به گزارش خبرنگار مهر، استان چهارمحال و بختیاری با کوه های سر به فلک کشیده و دشت های سرسبز و زیبایش در فصل بهار همچون تابلویی زیباست که آدمی را مجذوب خود می کند. وجود رودخانه ها، تالاب های منحصر به فرد، دریاچه های وسیع و آبشارهای خروشان ویژگی های خاص پهنه این استان است که با گذاشتن قطعه جنگل های انبوه و مراتع بکر پازل این بهشت زیبا تکمیل می شود.
وجود جاذبههای طبیعی مانند آبشارها از جمله آبشار شیخ علیخان، آبشار تونل کوهرنگ، آبشار آتشگاه، آبشار دره عشق و چشمه های آب معدنی نظیر چشمه دیمه، چشمه سرداب رستم اباد، چشمه گوگردی روستای معدن و چشمه سرچشمه در فرخ شهر، تالاب های زیبا مانند چغاخور و تالاب گندمان این استان را به لحاظ طبیعت گردی در میان دیگر استانهای کشور شاخص کرده است.
دشت لاله های واژگون استان چهارمحال و بختیاری یکی از زیباترین جاذبه های گردشگری در ماه اردیبهشت در این استان است.
هر چند لاله های واژگون را می توان در جای جای طبیعت زیبای چهارمحال و بختیاری دید اما دشت 700 هکتاری منطقه بنواستکی در کوهرنگ چهار محال و بختیاری یکی از معروف ترین رویشگاه های لاله های واژگون در کشور است که در اردیبهشت ماه میزبان هزاران گردشگر می شود.
وسعت زیاد پوشش گیاهی بسیار زیبا و ارزشمند، لالههای واژگون در دو نوع قرمز و زرد و نیز نزدیکی به دیگر جاذبههای قطب سیاحتی کوهرنگ از این منطقه تفرجگاه بسیار مناسبی ساخته است.
دشت لاله های واژگون در بسیاری از نقاط کشور رویش دارد اما رویش در سطحی محدود است اما دشت لاله های واژگون این استان که سرآمد تمام دشت لاله های واژگون کشور و جهان است و وسعت زیاد این منطقه( سه هزار و 400 هکتار) با هیچ جای کشور قابل مقایسه نیست.
فرهنگ سازی برای حفاظت از لاله های واژگون باید در سطح استان و کشور انجام شود
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال و بختیاری در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص ضرورت حفاظت از لاله های واژگون، اظهار داشت: هم اکنون در آستانه بازگشایی لاله های واژگون در شهرستان کوهرنگ استان چهارمحال و بختیاری هستیم و اردیبهشت زمان مشاهده زیبایی های لاله های واژگون در این استان است.
خسرو عبد الهی ادامه داد: با باز شدن لاله های واژگون مسافران و گردشگران بسیاری برای مشاهده زیبایی های این گلهای زیبا به شهرستان کوهرنگ ورود پیدا می کنند و خطر تخریب این لاله ها وجود دارد.
وی ادامه داد: بسیاری از این گردشگران بدون توجه به ارزش این لاله های واژگون که در حال انقراض هستند آنها را ریشه کن می کنند و برای لذت بردن کوتاه از زیبایی آنها، آنها را از ریشه جدا می کنند.
وی گفت: ورود مسافران هر ساله به این منطقه بسیار زیاد است و اگر هر مسافر لاله ای را جدا کند دیگر در آینده لاله واژگونی باقی نمی ماند.
وی بر ضرورت حفاظت از این گلهای منحصر به فرد وحشی اشاره کرد و تاکید کرد: باید برای حفاظت از این لاله ها فرهنگ سازی شود.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به ضرورت همکاری دستگاهای و سازمانهای مختلف برای حفاظت از این لاله ها با منابع طبیعی استان، عنوان کرد: باید سازمان میراث فرهنگی، محیط زیست، فرمانداری و بخشداری کوهرنگ و ارگانهای دیگر در راستای حفاظت از این لاله ها توجه بیشتر داشته باشند و همکاری قابل توجه با منابع طبیعی استان داشته باشند.
عبدالهی تاکید کرد: باید برنامه ریزی درست برای حفاظت از این دشت در دستور کار قرار گیرد و باید متولی اصلی حفاظت از آن مشخص شود تا برنامه ریزی برای حفاظت از آن منسجم تر صورت گیرد.
دشت لاله واژگون در 12 کیلومتری "چلگرد" و در نزدیکی روستای "بنواستکی" از توابع شهرستان کوهرنگ واقع شده است.
نظر شما