به گزارش خبرنگار مهر، سیفالله صمدیان دبیر یازدهمین جشن تصویر سال در نشست خبری این جشنواره که روز 30 بهمن ماه در خانه هنرمندان ایران برگزار شد، گفت: 11 سال است که تصویر سال را بدون وقفه دنبال میکنیم. جوانان انرژی موجود در خود را که نمیتوانند در فضاهای مختلف بروز دهند، در این رویداد تخلیه میکنند. تصویر سال یک امنگاه فرهنگی است که مطمئن هستم، هیچوقت تعطیل نمیشود و ناگزیر است که همیشه ادامه داشته باشد.
وی افزود: فارغ از همه تنشهای سیاستزدگی در جشنوارههای مختلف، تصویر سال فرصتی است که هنرمندان دور هم جمع شوند و احساس رشد کنند. هنرمندان زیادی آثار شاخص خود را به دلیل غیر رقابتی و همچنین غیردولتی بودن، به جشن تصویر سال میفرستند. 4 رشته عکاسی، گرافیک، سینما و کاریکاتور هر سال آثار متفاوت و قابل توجهی را از سوی هنرمندان دریافت میکنند.
این هنرمند عکاس یادآور شد: ما از 6 دوره قبل تصمیم گرفتیم مسابقه «محسن رسولاف» را به جشنواره اضافه کنیم. این مسابقه برای جوانان زیر 25 سالی است که در رشتههای مختلف کار میکنند. رسولاف کسی بود که در 4 رشته همزمان فعالیت داشت؛ چیزی که ما آرزو داریم همه هنرمندان به آن برسند. این هنرمند جوان در سانحه سقوط هواپیما جان خود را از دست داد. خانواده او هیچ اسپانسری را برای اهدای جایزه در نظر نگرفتهاند و خود گالری محسن و بنیاد رسولاف جوایز این بخش را اهدا میکنند.
صمدیان ادامه داد: جشن تصویر سال مثل سالهای گذشته شامل 2 بخش نمایشگاهی و جشنواره فیلم تصویر است. بخش نمایشگاهی شامل آثار برگزیده رشتههای عکاسی، گرافیک و کاریکاتور است که به صورت پرینت، مالتیمدیا و اسلایدشو ارائه خواهند شد. جشن تصویر سال کاملترین ارزیابی عکاسی سالانه ایران در رشتههای مختلف خبری، مستند اجتماعی، ورزشی، هنر و هنرمندان و زندگی و پرتره است.
دبیر جشن تصویر سال در ادامه سخنان خود گفت: همچنین بخش نوعی نگاه در جشنواره برای عکسهای خلاقه در نظر گرفته شده است. همانطور که میدانید امروزه دوربینهای دیجیتال امکان ثبت و دستکاری انواع عکسها را فراهم آوردهاند به همین دلیل برای این نوع عکسها بخش «نوعی نگاه» در نظر گرفته شده است.
صمدیان همچنین تاکید کرد: در بخش گرافیک امسال به نقطه اوجی رسیدهایم. بسیاری از پیشگامان گرافیک ایران و جوانان فعال این حوزه، آثار خود را به جشن تصویر سال فرستادهاند؛ به حدی که اگر کاملترین بینال گرافیک در ایران برگزار شود، این تنوع را نمیتواند داشته باشد؛ حتی کسانی مثل رضا عابدینی از خارج از کشور برای ما کار فرستادهاند. برای پیشبرد بهتر داوری آثار بخش گرافیک از انجمن طراحان گرافیک به عنوان اسپانسر فرهنگی این جشن خواستهایم که 3 داور از اعضای هیأت مدیره خود برای انتخاب و داوری آثار به ما معرفی کنند.
وی درباره هیأت داوران یازدهمین جشن تصویر سال گفت: بیژن صیفوری، کیانوش غریبپور و محمدرضا عبدالعلی هیأت داوران بخش گرافیک (پوستر)، کامبیز درمبخش، مسعود شجاعی طباطبایی و هادی زارعی مقدم هیأت داوران بخش کاریکاتور و ساعد نیکذات، جاسم غضبانپور و رومین محتشم هیأت داوران بخش عکس یازدهمین جشنواره تصویر سال هستند.
صمدیان به تعداد آثار رسیده به جشنواره اشاره کرد و گفت: در بخش عکس 20 هزار کار به دبیرخانه ارسال شد که 550 قاب چاپ شده در سایزهای 60 در 90 و 50 در 70 برای حضور در نمایشگاه آماده شدهاند. برای اولین بار با تعامل با دولت تدبیر و امید، امیدواریم که سیاستزدگی از جشنوارههایمان رخت بربندد و آنها حمایت خود را از جشنوارهها پیش بگیرند و اجرای آن را به خود هنرمندان واگذار کنند.
وی افزود: همچنین امسال 2 بخش عکس انتخابات دوره یازدهم ریاست جمهوری و طرح سینما سلام برای جشن تصویر سال در نظر گرفته شده است. برای هر کدام از این بخشها 10 برگزیده در نظر گرفته شده که هر کدام جایزه یک میلیون تومانی از طرف معاونت مطبوعاتی (جشنواره مطبوعات) دریافت خواهند کرد. عکسهایی که از انتخابات ریاست جمهوری گرفته شده است، از همان نخستین روزهای تبلیغات تا پایکوبی و جشن مردم پس از اعلام نتایج را شامل میشود.
یازدهمین جشن تصویر سال و جشنواره فیلم تصویر از روز جمعه 2 اسفندماه ساعت 16 در خانه هنرمندان افتتاح میشود که در آن آثار تصویری هنرمندان ایرانی در بخشهای عکس، کاریکاتور، گرافیک(پوستر) و فیلم در فضاهای نمایشی و نمایشگاهی ارائه خواهد شد. این جشنواره تا 20 اسفندماه ادامه خواهد داشت.
نظر شما