به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دفتر کمیته بین المللی صلیب سرخ در پِرِتوریا، پذیرش جمع، ارائه خدمات درمانی بیغرضانه و حمایتهای روانی- اجتماعی از آن دسته از کارکنان بخش درمانی که در شرایط پرتنش کارمیکنند، همگی میتواند نقشی کلیدی در ایمنسازی هرچه بیشتر تأسیسات درمانی در زمان درگیری مسلحانه و دیگر شرایط اضطراری ایفا نماید.
اینها برخی از توصیههای شرکتکنندگان کارگاهی آموزشیست که طی هفته گذشته در پرتوریا، آفریقای جنوبی تشکیل شد. این کارگاه بخشی از پروژه "مراقبتهای درمانی در معرض خطر" بود که به خطراتی مربوط میشود که بخش خدمات درمانی با آنها مواجه است. این رویداد که آخرین رویداد از یکسری جلسات مشاوره با کارشناسان بود، با مشارکت اداره روابط و همکاریهای بینالمللی آفریقای جنوبی (DIRCO) و کمیته بینالمللی صلیب سرخ برگزار شد.
در این نشست نمایندگان سازمان بهداشت جهانی، نظام پزشکی جهانی، پزشکان بدون مرز و دیگر سازمانهای مرتبط و نیز مدیران تأسیسات درمانی واقع در مناطق درگیری که برخی هر روزه با چنین خطراتی روبرو هستند، شرکت کردند. در همین رابطه "بروس اشایاشوون" مشاور امور درمانی پروژه مراقبتهای درمانی در معرض خطر گفت: این ترکیب خیلی خوب و بسیار مفید است که تخصص کارشناسان بینالمللی را با تجارب کسانی که در مکانهای چالشبرانگیزی مثل عراق، سومالی، اسرائیل و مناطق اشغالی و مالی کار میکنند در کنار هم قرار دهیم. چیزی که برای من بسیار جالب است این که حفاظت از بسیاری از بیمارستانها در شرایط خطرناک میتواند به جای توسل به نگهبانهای مسلح و یا تجهیزات پیچیده، با اقداماتی ساده به عمل آید.
"عبدالعزیز اولدمحمد" مدیر یک بیمارستان در تیمبوکتو در مالی در 2012 که به سازمان اتحاد برای عملکرد بینالمللی (ALIMA) تعلق دارد گفت: ما زیر فشار کار میکردیم، با ترس روبهرو بودیم، ولی بیمارستان ما تنها بیمارستانی بود که در جریان خشونتها غارت نشد. به نظر من چیزی که باعث ایمنی ما شد ارتباط ما با تمامی گروههای مسلح و هماهنگی ما با جامعه و تأکید دائم ما بر نیاز به در امان نگهداشتن خدمات درمانی بود.
کمیته بینالمللی صلیب سرخ اخیرا گزارشی منتشر کرد که بر مبنای آن در دو سال گذشته دستکم هزار و 800 سانحه در 23 کشور رخ داده که در آنها علیه بیماران، کارکنان درمانی، آمبولانسها و یا تأسیسات درمانی خشونت اعمال شده است. 40 درصد این موارد یا حمله به سمت تأسیسات درمانی یا در داخل آنها بوده است.
"پیستو مونودی" مدیرکل امور بشردوستانه DIRCO گفت: آفریقای جنوبی تصمیم گرفت تا از این رویداد حمایت کند چرا که خشونت علیه کسانی که در صدد ارائه خدمات درمانی هستند کماکان به عنوان یکی از دغدغههای اساسی باقی مانده است، به خصوص در کشورهای قاره آفریقا و به طور خاص در کشورهایی که تحت تأثیر درگیری مسلحانه هستند. به باور ما دولتها نقشی کلیدی در ترویج و پیادهسازی راهحلهای موجود دارند. ایجاد یک فضای ایمنی در اطراف بیمارستانها و دیگر تأسیسات درمانی، کنترل ورودیها و ایجاد یک زنجیره تدارکاتی ایمن برای اقلام ضروری، همگی جزو دیگر اقداماتی هستند که این کارشناسان به بحث گذاشتند.
همچنین"اریک دو رودنبِک" مدیر اجرایی فدراسیون بینالمللی بیمارستانها در پایان این کارگاه آموزشی و در زمان امضای یک توافقنامه همکاری با کمیته بینالمللی صلیب سرخ در رابطه با پروژه خدمات درمانی در معرض خطر گفت: ما تمام سعی خود را خواهیم کرد تا توصیههای این کارگاه آموزشی را در شبکهای که در بیش از 100 کشور داریم ترویج نماییم. گرچه تمامی بیمارستانهایی که برای آنها کار میکنیم تحت تأثیر خشونت قرار ندارند، اما مطمئناً میتوان در زمان صلح بر میزان آمادگی آنها افزود. گفتنی است پس از اتاوا، پرتوریا دومین پایتختی است که در آن کارشناسان گرد هم میآیند تا موضوع ایمنی در تأسیسات درمانی را مورد بحث و بررسی قرار دهند. توصیههای این کارشناسان تا پیش از پایان سال میلادی منتشر خواهد شد.
نظر شما