبیات عنوان کرد و افزود: قصد داریم رویکردی نیز به کتاب های هنری هم داشته باشیم.
پاتوق کتاب شیراز در خیابان خیابان سی متری سینماسعدی از 8 صبح تا 11 شب به صورت یکسره مشغول به کار است. نزدیک ترین نشست این پاتوق با موضوع خوانش و بررسی "دوباره از همان خیابان ها" نوشته بیژن نجدی پنجشنبه آینده برگزار می شود. در ادامه نیز نشستی با موضوع نمایشنامه نیز برگزار می شود که به کتاب "سوء تفاهم" آلبر کامو می پردازد.
نظر شما