به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید علی قاضی عسکر پیش از ظهر پنج شنبه در همایش مسعای قلم در سالن اجتماعات حج و زیارت قم با اشاره به انتشار سالانه 80 تا 100 اثر در رابطه با حج و زیارت و عتبات اظهار داشت: قبل از سال 1370 تنها 5 یا 6 کتاب در حوزه حج وجود داشت که مختصری راجع به اماکن و اعمال بودند.
وی با اشاره به اینکه این موجی که ایجاد شده به خارج از مجموعه بعثه هم راه یافته افزود: از همان روز اول تلاش این بود که آنچه تهیه میشود مفید و کاربردی باشد.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به مشکلاتی که در این عرصه وجود داشت، گفت: در آغاز هیچ کتابی راجع به تاریخ حج وجود نداشت و مجبور بودیم به منابع دیگران مراجعه کنیم.
وی افزود: مناسک، اماکن، آداب، تاریخ اسلام، شناساندن کشورهای مسلمان، معرفی شیعه و پاسخگویی به شبهات، حوزه های کاری ما در این سال ها بودند.
حجت الاسلام قاضی عسکر ادامه داد: اوایل تصور میکردیم با 100 یا 200 کتاب نیاز برطرف شود اما بعد متوجه شدیم گستردگی این عرصه بسیار بیش از اینها است.
غنی ترین کتابخانه حج و زیارت را در پزوهشکده داریم
وی با اشاره به جمع آوری کتب حج گفت: برای دست یافتن به منبع غنی مطالعات حج شروع کردیم به خرید کتاب از نمایشگاههای بین المللی و در حال حاضر غنی ترین کتابخانه حج و زیارت را در پزوهشکده داریم؛ کتاب های ارزشمندی که باید ترجمه شده و در اختیار عموم قرار بگیرد.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت خاطرنشان کرد: مسئله مهم این بود که توانستیم یک سلسله از اشتباهات تاریخی را در این مطالعات بشناسیم و اصلاح کنیم.
وی افزود: اشتباهاتی در مناسک حج وجود داشت که با تحقیق و بررسی به اصل آن پی بردیم و اینها برای ما جنبه کاربردی در هدایت زائران داشت.
حجت الاسلام قاضی عسکر با اشاره به اینکه به جای خوبی رسیدیم و کارهای تولیدی ما روز به روز توسعه پیدا میکند، گفت: 5 جلد از دانشنامه حج و حرمین شریفین تدوین شده و جلد ششم در حال جمع آوری است.
وی با اشاره به انتشار سه مجله علمی در زمینه حج ابراز داشت: یکی از مهم ترین اقدامات ما پاسخگویی به شبهات و دفاع از مکتب اهل بیت(ع) است که با گسترش تحقیقات در آینده جامع تر خواهد شد.
تقدیر از مراجع تقلید
رئیس پژوهشکده حج و زیارت دیگر سخنران این مراسم بود که با اشاره به مراحل برگزاری همایش مسعای قلم ابراز داشت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی نزدیک به دو هزار و 700 اثر در حوزه حج و زیارت نوشته شده که از این میان 17 اثر به عنوان برگزیده تجلیل میشود.
حجت الاسلام مهدی علیزاده موسوی، همچنین از تجلیل از سه نفر از مراجع تقلید در این رابطه خبر داد. حضرات آیات عظام جعفر سبحانی، جوادی آملی و صافی گلپایگانی مراجعی هستند که در این همایش تجلیل شدند.
رئیس پژوهشکده حج و زیارت با اشاره به اینکه حج و زیارت یکی از مهم ترین مسایل زندگی عبادی اجتماعی و فردی ما است، گفت: در طول سال نزدیک به یک میلیون حاجی و دو میلیون زائر عتبات داریم که این ظرفیت بسیار خوبی برای کارهای فرهنگی است.
وی با اشاره به اینکه بیشترین کتب در حوزه فقه، تاریخ، معارف و عرفان حج نگارش شده ابراز کرد: مطالعات اجتماعی و سیاسی در حوزه حج و زیارت آنگونه که باید جدی گرفته نشده و در آینده باید به سمت گسترش این مطالعات برویم.
نظر شما