۱ اردیبهشت ۱۳۹۳، ۱۶:۵۰

ازغدي خبرداد:

40 هزار تن فرآورده هاي دامي به كشورهاي همسايه خراسان رضوي صادر شد

 40 هزار تن فرآورده هاي دامي به كشورهاي همسايه خراسان رضوي صادر شد

مشهد - خبرگزاري مهر: مدير كل دامپزشكي خراسان از صدور 40 هزار تن فرآورده هاي خام دامي به كشورهاي همسایه خراسان رضوي خبرداد.

به گزارش خبرنگار مهر، ناصرازغدي در نشست خبري ظهردوشنبه در محل اداره كل دامپزشكي مشهد اظهار كرد: 40 هزار تن انواع فرآورده هاي دامي به كشورهاي همسايه خراسان رضوي صادر شد.

وي در پاسخ به مهر در خصوص نگهداري حيوانات خانگي از جمله جوجه رنگی و یا سگ در منزل اظهار كرد: به هيچ عنوان در زندگي شهرنشيني نگهداري حيوان خانگي از هر گونه اي توصيه نمي شود.

وي گفت: زندگي انسان با دام فقط در مشاغلي كه با حيوانات سرو كارند توجيه پذير است و در منازل به هيچ عنوان توصيه به نگهداري حيوانات نمي كنيم.

وي همچنين تاكيد كرد: براي خريد جوجه هاي رنگي در اين ايام و تابستان در صورتي كه از مراكز تحت پوشش اين اداره كل خريداري شوند واكسيناسيون انجام شده است.

وي با اشاره به  شعار جهاني هفته سلامت " گزش كوچك و تهديدي بزرگ" و  شعار ملي " يك عمر سلامت با خود مراقبتي " است  گفت: وظايف ساختاري و استرات‍‍ژيك فني در بهداشت عمومي كنترل بيماريهاي مشترك انسان و دام است.

ازغدي گفت: دامپزشكي بخشي از تامين سلامت عمومي جامعه را برعهده دارد بويژه در خراسان رضوي كه 8 درصد جامعه دامي را در خود دارد.

وي به  مرزهاي گسترده استان با كشورهاي شرقي اشاره و گفت: اين مرز مشترك نيز به دليل قاچاق دام و فرآورده هاي دامي تهديد براي  استان محسوب مي شود.

ازغدي با بيان اينكه سال 92 نزديك به  83 ميليون قطعه طيور توليد و كشتار شده است افزود: هفت ميليون راس دام سبك و 330 هزار دام سنگين در استان داريم كه تحت نظارت بهداشتي اين اداره كل قراردارند.

وي همچنين به صادرات 40 هزار تن انواع فرآورده هاي دامي به كشورهاي مختلف تحت نظارت اين اداره كل اشاره كرد و افزود: 15 هزار و 600 تن ترانزيت در استان در سال گذشته انجام شده است.

ازغدي گفت: در سال گذشته در سطح استان براي حمل 427 هزار تن فرآورده هاي خام نظارت انجام شد و براي نزديك به 60 ميليون قطعه پرنده نظارت بر حمل و مجوز صادر شده است.

وي بيان كرد:در حوزه قرنطينه 272 محموله به صورت مشترك با نيروي انتظامي نظارت شد كه منجر به توقيف 42 فقره محموله شده است.

مديركل دامپزشكي خراسان رضوي با اشاره به وجود 4 قرنطينه مرزي و 5 قرنطينه بين استاني در خراسان رضوي بيان كرد: شش هزار راس گوسفند و 200 راس گاو گوسفند و شتر حمل و نقل غيرمجاز شده است كه بعد از اقدامات قرنطينه اي ارجاع شده اند.

32 ميليون و 700 هزار راس دام واكسيناسيون شدند

وي به واكسيناسيون دام در استان اشاره كرد و گفت: نزديك به 33 ميليون راس هدفگذاري براي واكسيناسيون شده است و 32 ميليون و 700 هزار محقق شده است.

مديركل دامپزشكي خراسان رضوي گفت: براي واكسيناسيون 90 درصد پوشش بوده است كه البته در گاو صد درصد و در گوسفند به دلايلي اين پوشش صد درصدي محقق نشده است.

ازغدي با بيان اينكه  116 هزار راس گاو مورد عمليات تست سل قرار گرفتند گفت: دام هايي كه تست آنان مثبت بود كشتار شدند.

وي گفت: بيماري هاري مشترك 96 درصد پوشش داشته است كه 48 هزار 380 قلاده سگ را واكسیناسيون انجام شده است.

ازغدي بيان كرد: در حوزه طيور نيز 515 ميليون نوبت واكسيناسيون در 83 ميليون قطعه پرورشي انجام شده است.

مدير كل دامپزشكي خراسان رضوي بيان كرد: آزمايشگاه مجموعه دامپزشكي شامل پايش فرآورده هاي غذايي است و همه فعاليت هايي كه در خارج از كشور انجام مي شد هم اكنون در مشهد انجام مي شود.

وي گفت: در خصوص آزمايشگاهها، شركت هاي پخش دارو و كارخانه ها زير نظر تشخيص و درمان مشغول به كار هستند كه مجموعا 4 هزار و 123 مورد بازديد انجام شده كه منجر به 643 مورد اعلام 288 صدور پروانه و تمديد شده است.

ازغدي بيان كرد: در حوزه آموزش و ترويج بودجه اي نداريم اما بر حسب نياز 20 هزار نفر ساعت براي كاركنان و 3 هزار نفر ساعت برای مديران مجموعه و آموزش مخاطبان دارد.

تولید 53 هزار تن گوشت از دام سبک و سنگین

مدير كل دامپزشكي خراسان رضوي گفت: 129 هزار تن توليد گوشت سالم در كشتارگاه هاي طيور استان داشته ايم.

وي گفت: در كشتارگاه دام منجر به 33 هزار تن توليد گوشت از دام سبك و 20 هزار تن از دام سنگين واجد شرايط توليد شده است.

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی دامپزشکی خراسان رضوی نيز در اين نشست خبري به معرفی و ترویج محصولات دامی سالم در رابطه با  مرغ و تخم مرغ بدون مصرف آنتی‌بیوتیک تاكيد كرد.

جعفر عطارباشی با تاكيد به نقش زنان در سلامت و بهداشت موادغذایی گفت: در اطلاع‌رسانی به افراد جامعه در خصوص بیماری‌های مشترك دام و انسان دو جامعه هدف اين اداره كل دانش‌آموزان و اقشار مختلف مردم هستند.

وي گفت: با تفاهم نامه اي كه با آموزش و پرورش بسته شد برای دانش‌آموزان توسط کارشناسان دامپزشکی در مدارس جلسات توجیهی آموزشي انجام مي شود.

كشتار دام در خيريه هاي مشهد به صفر نزديك است

عطار باشي به ممنوعيت كشتار دام در منازل اشاره كرد و گفت :خوشبختانه با نظارت بر خيريه ها درمشهد كشتارها را در اين مراكز به صفر رسانديم.

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی دامپزشکی خراسان رضوی گفت: عمده فعالیت‌های اداره كل دامپرشكي معرفی و ترویج محصولات دامی سالم است که مرغ و تخم مرغ بدون مصرف آنتی‌بیوتیک از آن جمله است.

عطار‌باشی بيان كرد: سال گذشته  ایجاد کد رهگیری در فرآورده‌های دامی را از اقدامات مهم  بود كه انجام شد و  در هفت کشتارگاه نشانه اي  بر روی لاشه و قسمت‌های مختلف ازجمله ران و دست گوشت دام زده مي شود كه قابل ردیابی و پیگیری است

.

کد خبر 2275381

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha