۲۷ فروردین ۱۳۹۳، ۸:۳۴

مشکلات گلابداران میمند همچنان پابرجاست/ محرومیت "گلخانه فارس" از دریافت تسهیلات

مشکلات گلابداران میمند همچنان پابرجاست/  محرومیت "گلخانه فارس" از  دریافت تسهیلات

شیراز - خبرگزاری مهر: فصل برداشت گل در بخش میمند استان فارس که به گلخانه فارس نیز مشهور است اندک اندک فرا می رسد اما مشکلات گلابگیران این بخش مانند محرومیت از دریافت تسهیلات، مشکلات مالی، فقدان کارخانه ای با برند خاص این بخش و... همچنان مانند سالهای گذشته به قوت خود باقی مانده است.

به گزارش خبرنگار مهر، بخش میمند در 100کیلومتری جنوب شیراز واقع شده و به واسطه برخورداری از باغها و مزارع گل متعدد به گلخانه فارس شهرت گرفته است.

میمند در گذشته دارای یک هزار و 100 هکتار سطح زیر کشت باغهای گل محمدی دیمی و آبی بود که بخش آبی آن در دشتهای میمند و تابعه و دیم در ارتفاعات شمالی و جنوبی مشرف به میمند یا ارتفاعات منطقه هایی به نام خرسان، آپادانا و.. کشت می شد اما طی چند سال گذشته به دلیل خشکسالی میزان سطح زیرکشت کاهش یافته و در حال حاضر به 800 هکتار رسیده است.

با توجه به بارش باران هر ساله سه هزار تن گل محمدی در بخش میمند به دست می آید و در پی آن از این میزان گل تولید شده ظرف 45 روز 9 هزار تن انواع گلاب تهیه می شود که البته طی سالهای اخیر با توجه به خشکسالی و کاهش باران تولید گلاب نیز بین 30تا 35 درصد کاهش داشته است.

 تولید گلاب این بخش فقط مربوط به اردیبهشت ماه بوده و علاوه بر گلاب، 40 نوع عرقیات دیگر نیز مانند نسترن، بیدمشک و نعناع که عمده آن مصرف دارویی دارند تولید می شوند ضمن اینکه در فصول سرما که گلاب تولید نمی شود سایر عرقیات نظیر کاسنی، کیالک، لیمو، گردو و... که در فصلهای تابستان و پائیز خشک شده عرق گیری می شوند.

40 درصد از گلاب تولید شده در بخش میمند به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر و 60 درصد دیگر نیز در داخل کشور مصرف می شود.در بخش میمند 60 کارگاه سنتی و نیمه صنعتی گلاب گیری و شش واحد صنعتی وجود دارد.

طی چند سال اخیر گلخانه فارس با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم کرده که از جمله این مشکلات می توان به غنچه چینی، انتقال گل از این بخش به قمصر کاشان و ... اشاره کرد.

یکی دیگر از مشکلات گلابداران در این منطقه بحث موقوفه بودن آن است به گونه ای که حتی مردم نمی توانند برای فعالیتهای خود از تسهیلات بانکی استفاده کنند.

 رئیس اتحادیه گلاب گیران میمند در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه از اوایل اردیبهشت ماه برداشت گل محمدی در میمند آغاز می شود، گفت: در سال جاري نسبت به سال گذشته سطح زيركشت گل محمدي در ميمند 10درصد افزايش داشته است.

محمد رئيسي با بيان اينكه برداشت گل محمدي اظهار داشت: اين روند تا پنجم خردادماه كه مربوط به برداشت گل محمدي ديمي است در اين منطقه ادامه دارد.

وی در خصوص مشکلات گلاب گیری در میمند گفت: در سال گذشته به دلیل بالا بودن قیمت غنچه مردم ترجیح می دادند که گل محمدی را به صورت غنچه به فروش برسانند از این رو با کاهش قابل توجهی گلاب گیری در این منطقه رو به رو بودیم.

رئیس اتحادیه گلاب گیران میمند بیان کرد: در سال جاری تاکنون قیمت غنچه و گل کیلویی پنج تا شش هزار تومان است از این رو با توجه به هم قیمت بودن آن انتظار می رود که در این فصل مشکل خاصی وجود نداشته باشد.

وی در خصوص صادرات گل محمدي به قمصر كاشان گفت: در سال جاري گلي وجود ندارد كه به آن منطقه نيز صادر شود زیرا طی چند سال گذشته خشکسالیهای مداوم در کاهش تولید گل موثر بوده است.

رئیسی با تاکید بر لزوم رفع مشکلات این منطقه نیز اظهار داشت: مشکلات مربوط به گلاب گیران در میمند همانند گذشته پابرجاست و تاکنون اقدام مناسبی برای رفع مشکلات از جمله موقوفه بودن آن و ... انجام نشده به گونه ای که تولید کنندگان با مشکلات زیادی رو به رو هستند.

وی گفت: گلاب گیران حتی از گرفتن  تسهیلات بانکی نیز به دلیل موقوفه بودن محروم هستند از این رو ضروری است که مسئولان امر برای رفع این مشکلات چاره اندیشی کنند و شرایطی فراهم شود که گلاب گیران برای دریفات وام با مشکل روبه رو نباشند.

رئیس اتحادیه گلاب گیران میمند بیان کرد: 80 درصد از مواد اولیه مربوط به عرقیات، گیاهان دارویی، گل محمدی، نسترن و بید مشک کشور در میمند تامین می شود اما هیچ نام و نشانی از این شهر نیست.

 

رئیسی در خصوص برگزاری جشنواره گل و گلاب نیز اظهار داشت: در سال جاری جشنواره گل و گلاب در این منطقه برگزار نمی شود اما به دنبال آن هستیم که یک جنگ شادی برگزار و پخش مستقیمی نیز در شبکه فارس داشته باشیم که در این خصوص رایزنیهای لازم صورت گرفته است.

کد خبر 2270876

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha