حجت الاسلام محمدرضا صالح در گفتگو با خبرنگار مهر در قم، با اشاره به سخنان رهبری پیرامون مسائل فرهنگی کشور با تاکید بر اینکه انقلاب ایران بر پایه دین و انقلابی فرهنگی بود، گفت: توجه به مسائل فرهنگی از اصول اصلی انقلاب و دین مداری و تحول و ارتقای فرهنگی در ایران و تحول در اندیشههای جهانی و توجه به جایگاه ویژه بشریت در دنیا از مسائلی بوده که انقلاب اسلامی بر پایه آن شکل گرفته است.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه سخنان مقام معظم رهبری برای مسئولان و دلسوزان نظام از اهمیت ویژه برخوردار است، گفت: طرح مهندسی فرهنگی که شامل ابعاد مختلف در جامعه همچون عقلانیت و ترویج اندیشه ورزی و خردمندی در سطح جامعه است یکی از ابعاد توجه به فرهنگ است اما در این میان بعد دیگری نیز وجود دارد که مربوط به مسائل دینی و توحیدی و توجه به تقویت و روحیه تدین در جامعه است که به نظر میرسد در این زمینه نگرانیهایی وجود دارد.
این استاد حوزه و دانشگاه با تأکید بر اینکه ترویج فرهنگ تنها نباید معطوف به دولت باشد، گفت: به نظر من همه کسانی که در جمهوری اسلامی متولی امور فرهنگی هستند باید حرکتهای خود را با اصول انقلاب همسان کنند.
وی ضمن تاکید بر اینکه تمام دستگاههای فرهنگی باید خود را مخاطب فرمایشات مقام معظم رهبری بدانند، افزود: باید تمام متولیان امر یک بازنگری و بارخوانی نسبت به رسالت خود داشته باشند و به تطبیق عملکردها با رسالت اصلی خود بپردازند.
حجت الاسلام صالح افزود: هنگامی که یک نگرانی در میان رسانهها از بالاترین مقام کشور مطرح میشود معلوم است که یک نقطه خطری وجود دارد و این مبحث فرهنگی حتی مورد توجه مراجع تقلید و خبرگان رهبری نیز به عنوان یک دغدغه مطرح است.
وی تاکید کرد: فیلمهایی که تولید میشوند باید با معیارهای دینی قوی باشد و نباید به نام آزادی آن هم در یک کشور اسلامی محصولاتی را تولید کرد که پایههای اعتقادی مردم را تضعیف کند و به عبارتی نباید لیبرالیسم فرهنگی را در جامعه ترویج داد.
نسبت به تولیداتی که محور دینی ندارند باید حساسیت نشان داد
معاون فرهنگی و تربیتی جامعه المصطفی ادامه داد: بر اساس قانون اساسی دولت جمهوری اسلامی پاسدار ارزشهای دینی است و این ارزشهای دینی باید یک شاخص داشته باشد و آن اینکه در تمام تولیدات و برنامهها و فعالیتها دین محوری رعایت شود و در غیر اینصورت مسئولان باید نسبت به برنامههایی که دین محوری در آن وجود ندارد حساسیت داشته باشند.
وی تأکید کرد: در برخی از فیلمها، مجلات و رسانهها به اسم آزادی یک فضایی ایجاد شده که هجمه به مباحث دینی در حال تقویت شدن است و این بر روی نسل جوان تاثیرگذار است.
لزوم ایجاد اتاق فکر برای ارائه راهکارهای ارتقاء روحیه انقلابی
حجت الاسلام صالح افزود: به نظر میرسد که امروز دولتمران باید برای راهکارهای حفظ و صیانت از ارزشهای دینی و ارتقای روحیه انقلابی اتاق فکری را ایجاد کنند و این راهکارها را در جامعه ترویج دهند.
وی تاکید کرد: جوانان امروز ما با توجه به هجمه اطلاعاتی و درگیر بودن با فضای مجازی در عین حال بسیار دین مدار هستند که این امر نشان میدهد جوانان کشور ما به ارزش های دینی پایبندی محکمی دارند و تنها باید به آنان توجه بیشتری در دادن خوراکهای فرهنگی کرد.
ترویج اندیشه امام و رهبری در دنیا
معاون فرهنگی و تربیتی جامعه المصطفی، در ادامه بحث بیداری اسلامی را یکی دیگر از مباحث مطرح شده از سوی رهبر معظم انقلاب عنوان و بیان کرد: امروز اندیشه امام و رهبری در جهان خریدار دارد که این به عنوان یک برگ برنده برای ایران است و قرائتی که امام از اسلام به عنوان اسلام ناب محمدی(ص) داشتهاند به عنوان پایههای بیداری اسلامی مطرح است.
وی بیان کرد: من طی سفری که به یکی از کشورهای بزرگ اسلامی داشتم یکی از مسئولان دینی این کشور به من گفت: شما قدر رهبر انقلاب خود را بدانید اینکه رهبر شما برای هر سال یک شعار و یک جهت فکری و فرهنگی را مطرح میکنند و در طول سال نیز در سخنرانیهایشان فکر و اندیشه و اخلاق را به جامعه تزریق میکنند این امر در هیچ یک از کشورهای جهان و حتی کشورهای اسلامی وجود ندارد و سران دیگر کشورهای همواره سرگرم رقابتهای سیاسی و جناحی هستند و چنین رهبری برای ایران نعمتی است که ما آروز داریم که ای کاش چنین رهبری در کشورمان داشتیم.
نظر شما