۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۳، ۱۲:۴۴

معاون آموزشی و پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی:

برگزاری پنجمین جشنواره کتاب دین و پژوهشهای برتر/ بررسی 4521 اثر

برگزاری پنجمین جشنواره کتاب دین و پژوهشهای برتر/ بررسی 4521 اثر

معاون آموزشی و پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی در نشست خبری پنجمین جشنواره کتاب دین و پژوهشهای برتر گفت: 4521 اثر به این جشنواره رسیده که از بین آنها 13 اثر برتر و شایسته تقدیر توسط هیئت داوران انتخاب شده که دوشنبه 29 اردیبهشت با تجلیل از نفرات برگزیده این جشنواره در تالار سوره حوزه هنری برگزار می شود.

 به  گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری پنجمین جشنواره کتاب دین و پژوهش های برتر با حضور حجت الاسلام والمسلمین سیدجواد موسوی هوایی معاون آموزشی و پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی و دبیر این جشنواره صبح امروز شنبه 27 اردیبهشت ماه در ساختمان شماره 2 سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد.

موسوی هوایی در این نشست گفت: سازمان تبلیغات اسلامی سازمانی است توسط امام(ره) بعد از انقلاب برای تبلیغ دین تأسیس شد. رهنمودهای امام(ره) و در حال حاضر رهبر معظم انقلاب به گونه ای است که پشتوانه خوبی برای فعالیتهای ماست.

وی افزود: یکی از وسایل رساندن سخن الهی به بندگانش کتاب است همانطور که معجزه پیامبران خاتم(ص)، کتاب بوده است. سازمان تبلیغات در دوران حجت الاسلام سید مهدی خاموشی فعالیت خوبی در تولید و نشر و توزیع عادلانه کتاب و محصولات دینی فرهنگی در سراسر کشور داشته است. سازمان در مسئله کتابخوانی به اندازه خودش و به میزان قابل مؤثر وارد شده است. اگر کمبود بودجه که در دو سال اخیر همه نهادها و سازمانهای دولتی با آن مواجه بودند. می توانستیم بسیار گسترده تر از این اقدامات فعالیت و عمل کنیم. در تولید کتاب هم، صدای سازمان را به اقشار مختلف مردم می رسانیم برای همه اقشار مردم تولید کتاب داریم و بین تولیدکنندگان دانش دینی و استفاده کنندگان خاص آثار دینی این مدیریت را داریم.

معاون آموزشی و پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی تصریح کرد: ما دو نوع مخاطب را در نظر داریم. اول برای مخاطبان خاصمان که مبلغین و مبلغات و مداحان و نویسندگان و پژوهشگران و مجموعه ای از اقشار تأثیر گذار را شامل می شود که خودشان با هزاران نفر ارتباط دارند. ما در اولویتمان موظفیم اول این قشر را تغذیه کنیم و بعد هم مخاطبین عاممان است که عموم مردم است.

موسوی هوایی عنوان کرد: در بخش تولید و بعد نشر کتاب دغدغه های بزرگان انقلاب و به خصوص رهبر معظم انقلاب را مد نظر داریم. هدف سازمان تبلیغات دغدغه مندی های مقام معظم رهبری در زمینه های مختلف به خصوص امسال که سال فرهنگ و عزم ملی و مدیریت جهادی است می باشد. حول این موضوعات به تبلیغ و تکثیر محصولات فرهنگی می پردازیم.

وی ادامه داد: در بخش توزیع کتاب 1800 کتابخانه در روستاهای مختلف بالای 5 هزار نفر تأسیس کرده ایم که هر کتابخانه ما به طور میانگین دارای 4200 عنوان کتاب می باشد. در این خصوص در نقاط محروم هم از نظر عدالت فرهنگی به تجهیز و تأسیس کتابخانه دست زده ایم. در مصرف و تشویق به کتابخوانی در دو ساحت یکی مخاطبین خاص که در بخش آموزشمان به صورت غیر حضوری فعالیت داریم. مجموعه ای از تفسیر ها، بیانات مقام معظم رهبری، تولیدات دینی در موضوعات مختلف به دست اهالی تبلیغ و استفاده کنندگان خاص رسانده ایم. در کتابخوانی به صورت عام هم با تغذیه به روز کتابخانه ها قدم برداشته ایم.

معاون آموزشی و پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی عنوان کرد: در دغدغه های مقام معظم رهبری چند چیز وجود دارد که اینها را باید با همدیگر تلفیق کرد همانطور که ایشان در منظومه فکری خودشان آنها را در کنار هم می بینند. یکی دهه عدالت و پیشرفت است که کمتر مبلغان و تولید کنندگان آثار دینی ما به این موضوع پرداخته اند. روزنامه ها و مطبوعات هم در این زمینه خوب عمل نکرده اند. همه ما در ایران اسلامی زندگی می کنیم سربلندی ایران هم در تبعیت از بیانات و منویات مقام معظم رهبری است. مردم در انتخابات ریاست جمهوری جان به کف بودن برای مقام معظم رهبری را نشان دادند زیرا بیانان ایشان همراه با صداقت و صفا و خردمندی است. اگر کسی بخواهد در زمینه تولید کتاب کاری کند و خواست مردم را بیاورد باید سخنان حضرت آقا را بیشتر اهمیت بدهد. آقا بحث کرسیهای آزاد اندیشی را فرمودند که در دهه عدالت و پیشرفت یکی از زیربناهای ایجاد و ساخت و احیای تمدن اسلامی است. یکی از فضاهای اصلی زیربنایی ایجاد تمدن اسلامی همین تولید علوم اسلامی و اصلاح علوم انسانی حال حاضر است. اینها اگر بخواهند واقعا ثمر دهند احتیاج به عزم ملی دارد. عزم ملی ای که نه فقط کارگران بلکه همه اقشار جامعه(دانشجویان، طلاب، همه صنوف) بیشتر کار کنند تا کشور پیشرفت کند.

وی افزود: عزم ملی حاصل نمی شود مگر با مدیریت جهادی و مدیریت جهادی از درونمان و بعد از محیط اطرافمان و بعد مسائل مختلفی که در جامعه است شروع می شود. زیرا ایجاد تمدن اسلامی و زیر بناهای آن با عزم ملی و مدیریت جهادی و بسط منظومه فکری مقام معظم رهبری میسر است. یکی از دغدغه های مقام معظم رهبری هم مسئله مردمسالاری دینی و ابعاد گسترده آن است. ما در جشنواره کتاب دینی به دنبال همین مسئله هستیم. ما در جشنواره کتاب دینی به دنبال خلاقیت مولفان و نویسندگان هستیم تا نیازهای فکری و فرهنگی مخاطبان را بر آورده کنیم.

موسوی هوای تصریح کرد: این جشنواره در 7 بخش انجام می شود.از مجموع اثری که جمع آوری شده 4 اثر برتر و 9 اثر شایسته تقدیر هیئت داوران ما انتخاب کرده اند. در بخش علوم قرآن و حدیث، که یک اثر برتر و 2 اثر شایسته تقدیر داریم. در بخش فقه و حقوق اسلامی یک اثر برتر و یک اثر شایسته داریم. در بخش فلسفه وعرفان و کلام و اخلاق اسلامی اثر برتر نداریم یک اثر شایسته تقدیر داریم. در بخش کودک و نوجوان یک اثر شایسته و یک اثر قابل تقدیر داریم. در بخش ادبیات داستانی و رمان اثر برتر نداریم ولی دو اثر شایسته تقدیر داریم. در بخش تاریخ و فرهنگ و تمدن اسلامی یک اثر برتر و یک اثر شایسته تقدیر داریم. در بخش دین و علوم اسلامی اثر برتر نداریم و یک اثر شایسته تقدیر داریم.

وی یادآورشد: برای 13 اثر برتر و شایسته تقدیر جوایز نقدی در نظر گرفته ایم. برای اثر برتر 10 میلیون تومان و اثر شایسته تقدیر هر یک 5 میلیون تومان اهدا می شود. البته ریاست محترم سازمان حج و زیارت حجت الاسلام قاضی عسکر برای این 13 نفر و تعدادی از داوران و عاملین جشنواره سهمیه و سفر حج عمره در نظر گرفته اند.

بنا بر این گزارش پنجمین جشنواره کتاب دین و پژوهشهای برتر دوشنبه 29 اردیبهشت از ساعت 16:30 تا 20 در تالار سوره حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی با حضور 4521 اثر مولفان و پژوهشگران برگزار می شود.

کد خبر 2292726

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha