۳۰ آذر ۱۳۹۲، ۱۲:۵۶

استاد هودی:

حفظ سنتها ارزشمندترین کار فرهنگی/ حافظ خوان در خانه ها کم شده است

حفظ سنتها ارزشمندترین کار فرهنگی/ حافظ خوان در خانه ها کم شده است

شیراز – خبرگزاری مهر: استاد رحیم هودی پیشکسوت تئاتر کشور با اشاره به اینکه یکی از ارزشمند ترین کارهای فرهنگی زنده نگه داشتن آیین ها و سنتهاست، گفت: توجه داشتن به فرهنگ، فقط با چاپ کتاب و نوشتن مقاله ممکن نیست.

به گزارش خبرنگار مهر، رحیم هودی در نشست ادبی شب یلدا که با همکاری خبرگزاری مهر و انجمن دوستداران میراث فرهنگی استان فارس برگزار شد تاکید کرد: جای خوشحالی است که گروهی از جوانان به دنبال نگهداشتن سنت و فرهنگ اصیل ایرانی هستند.

وی تصریح کرد: نباید فکر کرد که تنها با چاپ کتاب و نوشتن مقالات می توانیم سنتهای اصیل را نگهداری کنیم هر چند که این نوع فعالیت ها نیز لازم است اما حضور جوانان تاثیر بسیار دارد.

پیشکسوت تئاتر با اشاره به اینکه ایرانیان از قدیم به دنبال دوستی بودند یادآور شد: زندگی در دوران های گذشته سخت بود اما شادی در دلهای مردم وجود داشت و از هر فرصتی برای در کنار هم بودن استفاده می کردند.

هودی تاکید کرد: در آغاز زمستان به بهانه اینکه وارد سرد ترین و طولانی ترین شب های سال می شویم خانواده های ایرانی در کنار هم جمع می شدند و به سخن گفتن و حافظ خوانی پرداختند.

وی تصریح کرد: حافظ خوانی بهانه ای بود برای نیت کردن و شب یلدا نیز بهانه ای برای دوست شدن، محبت کردن و احترام گذاشتن به بزرگتر ها شد.

پیشکسوت تئاتر افزود: درکنارهم بودن تنها برای مشغول شدن نبود زیرا ایرانیان از قدیم به دوستی و اتحاد ایمان داشتند.

هودی با اشاره به اینکه این شب ها در سنت ایرانیان به یک دانشگاه شبیه است، گفت: زمانیکه خانواده های ایرانی در کنار هم جمع می شدند و سخن را بزرگترها آغاز می کردند، حافظ و شاهنامه می خواندند به معنی حضور در یک کلاس درس دانشگاه بود.

این پیشکسوت تئاتر کشور با بیان اینکه ایرانیان و شیرازی ها از گذشته به دنبال اتحاد و همدلی بودند تاکید کرد: این خصوصیت در مردم شیراز بیشتر از دیگران وجود داشت زیرا هیچگاه به دنبال تکروی نبودند.

استاد هودی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه شادی در تمامی مراسمات ایرانیان گذشته وجود داشته است، گفت:  زمانیکه مردم در شب های خاص در کنار هم جمع می شدند شادی در روح و جان آنها وجود داشت حتی زمانیکه درخواستی از خداوند داشتند.

وی در خصوص نوع دعای باران در گذشته یادآور شد: مردم در کنار هم جمع می شدند و با دست زدن و خواندن "الله تو زن باران" درخواست خود را مطرح می کردند که با این نوع رفتار  یاد خداوند هیچگاه از دل مردم دور نمی شد.

این پیشکسوت تئاتر با اشاره به اینکه امروز باید سنت های گذشته را تبدیل به یک مجموعه کرد، گفت: در همین شیراز هنرهای قدیمی از جمله عروسک مینا را داشتیم که متاسفانه طی چندین سال گذشته کمتر به آن توجه شده است.

وی افزود: مراسمات مختلف از جمله "جی جی بی جی" همچنان در ذهن بزرگان فامیل وجود دارد که باید آنها را ترویج کنیم.

حافظ خوان در خانه ها نداریم

هودی تاکید کرد: امروز در تمامی خانه های کتاب حافظ است اما حافظ خوان نداریم زیرا به سنت های خودمان کمتر توجه کرده ایم.

وی زنده نگه داشتن سنتها را یکی از فعالیتها بسیار ارزشمند دانست و افزود: در انجام کارهای فرهنگی احیا سنتهای این چنینی بسیار ارزشمند است.

این پیشکوست تئاتر همچنین با اشاره به وجود خانه های تاریخی متعدد در شیراز بیان کرد: در طول تاریخ، شیراز خاستگاه هنرهای نمایشی بوده است و اکنون می توان با اختصاص یکی از خانه های تاریخی شیراز به این امر هنر نمایش را همچنان ادامه داد.

کد خبر 2199928

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha