رضا فاضلي در گفتگو با خبرنگار مهر، با بيان اين كه از سال 90 تاكنون 55 بيمارمبتلا به ويروس HIV در خراسان شمالي شناسايي شدهاند، عنوان كرد: از اين تعداد 20 نفر در دو سال گذشته جان خود را از دست دادند و 35 نفر نيز شامل 25 مرد و 10 زن با انجام مراحل درماني به زندگي خود ادامه ميدهند.
وي با بيان اين كه بيشتر افراد مبتلا به ايدز در استان داراي رده هاي سني بين 25 تا 42 سال هستند، اظهار كرد: در حال حاضر اين افراد از مراقبت هاي درماني مراكز مشاوره شهرستانهاي بجنورد، شيروان و اسفراين برخوردار هستند.
فاضلي گفت: آزمايش هاي تشخيص ويروس ايدز در اين مراكز به صورت رايگان و محرمانه صورت مي گيرد و علاوه بر اين در اين مراكز افراد مبتلا و اطرافيان آنها از خدماتي همچون مشاوره، مراقبت و درمان، پيشگيري از مبتلا شدن افراد در معرض خطر، كمك به افراد آلوده به ويروس به منظور جلوگيري از انتقال ويروس و... بهرهمند ميشوند.
وي با بيان اينكه بيشتر افرادي كه براي تست ايدز به مراكز مشاوره درماني خراسان شمالي مراجعه ميكنند اغلب در رده سني 18 تا 34 سال هستند، اظهار داشت: افرادي كه نسبت به داشتن اين بيماري مشكوك هستند مي توانند با مراجعه به اين مراكز و انجام تست مربوط، نسبت به سلامت و يا بيماري خود اطمينان حاصل كنند.
به گفته فاضلی از ابتداي امسال تاكنون هشت بيمار مبتلا به ايدز در خراسان شمالي شناسايي شده اند كه سه نفر از اين تعداد را كودكاني تشكيل مي دهند كه اين بيماري را از مادر خود گرفته اند و اين مسئله هشدار و زنگ خطري براي استان به شمار مي رود.
او با اشاره به برنامه هاي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني خراسان شمالي براي پيشگري از اين بيماري در استان اظهار داشت: در اين زمينه دوره هاي آموزشي شناخت و روش هاي پيشگيري از ابتلا به ايدز به صورت هميشگي در استان برگزار مي شود.
به گفته وي در اين راستا از ابتداي آذرماه امسال تاكنون بيش از 100 دوره آموزشي ايدز در شهرستان هاي مختلف استان و براي گروه هاي هدف مددجويان كميته امداد امام خميني(ره) و بهزيستي، افراد در معرض خطر، سربازان و... برگزار شده است.
فاضلي اضافه كرد: علاوه بر اين در زمينه پيشگيري از ابتلا به ايدز آموزش والدين از طريق دستگاههايي مانند آموزش و پرورش، اداره كل تبليغات اسلامي و... نيز انجام شده است.
كارشناس مسئول بيماري هاي واگير دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني خراسان شمالي در ادامه از جمله علايم ايدز را كاهش وزن سريع، ضعف و خستگي هاي شديد، تورم غده هاي لنفاوي زير بغل، كشاله ران وغدد لنفاوي برجسته در گردن، اسهال بيش از دوهفته، تبهاي تكرار شونده و بيش از يك ماه، تعريق شبانه، به وجود آمدن نقاط سفيد يا لكه هاي غيرعادي روي زبان، داخل دهان و گلو، عفونت ريه و سرفههاي مدارم، وجود لكه هاي قرمز، قهوه اي زير يا روي پوست، داخل دهان، بيني يا پلكها، از دست دادن حافظه و اختلالات عصبي برشمرد.
فاضلي از جمله راه هاي انتقال بيماري ايدز را نيز تماس جنسي غيرمطمئن و ارتباط جنسي با فرد آلوده به ويروس، استفاده مشترك از سرنگ در بين معتادان تزريقي، دريافت خون يا محصولات خوني آلوده به ويروس، پيوند اعضا از فرد آلوده به ويروس به فرد سالم، انتقال ويروس از مادرآلوده به ويروس به جنين و از طريق شير دادن به كودك بعد از تولد عنوان كرد.
وي در ادامه اظهار داشت: مبارزه با ايدز يك تعهد اجتماعي است و تمامي افراد جامعه بايد در اين مبارزه نقش داشته باشند چرا كه از دست دادن هر گونه فرصت براي مبارزه با اين بيماري عواقب جبران ناپذيري را به دنبال دارد.
كارشناس مسئول بيماري هاي واگير دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي و درماني استان در پايان افزود: متاسفانه بخش عمده مبتلايان به اين بيماري افرادي هستند كه در رابطه با شيوع اين بيماري اطلاعات كافي ندارند، به گفته او با اطلاع رساني صحيح مي توان نسل جوان را از افتادن در دام اين بيماري پرخطر مصون داشت.
به گزارش خبرنگار مهر، در حالی که اکنون از 55 بیمار HIV مثبت شناسایی شده در خراسان شمالی، تنها 35 نفر تاکنون زنده ماندهاند، بنا به نظر كارشناسان بهداشتي بیش از پنج برابر این میزان هنوز شناسایی نشدهاند.
اكنون در ايران بيش از 30 هزار نفر و در كل جهان نيز افزون بر 35 ميليون نفر مبتلا به HIV یا ایدز هستند.
نظر شما