۸ دی ۱۳۹۲، ۱۱:۴۰

تهران صاحب "شهرک هنر" می‌شود

تهران صاحب "شهرک هنر" می‌شود

رییس گروه تجسمی فرهنگستان هنر از اجرایی شدن طرح ساخت "شهرک هنر" در تهران خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین فخیمی، طراح و مجسمه‌ساز درباره طرح "شهرک هنر" گفت: "شهرک هنر" جایی است كه فكر و اندیشه، تخیل و تصور، نیازها و تعلقات هنری و اجتماعی را به صورت فرم ساخته و عرضه (طرح و تولید) می‌كند. این طرح را از سال‌های قبل از انقلاب به وزارت فرهنگ و هنر سابق ارائه دادم كه با ساخت آن موافقت شده بود اما در زمان انقلاب از پیگیری و ساخت این مجموعه خودداری كردم و بعد از چند سال دوباره طرح ساخت این شهرك را ارائه دادم و فكر می‌كنم الان زمانی است كه باید این شهرك ساخته شود و جوانان مستعد در آن دانش و تجربه را با هم آموزش ببینند.

وی درباره هدف و كاربرد این شهرك اضافه كرد: این شهرك محلی خواهد بود برای آموزش و فعالیت هنرجویان مجسمه ساز از مقطع دبستان تا مقطع دكترا كه با چندین هدف و رویكرد، سال‌ها آن را مورد ارزیابی و مطالعه قرار دادم.

وی توضیح داد: با اجرایی شدن این طرح می‌توان در رونق بازارهای داخلی و بین‌المللی، ایجاد زمینه كاربردی مجسمه سازی در صنایع مختلف، بهره‌گیری در فضاهای معماری و شهری، اشتغالزایی برای جوانان مستعد برنامه ریزی كرد.

وی در همین زمینه تصریح كرد: تمام اشیایی كه در اطراف ما هستند در واقع یك مجسمه‌‌اند از كیف، كفش، ساعت، صندلی، عروسك و حتی سكه گرفته تا اتومبیل و هواپیما. به گذشته ایران دقت كنید، همه چیز وطنی بود. معماری ایرانی، ظروف ایرانی، كفش، لباس و هر آنچه استفاده می‌كردیم، تولید صنعتگران داخلی بود. در واقع هنر و صنعت ما در هم تنیده بود، اما از زمانی كه از هنرمان دور شدیم دست نیاز به سمت غرب دراز كردیم غربی كه خود بسیاری از الگو‌ها و شیوه‌هایش را از شرق آموزش دیده بود. حتی در صنعت عروسك‌سازی برای كودكانمان نیز دچار دغدغه نخواهیم بود كه از محصولات بیگانه استفاده کنیم. به عنوان مثال ریخته‌گری‌ مومی یكی از شیوه‌های مجسمه سازی است كه من در اسپانیا فرا گرفتم، حال آنكه این روش قرن‌ها پیش در ایران وجود داشت كه از كاوش‌های باستان‌شناسی در شهر سوخته به دست آمده است.

این هنرمند مجسمه‌ساز در تشریح بیشتر این طرح افزود: در گذشته بسیاری از هنرمندان ما از كودكی به فراگیری هنر روی می‌آوردند و در سال‌های اولیه زندگی برای خود استادكاران بزرگی می‌شدند كه نگران تامین معاش هم نبودند. با اجرایی شدن طرح شهرك هنر، نسلی را تربیت می‌كنیم كه به صورت علمی و عملی این علوم را فرا می‌گیرند و می‌توانیم امید داشته باشیم كه از طرح مبلمان شهری گرفته تا اتومبیل‌هایی كه سوار می‌شویم تا لباسی كه بر تن می‌كنیم و همه و همه از طرح‌های وطنی استفاده كنند.

فخیمی درباره این‌كه این طرح چه زمانی به اجرا در می‌آید،‌ گفت: این طرح به شورای شهر، وزارت تعاون، كار و امور اجتماعی، شهرداری تهران و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارائه شد كه خوشبختانه مورد توجه خاص نیز قرار گرفته‌است و به این ترتیب با حضور هر كدام از این مسئولان توافق شده تا به صورت طرحی ملی مورد حمایت این دستگاه‌ها قرار گیرد.

وی همچنین درباره پیكره‌های دوقلوی خیام كه مسایل ساخت آن حدود 11 سال زمان برده است، گفت : وزیر وقت ارشاد پیشنهاد داده تا یكی از این مجسمه‌ها را در مركز فرهنگی نیویورك نصب کنند تا نمادی از دانشمندان بزرگ ایرانی باشد.

کد خبر 2204420

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha