محسن سرکاریان در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه عوامل تشکیل دهنده سنگهای کلیوی به دو دسته محیطی و ارثی تقسیم می شوند، گفت: پیگیری و تشخیص زودهنگام عوامل ارثی موثر در تشکیل سنگ کلیه از آسیبهای دراز مدت آن جلوگیری می کند.
وی افزود: بالا رفتن میان مصرف مایعات (در حدی که رنگ ادرار روشن باشد)، داشتن تحرک کافی و مصرف محدود نمک و گوشت قرمز از جمله اقدامات کنترل تشکیل سنگ کلیه در بحث عوامل محیطی به شمار می رود.
سرکاریان اظهار کرد: باتوجه به مسیر عبور آب تا کلیه نوع آب مصرفی هیچگونه تاثیری در تشکیل سنگهای کلیوی ندارد.
این پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری در آبادان با تشریح اینکه رابطه سنگ کلیه با میزان مصرف آب است نه نوع آن تصریح کرد: از آنچه گفته شد می توان دریافت که آب شرب خوزستان برخلاف برخی شایعات به هیچ وجه نمی تواند باعث تشکیل سنگ کلیه شود.
سرکاریان با اشاره به تاثیر شرایط آب و هوایی بر تشکیل سنگ کلیه یادآور شد: کاهش حجم آب بدن در جهت تشکیل سنگ کلیه تاثیرگذار است بنابراین چنانچه میزان آب مصرفی فرد در حدی باشد که رنگ ادرار روشن شود، زندگی در شرایط آب و هوایی گرم یا سرد دیگر مهم نیست.
وی به مبتلایان به سنگ کلیه یا سنگ مجاری ادراری توصیه کرد تا سنگ مربوطه را به منظور آزمایش نگه دارند زیرا نوع رژیم غذایی و داروهای مصرفی بنا به جنسیت سنگ متفاوت دارد.
سرکاریان همچنین با هشدار در خصوص جلوگیری از مصرف بی رویه مکملهای ورزشی و مکمل کلسیم گفت: مصرف بی رویه دارو و مکملها (مکملهای بدنسازی و مکمل کلسیم) بدون نظارت پزشک می تواند عملکرد کلیه را تحت تاثیر قرار داده و سبب تشکیل سنگهای کلیوی و مجاری ادراری شود.
وی افزود: با بالا بردن میزان تحرک، نوشیدن آب کافی، مصرف محدود نمک و گوشت قرمز می توان از تشکیل سنگهای کلیوی و مجاری ادراری جلوگیری کرد.
سرکاریان:
آب شرب خوزستان سنگ ساز نیست/ عوامل محیطی و ارثی تاثیرگذار در تشکیل سنگهای کلیوی
آبادان - خبرگزاری مهر: پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری در آبادان با اشاره به برخی شایعات موجود مبنی بر سنگ ساز بودن آب خوزستان با رد این مسئله آن را از نظر علمی بی اساس و ناممکن خواند.
کد خبر 2246637
نظر شما