۱ اردیبهشت ۱۳۹۳، ۲۰:۵۶

دکتر موید شیرازی:

سند مهمی در کلیات سعدی پیرامون نظامی بودن شیخ اجل وجود ندارد

سند مهمی در کلیات سعدی پیرامون نظامی بودن شیخ اجل وجود ندارد

شیراز – خبرگزاری مهر: دکتر جعفر موید شیرازی سعدی پژوه و استاد زبان و ادبیات فارسی گفت: درباره نظامیه بغداد در کلیات سعدی سند مهمی پیرامون نظامی بودن سعدی نداریم.

به گزارش خبرنگار مهر، این سعدی پژوه و استاد زبان و ادبیات فارسی  بعد از ظهر دوشنبه در نشست های علمی یادروز سعدی با اشاره به اینکه سعدی، یعنی کلماتی که از وی برجای مانده است، گفت: هرگونه اهتمام به این کلمات یعنی توجه مستقیم به سعدی، برداشت صحیح از وجود آموزه های او و درک کردن مکتب این شاعر.

ذوقی که آثار سعدی در کتاب های درسی بر انگیخته افزون بر ذوق انگیزی در مردم نیست

وی با اعلام اینکه پس از گذشت 780 سال از تالیف گلستان سعدی، خیلی ها به قصد خدمت به او و فرهنگ و زبان فارسی با این کتاب کار کردند، اما ذوقی که آثار سعدی در کتاب های درسی بر انگیخته افزون بر ذوق انگیزی در مردمی که آن را می خوانند نیست.

دکتر موید شیرازی با اشاره به اینکه آثار سعدی از بلوک شرق تا دیگر نقاط دنیا و غرب هندوستان به صورت غیر  متصل و از سویی تا مرزهای جنوبی ایران و کرانه های دریاچه خوارزم در بر می گرفت، افزود: مردمان این نواحی، همه گلستان سعدی را تصدیق کردند و از آن آموختند.

در کلیات سند مهمی در نظامی بودن سعدی نداریم

دکتر موید شیرازی در ادامه خاطرنشان کرد: در شرح حال سعدی وقتی بحث می شود سراغ نظامیه بغداد می رویم. درحالیکه درباره نظامیه بغداد در کلیات سعدی سند مهمی در نظامی بودن سعدی نداریم.

وی با نام بردن از ابن جوزی استاد مدرسه معروف خلیفه عباسی که ساخت افکار جدید را آموزش می داد به عنوان استاد آموزه های سعدی، تاکید کرد: وقتی که در روزهای فاجعه بزرگ بشری یورش مغول ها به بغداد در سال تالیف گلستان ضمن تاریخ کشتار مغول می خوانیم که ابن جوزی سعدی را از سماع منع می کند و سعدی است که در سوگ بغداد می گوید دیوارهای مستنصریه می گریند. آنجا دوات هایی است که با جوهر خود بر مرگ دانشمندان می گرید، اما افسوس که دل مردمان گاهی از مرکب هم سیاه تر است.

این استاد زبان و ادبیات فارسی با تاکید بر دیباچه گلستان سعدی، تصریح کرد: هرچه توجه به گلستان شده بیش از ابواب آن بوده چراکه سعدی در آن هنرنمایی کرده از این رو که تمام بازیگری زبان و ادب فارسی را می شود در آن دید.

نشست های علمی یادروز سعدی توسط مرکز سعدی شناسی با مشارکت دانشنامه فارس در شیراز برگزار شد.

کد خبر 2275496

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha