۲۴ دی ۱۳۹۲، ۱۱:۲۷

گزارش مهر؛

شغل های آلاینده خانه های مسکونی را هم اجاره کرده اند/ وقتی مشاغل مزاحم مردم را از شهر بیرون می کنند

شغل های آلاینده خانه های مسکونی را هم اجاره کرده اند/ وقتی مشاغل مزاحم مردم را از شهر بیرون می کنند

کرمانشاه ـ خبرگزاری مهر: هنوز هیچ طرح و یا برنامه ای به صورت عملی برای تحقق این خواسته به حق و ضروری مردم صورت نگرفته و بسیاری از شهرکها و محلات کرمانشاه که در جوار این مراکز و کارگاههای غیراستاندارد و مزاحم زندگی می کنند برای فرار از این موقعیت، چوب حراج به منازل خود زده اند.

به گزارش خبرنگار مهر، بیشتر از یک دهه است که بسیاری از فعالان اجتماعی کرمانشاه نسبت به وجود مشاغل مزاحم و آلاینده در مرکز شهر اعلام خطر و نارضایتی کرده اند.

با این وجود هنوز هیچ طرح و یا برنامه ای به صورت عملی برای تحقق این خواسته به حق و ضروری مردم صورت نگرفته است و بسیاری از شهرک ها و محلات کرمانشاه که در جوار این مراکز و کارگاه های غیراستاندارد و مزاحم زندگی می کنند برای فرار از این موقعیت، چوب حراج به منازل خود زده اند و به مرکزی اصلی شهر که خبری از مشاغل آلوده و آلاینده نباشد کوچ کرده اند.

یکی از این محلاتی که بیشترین صدمه را از وجود مشاغل مزاحم و کاذب دیده، شهرک جعفرآباد است؛ شهرکی با جمعیتی بالغ بر 80 هزار نفر که قریب یک پنجم ساکنان آن به دلیل راکد بودن بازار کار، مشاغلی را برگزیده اند که جای آنها در داخل شهر نیست و نیاز به عرصه خاص خود دارد، مانند خرید و فروش ضایعات نان و آهن و...

از سوی دیگر، بسیاری از کارگاه های صنعتی همانند جوشکاریها، صنایع آلومینیوم و... که تعداد این مشاغل در یک آمارگیری بیش از 700 شغل است، به علت پایین بودن هزینه اجاره شهرک جعفرآباد را بهترین مکان برای ادامه شغل خود انتخاب کرده اند و عملا مردمان و ساکنان قدیمی این شهرک را با پای خودشان از بیرون رانده اند.

تاسف بار اینکه برخی مغازه های خرید و فروش ضایعات برای تهیه انبار و احکتار اجناس بنجل خود، اقدام به خرید منازل مسکونی در این محله کرده اند، تا جایی که در خیابان شریعتی جعفرآباد، 90 درصد از منازل مسکونی که روزی محل زندگی خانواده ها بود، به انبار آهن آلات و نان خشکه های خریداری شده از سطح شهر شده اند.

مشکل به اینجا ختم نمی شود؛ همین انبارها به مکانی مناسبت و ایده آل برای رشد حیوانات و حشرات موزی تبدیل شده است، تا جایی که برخی از بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان در میان بعضی از شهروندان این محل دیده شده است.

چندی پیش، مسئول یکی از هیاتهای مذهبی در جعفرآباد با حضور در دفتر خبرگزاری مهر کرمانشاه از وضعیت اسفبار این شهرک شکایت داشت.

"لکی" که در محله جعفرآباد به عنوان یکی از بانیان هیات های مذهبی و پیشروها در امور دینی شناخته می شود در گفتگو با خبرنگار مهر از پیگیری و مکاتبات متعدد مردم جعفرآباد به شهرداری برای حل مشکل مشاغل مزاحم و خطرآفرین در این شهرک خبر داد.

وی می گوید: بارها به شهرداری منطقه 3 کرمانشاه مراجعه کرده ایم و به تفصیل مشکل موجود را مطرح کرده ایم که متاسفانه مسئولان این شهرداری در جواب درخواست مردم جعفرآباد اینگونه پاسخ مکاتبات را داده اند: "هر هفته نیروهای سد معبر نسبت به جمع آوری مشاغل مزاحم درجعفرآباد عمل می کنند".

حال آیا این راهکار راهگشای این معضل بغرنج در جعفرآباد می شود یا نه؟! چندی پیش مسئولان اقتصادی و ارشد استان کرمانشاه برای حل معضل مشاغل مزاحم و آلوده کننده در مرکز شهر، نشستی داشتند.

مشاغل مزاحم چهره شهر کرمانشاه را زشت کرده است

کیوان کاشفی، رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه در آن جلسه با تایید اینکه مشاغل مزاحم چهره شهر کرمانشاه را زشت کرده اند به خبرنگار مهر گفت: مشاغل مزاحم موجود در مراکز اصلی شهر، به نوعی عرصه زندگی را بر مردم کرمانشاه تنگ کرده اند و باید با یک برنامه ضربتی و سریع نسبت به جابجایی و انتقال این مشاغل به خارج از شهر اقدام کنیم.

رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه اظهار داشت: البته برای انتقال این مشاغل و صنوف نیازمند همراهی اداراتی همانند شهرداری و استانداری و نیز ایجاد زیرساختهای لازم و کافی برای اسکان این مشاغل هستیم.

کاشفی افزود: مسئله مشاغل مزاحم سالهاست که مردم کرمانشاه را رنجانده است و تاکنون کسی برای رفع این مشکل عملا وارد میدان نشده است، لذا بنده به نمایندگی از مردم کرمانشاه به ویژه مردم حاشیه شهر از استاندار درخواست دارم که در سریعترین زمان ممکن طرح انتقال مشاغل مزاحم به خارج از شهر را عملیاتی کنند.

شهرداری و استانداری در خط اول انتقال این مشاغل به خارج از شهر قرار دارند

"حسین بیات" رییس مجمع امور صنفی استان کرمانشاه، نیز در همان زمان با تایید مشکلات به وجود آمده توسط مشاغل مزاحم و آلوده کننده در سطح شهر کرمانشاه به خبرنگار مهر گفت: دستگاهای ذیربط همانند شهرداری و استانداری در خط اول انتقال این مشاغل به خارج از شهر قرار دارند و امیدواریم هرچه زودتر شاهد اجرای این برنامه باشیم.

بیات گفت: اقدام در خورد توجهی برای تملک زمین ایجاد این شهرک در روستای "عمرملی" انجام نگرفته است

البته برخی شنیده حکایت از  انتقال مشاغل مزاحم  به نزدیکی همان محلاتی دارد که این گونه شغل ها هم اکنون در آن قرار دارند که در این صورت به نظر می رسد این کار دردی از مشکلات مذکور دوا نمی کند.

چند سال پیش مسئولان مکانی را در نزدیکی سراب نیلوفر برای اسکان مشاغل مزاحم و آلاینده کرمانشاه تعیین کردند که این پیشنهاد باعث واکنش مثبت و منفی بسیاری از مسئولان وقت و فعلی این استان شد. البته ناگفته نماند که عملیات ساخت زیرساختهای این طرح مدتی است که تعطیل شده است.

انتقال مشاغل مزاحم به خارج از شهر، کاری کارشناسی و زمانبر است

خسرو زرافشانی، رئیس شورای اسلامی شهر کرمانشاه در این باره به خبرنگار مهر گفت: همه مردم شهر کرمانشاه از مشکلات وجود مشاغل مزاحم و آلاینده و پرسر و صدا خبر دارند، ولی انتقال و جابجایی این مشاغل به خارج از شهر، کاری کارشناسی و زمانبر است.

خسرو زرافشانی تاکید کرد: باید کارها و برنامه های ما همراه و در مسیر ضوابط قانونی باشد و اگر احداث شهرک مشاغل در کنار مسیر دسترسی به منطقه گردشگری "سراب نیلوفر" قانونی نباشد با آن موافقت نخواهیم کرد.

رییس شورای اسلامی شهر کرمانشاه اظهار داشت: از آغاز مطرح شدن طرح انتقال مشاغل مزاحم از سطح شهر به بیرون از محوطه شهر، مخالفتهای بسیاری از سوی برخی مسئولان وقت مطرح شده بود.

وی بیان داشت: برخوردهای سلیقه ای در مورد احداث شهرک مشاغل آلاینده آن هم در نزدیکی محدوده شهر کرمانشاه و با فاصله تنها 150 متر از جاده اصلی، یکی از موانع بازدارنده بر سر راه احداث شهرک بوده است.

زرافشانی با اشاره به اینکه برای رفع این معضل در مسیر قانونی حرکت کنیم، گفت: به عنوان رئیس شورای اسلامی شهر کرمانشاه با هر گونه اقدامی که مخالف و مغایر با قانون باشد به شدت مخالفت خواهم کرد.

وی با انتفاد از برخی تصمیم گیری های غیرکارشناسی و از روی احساس، افزود: برخی از تصمیمات در بخش مدیریت شهری که هیچگونه کار کارشناسی بر روی آنها انجام نگرفته است، امروز باعث گردیده که چهره کلانشهر کرمانشاه به جایگاه واقعی در شان مردمانش نرسد.

به هر حال باید شورای اسلامی شهر کرمانشاه با همراهی شهرداری به ویژه شهرداری منطقه سه طرح جمع آوری، جابجایی و یا تعطیلی مشاغل مزاحم در این ناحیه را از اولویت های کاری خود قرار دهند و طرحهای غیرضروری را به بعد از حل این معضل موکول کنند.

وی در پاسخ به این سوال که احداث شهرک مشاغل مزاحم در نزدیکی شهر مگر با مجوز شورای شهر نبوده است، اظهار داشت: مدیران شهرداری به هیچ وجه ضامن اجرای تصمیمات غلط در گذشته نیستند. اگر در این دوره از شورای اسلامی تصمیم اشتباهی گرفته شود، طبیعتا ما باید پاسحگو باشیم زیرا این جزو ضوابط قانونی و شرعی است.

زرافشانی با اشاره به اینکه ترک نژاد استاندار دولت اصلاحات با ایجاد شهرک مشاغل مزاحم و آلاینده در مسیر سراب نیلوفر به شدت مخالف بود، گفت: ترک نژاد با ایجاد این شهرک در مسیر سراب نیلوفر که یک مکان تفریحی و توریست پذیر بود به شدت مخالف بود و حتی قانون ما هم اجاره ایجاد این شرکت را در نزدیکی سراب نیلوفر نخواهد داد.

رییس شورای اسلامی شهر کرمانشاه در پایان سخنان خود با اشاره به اینکه برای انتقال مشاغل مزاحم از سطح شهر به مکان های ایجاد شده به حداقل 50 سال نیاز داریم، اضافه کرد: باید برای انجام این مهم یک کار کارشناسی دقیق انجام دهیم تا هم باعث اتلاق هزینه های مالی دولت نشویم و هم بانی سردرگمی دارندگان مشاغل مزاحام و صنایع تولیدی در استان نشویم.

مجوزهای احداث شهرک مشاغل مزاحم صادر شده است

معاون برنامه ریزی استانداری کرمانشاه نیز در همین رابطه به خبرنگار مهر گفت: پروژه احداث شهرک مشاغل مزاحم  دارای مصوبه شورای برنامه ریزی استان کرمانشاه است، ضمن اینکه این شهرک توسط شورای شهر نیز مجوز احداث گرفته است.

بابک دلفانی  با اشاره به اینکه پروژه انتقال مشاغل مزاحم از سطح شهر به خارج از شهر از نظر مطالعاتی مشکل خاصی نداشته است، افزود: تاکنون بالغ بر 3 میلیارد تومان برای احداث شهرک مشاغل مزاحم در بیرون از شهر هزینه شده و نیاز داریم برای برطرف کردن دیگر مشکلات این طرح مهم شورای اسلامی شهر و شهرداری کرمانشاه  و دیگر نهادهای ذیربط با هم همکاری لازم را داشته باشند.

دلفانی با اشاره به اینکه زمین واگذار شده برای ایجاد مشاغل مزاحم از سوی شهرداری کرمانشاه بیش از 8.5 هکتار به صورت رایگان اهدا شده است، گفت: از این حیث تقدیر خود را از شهرداری داریم، ولی با این وجود از دوستانمان در شهرداری و شورای اسلامی شهر کرمانشاه درخواست داریم در رسیدن به این مهم و خواسته همه مردم کرمانشاه ما را یاری کنند.

به هر حال بیرون رفتن شغل های آلاینده یکی از خواسته های خود صاحبان این شغل ها نیز هست که به اذعان همه مسئولین و کارشناسان به اصلاح ظاهر کلانشهر کرمانشاه و رفع آلودگی های سمعی و بصری کمک شایانی خواهد کرد.

کد خبر 2214151

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha