به گزارش خبرنگار مهر، مژگان عظیمی، سه شنبه شب در نشستی خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: رسیدن به آرمان شهر زیارتی، نیازمند داشتن نگرشی پایدار است و در این راستا باید به اهداف توسعه کمی و کیفی زیارت امام هشتم (ع) توجه کرد.
وی ادامه داد: در پروژه مطالعات الگوی توسعه شهر زیارتی تلاش شده تا نوع نگاه ما نسبت به یک شهر زیارتی به درستی تبیین شود.
قائم مقام معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی مشهد عنوان کرد: برای تحقق توسعه کمی اهداف زیارت امام رضا (ع) باید فرصت زیارت و به فعلیت رساندن آن برای تعداد بیشتری از زائران بالقوه امامرضا(ع) فراهم شود اما باید توجه کرد که توسعه کیفی از اهمیت بیشتری برخوردار است.
عظیمی یادآور شد: توسعه کیفی، تجربه ای معنوی است که اثربخشی زیارت را در زندگی زائر فراهم میکند بنابراین باید ظرفیتهای این شهر به منظور بهرهمندی زائران از شاخصه های توسعهکیفی زیارت، بالفعل شود.
وی با تاکید بر اینکه باید نگاه پایدار در برنامهریزیهای شهری نسبت به توسعه کمی و کیفی زیارت وجود داشته باشد، عنوان کرد: شاخص های توسعه کمی و کیفی زیارت همچون استعارههایی است که شهرهای مختلف از آن بهره می گیرند و ما با توجه به شاخصهای مورد نظر در این مطالعه، از آمیختن سه مفهوم توسعه پایدار و تلفیق آن با شهر زیارتی و شهر اسلامی استفاده کرده ایم.
قائم مقام معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی مشهد تاکید کرد: در شهر زیارتی اسلامی پایدار باید ضمن توجه نظری و عملی به آموزههای دین اسلام، مجموعهای از تعاملات پیچیده بین ابعاد اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، جمعیتی، منابع، محیط، علموفناوری و آموزش با فرآیندهای توسعهای، سیستمی، کلگرایانه و پویا مد نظر قرار گیرد.
نظر شما