۲۳ دی ۱۳۹۲، ۱۱:۳۷

رئیس جمهور:

باید تا پایان دولت از واردات واکسن بی نیاز شویم/ نظام سلامت در گرو آشتی همه با هم است

باید تا پایان دولت از واردات واکسن بی نیاز شویم/ نظام سلامت در گرو آشتی همه با هم است

رئیس جمهور با بیان اینکه دولت سعی دارد در برنامه 4 ساله خود شرایط نظام سلامت را به شرایط نسبتاً مطلوبی برساند تاکید کرد: به همین خاطر از وزیر بهداشت خواستم تا بحث واکسن را تا پایان این دولت به نقطه ای برساند که ما از واردات واکسن در داخل کشور بی نیاز شویم.

به گزارش خبرنگار مهر، حسن روحانی در نوزدهمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی با اشاره به کمبود دارو در مقطع زمانی آغاز دولت اظهار داشت: در زمان آغاز به کار این دولت در بخش سلامت و دارو شاهد یک شبه بحران بودیم و ناچار شدیم برای خارج شدن از این شبه بحران با اینکه با مشکلات مالی روبرو بودیم اما اقدامات فوری انجام دهیم.

رئیس جمهور افزود: دولت سعی دارد در برنامه 4 ساله خود شرایط نظام سلامت را به شرایط نسبتاً مطلوبی برساند به همین خاطر از دکتر هاشمی خواستم تا بحث واکسن را تا پایان این دولت به نقطه ای برساند که ما از واردات واکسن در داخل کشور بی نیاز شویم.

وی با اشاره به اهمیت تحقیق و پژوهش در حوزه های مختلف به خصوص حوزه سلامت اظهار داشت: من قول می‌دهم اگر کسی تحقیقی که ضروری امروز جامعه و کاربردی باشد، تبدیل به محصول شود و به عنوان محصول دانش بنیان در اقتصاد ملی حضور یابد را انجام دهد دولت منابع مالی آن را به هر صورتی که باشد تامین خواهد کرد.

روحانی در ادامه در توصیه ای به پزشکان اظهار داشت: ما باید به جایی برسیم، پزشکان با شهامتی داشته باشیم که برای خوشایند بیمار صفحه نسخه را پر نکنند.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه ما باید کل  نظام سلامت را بهبود ببخشیم، گفت: بحث فقط بر سر درمان و یا تجهیزات اتاق عمل نیست بلکه خیلی مسایل مهمتری وجود دارد.

روحانی با تاکید بر استفاده از ظرفیت ایرانیان خارج از کشور برقراری ارتباط قوی تر با متخصصان ایرانی خارج از کشور ادامه داد: باید راه رفت و آمد با آن ها را تسهیل کنیم چرا که ایرانیان صاحب نظر خارج از کشور کم نیستند و دولت برای این کار آماده است که تسهیلات لازم برای ورود و خروج ایرانیان را فراهم کند.

رئیس جمهور با اشاره به سخنانش در جمع ایرانیان در نیویورک اظهار داشت: آنجا هم گفتم حق مسلم هر ایرانی است که به کشور خود بیاید و با کشور خود رفت و آمد داشته باشد. ما باید از سرمایه‌های فکری و علمی و پژوهشی ایرانیان استفاده کنیم، آن‌ها مانند ما دلسوز ایران هستند و همه دست به دست هم بدهیم.

روحانی گفت: در آغاز دولت در بخش سلامت شاهد نوعی شبهه بحران بودیم و در بخش دارو مشکلات بسیاری داشتیم، لذا ناچار بودیم این حالت شبهه بحران را از بین ببریم.

وی با اشاره به اقدامات دیگر در بخش سلامت و برنامه ای که برای رفع مشکلات در این زمینه وجود دارد، افزود: همه امید دولت این است بتواند در طول چهار سال فعالیت شرایط نظام سلامت را در کشور به شرایط نسبتا مطلوب برساند.

رئیس جمهور تصریح کرد: اینکه کشور برای واکسن نیاز به واردات دارد، موضوعی است که بر دوش دولت سنگینی می کند، لذا از وزیر بهداشت می خواهم در بحث واکسن در پایان دولت از واردات بی نیاز شویم

وی ادامه داد: یک جلسه دولت در هفته های گذشته به طور کامل به گزارش وزیر بهداشت در بحث سلامت گذشت و در چندین جلسه اختصاصی به ریاست رئیس جمهور در پیرامون سلامت بود و در این زمینه در مرحله دوم هدفمندی یارانه ها قدم بلندتری برخواهیم داشت.

روحانی با بیان اینکه باید در زمینه تحقیق و پژوهش اولین درس را از رازی بیاموزیم به سخنان ملک‌زاده معاون وزیر بهداشت اشاره کرد و گفت: این را باید قبول کنیم که در زمینه تحقیقات دولت باید کمک بیشتری به محققین بکند.

وی تاکید کرد: قول خواهم داد اگر هر تحقیقی برای شرایط امروز کشور لازم و کاربردی باشد، تبدیل به محصول شود و در اقتصاد نقش ایفا کند، دولت منابع مالی آن تحقیق را به هر صورت ممکن تامین خواهد کرد.

رئیس جمهور با بیان اینکه دنیای تحقیقات بی انتها است، یادآور شد: اصل تحقیقات یعنی رسیدن به مسیر شکوفایی، شکوفایی در بخش سلامت و شکوفایی در بخش علم که برای محقق شدن این موضوعات تنها باید از مسیر پژوهش گذشت. البته باید تاکید کنم که اگر پژوهش نباشد علم تبدیل به انباشت داده ها می شود و این ما را به پیشرفت نمی رساند.

وی با تاکید بر اینکه جامعه نیاز به شک و پرسش دارد، عنوان کرد: تحقیق از شک و فرضیه آغاز می‌شود این آغازی است که اگر درست در مسیر آن حرکت کنیم ما را به علم و یقین خواهد رساند.

روحانی با بیان اینکه انسان موجودی پرسشگر، جستجوگر و انتخاب گر است، گفت: نباید بگذاریم فضای جامعه به گونه ای باشد که پرسش، اندیشه و نقد زیرزمینی شود، چون پرسش و نقد هیچگاه از بین نمی رود و اگر تبدیل به پرسش و نقد زیرزمینی شود، این موضوع به نفع جامعه و کشور ما نخواهد بود.

وی تاکید کرد که بگذارید فضا باز شود؛ چراکه آنها در سایه برخورد اندیشه های مختلفند که می توانیم به رشد و تعالی دست یابیم از این رو دانشگاه باید مرکز اندیشه ورزی، پرسش گری و نقادی باشد؛ چراکه این دانشگاه است که باید محقق، پژوهشگر و اندیشمند را تربیت کند.

رئیس جمهور با بیان اینکه محقق، پژوهشگر و اندیشمند باید از دانشگاه به عرصه دانش و پژوهش قدم بگذارد، گفت: محصول پژوهش باید منجر به بهبود زندگی مردم شود. البته قبول دارم که منابع تحقیقاتی ما کافی نیست و باید افزایش یابد، اما باید ببینیم منابع تخصیص یافته در گذشته درست و بهینه بوده است یا خیر.

وی اضافه کرد: در بحث تحقیق و پژوهش منابع ما بی پایان نیست و لذا باید در این زمینه اولویتها را مشخص کرد در نظام سلامت هم پژوهش ها باید بر مبنای اولویت باشد و بر این اساس از منابع بهره‌مند شوند. معتقدیم دولت باید بر این مبنا منابع خود را به پژوهش های اولویت دار و برای بهبود جامعه تخصیص بدهد.

روحانی یادآور شد: اگر تحقیقات ما در نظام سلامت منجر به بهبود شرایط جامعه و زندگی مردم شود، دولت با قید شرط تبدیل به محصول شدن و آمدن به بازار، آماده هرگونه تامین هزینه است.

وی ادامه داد: بوعلی با گرفتن نبض حتی عشق را هم می فهمید او نه تنها حالت جسمی بلکه حالات روحی و روانی را هم از این طریق درک می کرد. البته امروز ابزار علمی و فناوری در تشخیص و درمان به کمک پزشکان آمده است در حالیکه در گذشته چنین ابزاری نبود. امروز حتی بعضی از اعضا هم توسط پزشکان جایگزین می شوند و در آینده شاهد بیشتر از این هم خواهیم بود.

رئیس جمهور با بیان اینکه رازی نه تحصیلات، نه منابع مالی و نه پارک علم و فناوری داشت، بلکه به خودش متکی بود و در این راه به کجاها که نرسید، گفت: آنچه ما می خواهیم درک درست داشتن درد مردم داشتن و درک کشور داشتن است چراکه اگر درد من شد امتیاز و آن را در چارچوب رسیدن به استاد یاری، استادی و چاپ مقاله در ISI دیدیم این دنیای دیگری است.

روحانی یادآور شد: البته من مخالف اینها نیستم و باید این امتیازهای تشویقی هم وجود داشته باشد، اما اعتقاد دارم در برابر محققی باید خضوع کرد که دردش درد مردم و کشور است. امروز برای پیشرفت راهی جز تحقیق و پژوهش وجود ندارد و باید اقتصاد ما دانش محور شود، برای این کار هم باید انگیزه، اراده و اعتماد به نفس هم داشته باشیم.

وی با تاکید بر اینکه دولت آماده ارائه هر نوع کمک در زمینه نیل به پیشرفت از طریق تحقیق و پژوهش است، تصریح کرد: ما در زمینه نظام سلامت و تحقیقات در رشته های مختلف باید اولویت را به بیمارانی بدهیم که در جامعه دارای مشکلات بیشتری هستند و زندگی شان با رنج بیشتر همراه است.اگر اقدامی انجام دهیم در جهت رفع و یا کم کردن مشکل زندگی جانبازان، معلولین، بیماران خاص و بیماران صعب العلاج نمی دانید که این موضوع چقدر در زندگی آنها و حتی کل خانواده آنها تاثیرگذار خواهد بود.

رئیس جمهور با بیان اینکه همه پژوهشها مقدس و ارزنده است، اما باید اولویتها را به پژوهشهایی بدهیم که درد و رنج افراد را کم می کند، گفت: مقداری هم می خواهم روی اخلاق پزشکی تاکید کنم؛ چراکه متاسفانه مصرف دارو در کشور ما زیاد است.

وی ادامه داد: من می خواهم سخنی را بگویم که اگر خوشایندتان نبود، از یاد ببریدش. باید به پزشکی برسیم که برای خوشایند بیمار صفحه نسخه را پر نکند و آنچه را برای بیمار ضروری است، بنویسد.

روحانی عنوان کرد: ما نیاز به فرهنگسازی در جامعه داریم نظام سلامت ما نیاز به فرهنگ سازی و فرهنگ شناسی دارد، ما نیاز به شهامت در پزشکی داریم، ما رازی را می خواهیم و می خواهیم که او الگوی ما باشد. رازی در این زمینه گفته است که پزشکی باید بیمار را درمان کند که از علم و اخلاق لازم برخوردار باشد.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه ما باید کل نظام سلامت را بهبود ببخشیم، گفت: بحث تنها بر سر تجهیزات نیست، بلکه ما به خیلی چیزهای دیگر در انجام وظایف پزشکی نیازمندیم.

وی خطاب به پزشکان و محققان حاضر در نوزدهمین جشنواره علوم پزشکی رازی توصیه کرد: از ایرانیان خارج از کشور استفاده کنید، ارتباط با آنها را ادامه دهید و سعی کنید اقدامی انجام دهید که راه رفت و آمد آنان به ایران تسهیل شود.

روحانی با تاکید بر اینکه دولت آماده است در هر بخش تسهیلات لازم را برای ورود و خروج ایرانیان خارج از کشور به ایران فراهم کند، اظهار کرد: در جمع ایرانیان در نیویورک گفتم این حق هر ایرانی است که بیاید کشور خود را ببیند و رفت و آمد کند؛ چراکه ما باید از سرمایه های علمی، تحقیقاتی و پژوهشی ایرانیان سراسر دنیا استفاده کنیم؛ چراکه آنان هم دلسوز ایران هستند.

رئیس جمهور در پایان گفت: تحقیق، پژوهش و پیشرفت در کشور ما در گرو آشتی است و همه باید با هم آشتی کنیم به امید فردایی بهتر و ایرانی سربلندتر و آبادتر.

کد خبر 2213442

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha