به گزارش خبرنگار مهر، دکتر "سوسن جبری" شامگاه روز یکشنبه در نهمین نشست تخصصی از سلسله برنامه های فرهنگی هنری بر امواج هنر، با موضوع "سعدی شناسی" که در تالار غدیر برگزار شد، اظهار داشت: سعدی خداوندگار سخن است و خلاقیت فراوانی دارد و یکی از آنها ورود روایات به اشعار سعدی است.
عضو هئیت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه با ذکر اینکه در واقع سعدی توانسته فرصت را به عاطفه بسپارد و این خلاقیت باعث شده که با تمام توانمندی پیچیدگی خاصی در سروده هایش دیده شود، گفت: شاهد مثال این کلام "بوستان و گلستان سعدی" است و این آثار پشتوانه شعر نیمایی است و با ورود روایات در شعر نیمایی، شعر میراث دار شعر سعدی است.
وی با تاکید بر اینکه شاعر باتبحر و حس درونی به سرودن می پردازد و احتیاج به باز کردن لایه های خیال ندارد، افزود: در سرودن، تخیل و عاطفه درهم تنیده می شود و شاعر هر قدر می تواند تجربیات و خلاقیت ایجاد می کند.
عضو هئیت علمی دانشگاه رازی در ادامه به ابعاد شعری سعدی اشاره کرد و گفت: ابعاد شعری سعدی در تاریخ شعر در عرصه های فرهنگی جهان گسترده و بسیاری از شاعران و دانشمندان اروپایی معتقدندکه سعدی در شعر تحول ایجاد کرده است.
جبری راز سخن سعدی را تصویر سازی خیال در سروده های وی ذکر کرد و گفت: سروده های سعدی احتیاج به کنایه ندارد. سعدی این توانمندی زبان را کشف و در بسیاری از غزلیات، از روایات استفاده کرده و روایات دارای مکان و زمان است و نمادها و گذر زمان در آن اثرگذار است.
این استاد ادبیات با تاکید بر اینکه وظیفه شاعر خلاقیت درونی است و شاعر هر قدر از تجربیات گذر کند، خلاقیت ایجاد می کند، اظهار داشت: شاید در سروده های سعدی عشق تبلور دارد و عشق مبدل به علم و علم به معرفت تبدیل شده است.
وی در پایان گفت: عشق مجازی مقدمه عشق الهی است که در اشعار سعدی به خوبی دیده می شود.
نظر شما