۱۶ فروردین ۱۳۹۳، ۱۲:۰۷

متوسط اجرای پروژه در ایران؛ 10 سال/ برخی پروژه‌های راهسازی توجیه ندارد

متوسط اجرای پروژه در ایران؛ 10 سال/ برخی پروژه‌های راهسازی توجیه ندارد

دبیر انجمن شرکت‌های راهسازی عمر متوسط ساخت پروژه ها در ایران را 10 سال عنوان کرد و گفت: ساخت برخی از پروژه های راهسازی توجیه اقتصادی ندارد و ساخت آنها بی‌فایده است.

علی آزاد در گفتگو با مهر با اشاره به اینکه در حال حاضر عمر متوسط ساخت پروژه‌ها در ایران 10 سال است در صورتیکه روز اول پیش بینی 2 ساله می‌شود، اظهار داشت: دولت پروژه ای را به پیمانکار می دهد که پول کافی برای اجرای آن ندارد بنابراین پس ازمدتی پروژه نیمه کاره می ماند و تنها پیمانکار نابود می شود.

وی با بیان اینکه برخی پروژه ها پس از گذشت زمان ارزش خود را از دست می دهند، بیان کرد: باید در جریان ساخت به کیفیت و ماندگاری پروژه توجه شود و دولت باید هزینه کار خوب را بپردازد.

دبیر انجمن شرکت های راهسازی با اشاره به اینکه در ایران ساخت پروژه ها نسبت به دیگر کشورها گران تر تمام می شود، گفت: این در حالی است که پول کمتری به دست پیمانکار می‌رسد اما اگر در زمان کمتر پروژه به بهره‌برداری برسد هزینه تمام شده هم ارزان تر خواهد بود.

آزاد با انتقاد از تعریف برخی از پروژه ها که نیازی به ساخت آنها نیست، اظهار داشت: در برخی از مواقع فشار برخی از طیف ها موجب تعریف یک پروژه می‌شود در حالیکه نیازی به ساخت آن نیست و چند هزار میلیارد تومان صرف پروژه‌ای بی‌فایده می‌شود.

وی با اشاره به طرح ساخت راه آهن آمل - تهران، گفت: ساخت این پروژه در کشور ضرورتی ندارد و باید اولویت اعتبارها با پروژه های نیمه کاره باشد. اما متاسفانه به وزیر راه فشار می‌آورند که این پروژه ساخته شود.

دبیر انجمن شرکت های راهسازی تصریح کرد: پروژه دیگری که نیازی به ساخت آن نبود آزادراه حرم تا حرم است زیرا ما دو مسیر از تهران به مشد داریم که یکی از طریق شمال کشور و دومی از طریق گرمسار است بنابراین نیاز به ساخت این پروژه هزینه بر نبود.

آزاد با بیان اینکه این مسیر از دریاچه نمک و باتلاق عبور می کند، افزود: به دلیل بافت زمین در این مناطق، هزینه زیادی باید صرف ساخت پروژه شود در حالیکه نیازی به ساخت این مسیر نبود و این هزینه می‌توانست در دیگر بخش‌های ضروری کشور صرف شود.

وی با تاکید بر اینکه حرفه راهسازی کشور در حال نابودی است، بیان کرد: دولت اعلام کرده که برای امسال اعتبار پروژه های 80 تا 100 درصدی را تامین می کند پس تعیین تکلیف پروژه های دیگر چه می شود.

دبیر انجمن راهسازی با اشاره به اینکه دولت باید به قراردادهایی که منعقد کرده پایبند باشد، گفت: اگر پول کافی برای اجرای پروژه ها را ندارند باید قرارداد را فسخ کنند تا پیمانکار چندین سال اسیر ساخت یک پروژه نباشد.

کد خبر 2264226

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha