۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۳، ۱۳:۲۳

معاون استان‌های صدا و سیما:

تیم «امید» را اداره می‌کنیم/ حضور هنرمندان استانی در شبکه‌های سراسری

تیم «امید» را اداره می‌کنیم/ حضور هنرمندان استانی در شبکه‌های سراسری

معاون امور استانهای صداو سیما با تأکید بر اینکه مراکز استان‌ها به منزله تیم «امید» هستند که نیروهایی برای تیم بزرگسالان تربیت می‌کنند، اعلام کرد ممنوعیتی برای حضور هنرمندان استانی در شبکه‌های سراسری وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری هجدهمین جشنواره تولیدات رادیویی و تلویزیونی مراکز استان های صدا و سیما با حضور کیومرث طهماسبی معاون امور استان ها در صدا و سیما و اهالی رسانه روز شنبه 27 اردیبهشت‌ماه در ساختمان اداری سازمان صدا و سیما برگزار شد.

در ابتدای این نشست سیدتقی سهرابی مدیرکل روابط عمومی رسانه ملی این جشنواره را یکی از قدیمی و مهم‌ترین جشنواره‌های صدا و سیما دانست. در ادامه طهماسبی نیز ضمن تبریک روز روابط عمومی و بیان این مطلب که همکاران حوزه خبر پیشانی روابط عمومی دستگاه ها و نظام هستند، سخنانش را آغاز کرد: در حال حاضر 33 مرکز رادیویی و تلویزیونی در سراسر کشور وجود دارد که از آن جمله 30 مرکز دارای 30 شبکه رادیویی و تلویزیونی مستقل است. همه این شبکه ها هویتی کاملا مستقل و پخش 24 ساعته دارند.

وی افزود: 3 مرکز محلی مهاباد، آبادان و کیش ساعات کمتری برنامه تولید و پخش می کنند و امیدواریم ظرفیت هایی فراهم شود که این 3 مرکز نیز به جمع 30 مرکز دیگر بپیوندند.

برگزاری جشنواره هجدهم پس از 5 سال

طهماسبی در خصوص جشنواره هجدهم تولیدات استان ها توضیح داد: یکی از ریشه دار ترین جشنواره‌ها در سازمان صدا و سیما، این جشنواره است که اولین بار اردیبهشت‌ماه سال 72 در مجتمع زیبا کنار برگزار شد. پس از آن سال به سال و بعدها به صورت 2 سال یکبار شاهد برگزاری این جشنواره بودیم تا اینکه سال 88 هفدهمین دوره از جشنواره برگزار شد و به لطف الهی امسال میزبان همکاران خود از سراسر کشور در شهر تبریز برای برگزاری دوره هجدهم خواهیم بود.

معاون امور استان های صدا و سیما به معرفی کمیسیون های مختلف این جشنواره پرداخت و گفت: رئیس مرکز موسیقی تقی‌پور و بکان رئیس کمیته موسیقی، رئیس کمیسیون پژوهش تحقیقات نیز مقدسی رئیس مرکز تحقیقات سیما است. در بخش خبر نیز بر موسوی مدیرکل اخبار استان ها به عنوان رئیس کمیسیون حضور دارد، در حوزه سیما حیدری رئیس مرکز سیمای استان ها به عنوان رئیس کمیسیون است و در حوزه صدا هم معصومی فر مدیرکل صدای استان ها ریاست کمیسیون صدا را بر عهده دارد.

اهداف برگزاری جشنواره چیست؟

طهماسبی ادامه داد: دبیری جشنواره به عهده مسعودیان است و از مهمترین اهداف جشنواره نیز می توان به اثبات و ظهور توانمندی های جوانان مراکز استان ها در تولید همه ساختارهای مورد نیاز رسانه ملی، کشف و معرفی استعدادهای جوان و حمایت از آنها در راستای ارتقای برنامه های مراکز استان ها، ایجاد فضای رقابتی در میان هنرمندان استان های کشور برای ایجاد انگیزه در جوانان برنامه ساز در جهت برنامه سازی های آینده رسانه ملی، اشاره کرد.

معاون امور استان های صدا و سیما تاکید کرد: چهارمین هدف تبادل تجارب و انتقال نکات آموزشی به برنامه سازان توسط اساتید و پیشکسوتان حوزه رسانه است و جهت دادن به حوزه های برنامه ای برای سال های آینده مانند نامگذاری سال هایی که در قبل برای حوزه برنامه سازی داشتیم نیز از جمله اهداف ما تلقی می شود.

کار با کیفیت ارزان تولید می‌کنیم

وی در پاسخ به سوالی در خصوص تاثیر مشکلات بودجه ای سازمان صدا و سیما و تولیدات استان ها تصریح کرد: ما سهم کمتری از بودجه داریم اما این اشکال به حساب نمی آید و من و همکارانم در استان ها این را یک فرصت و مزیت می دانیم که ما کار تولیدی در تراز ملی و بین المللی را ارزان انجام می دهیم و اعتقاد نداریم همه چیز با اعتبارات بالا انجام پذیر است. چنانچه در جشنواره فیلم فجر وقتی از تهیه کننده و کارگردان فیلم «تنهای تنهای تنها» در خصوص هزینه فیلم او می پرسیدند او این هزینه را 220 میلیون اعلام و تاکید کرد قرار است با فیلمی رقابت کند که 5 میلیارد برای آن هزینه شده است، بنابراین ارزان سازی کار کیفی از جمله اهداف ماست.

وی درخصوص وقفه 5 ساله ای که بین برگزاری دوره هفدهم و هجدهم جشنواره ایجاد شده، اظهار کرد: قرار بود تغییری در شکل جشنواره حاصل شود و نمی خواستیم فقط یک نمایشگاه و گردهمایی برگزار کنیم، بلکه خواستیم فرصتی به برنامه سازان دهیم تا آثارشان در ساختارهای مختلف به رتبه ای قابل ارائه برسد.

ترجیح دادیم بودجه کم‌مان صرف تولیدات شود

معاون امور استان‌های صدا و سیما یادآور شد: دلیل دیگر این بود که در شرایط کمبود بودجه فکر می کردیم همکاران‌مان نیاز دارند هزینه را صرف تولیداتشان کنند و برگزاری جشنواره ضرورت ما نبود. اما حال با همکاری آذربایجان غربی شهرداری تبریز و شورای اسلامی این شهر جشنواره را در 5 بخش اصلی از جمله سیما، صدا، خبر، موسیقی و پژوهش برگزار می کنیم.

طهماسبی در خصوص تفاوت این دوره با دوره های قبل به این نکته اشاره کرد که این بار آثار تک ستاره ای وجود نخواهد داشت و در همه ساختار های برنامه سازی توجه جدی به کیفیت برنامه ها خواهیم داشت. برنامه‌های تهرانی در شبکه های استانی تولید نخواهد شد هدف ما ارتقای آنتن در آینده است.

وی در ادامه در خصوص مراسم افتتاحیه و اختتامیه جشنواره توضیح داد: هر دوی این مراسم را هنرمندان استانی اجرا خواهند کرد، بر خلاف زمانی که از تهران مجری برای اجرای این مراسم ها می‌آمد چراکه وظیفه ما معرفی استعدادهای جوان در جامعه هنری کشور است و استفاده از چرخه های تکراری حرکت روبه جلویی نیست.

از نویسنده تبریزی تقدیر می‌کنیم تا بگوییم متن مهم است

همچنین در این مراسم تجلیلی از یک شخصیت تبریزی خواهیم داشت هدف از تجلیل یک نویسنده در این مراسم این است که به مشکل اساسی ما یعنی متن تاکید کنیم و می خواهیم نشان بدهیم متن در حوزه رسانه چقدر مهم است.

وی در پاسخ به اینکه چند درصد از سایر استان ها در شبکه های سراسری روی آنتن می رود، اعلام کرد: روزگاری در مراکز استان ها اینگونه بود که خوشحال می شدیم اثرمان از شبکه های سراسری پخش شود اما اکنون شبکه های استانی 24 ساعته هستند و هنرمندان ما باید نیاز این شبکه ها را برطرف کنند. در واقع شبکه های ملی نیازمند تولیدات استان ها هستند.

طهماسبی افزود: برای مثال در شبکه پویا 50 درصد آثار متعلق به مراکز استان ها است همچنین تعداد موسیقی هایی که از شبکه رادیو و تلویزیون پخش می شود، حدود 60 درصدشان برای حوزه استان ها است. شما جایگاه استان‌ها را در برنامه های شبکه تازه تاسیسی چون «نسیم» ببینید. مثل طنز «نسیم استان ها» یا «اقلیم استان ها» که پرمخاطب هستند.

پنج تندیس جشنواره فیلم فجر سهم مرکز استان‌ها در 3 سال اخیر

طهماسبی تاکید کرد: اگر جشنواره فجر را بالاترین طراز جشنواره در کشور بدانیم مراکز استان ها در حوزه فیلم‌‎های استانی و مستند هر ساله بدون استثنا توانسته اند موافق باشند و در 3 سال گذشته در این 2 حوزه 5 تندیس گرفته ایم.

وی همچنین در خصوص توجه به جوانان یادآور شد: برنامه سازان آینده استان ها جوانان هستند و آینده حوزه رسانه به آنها سپرده می شود.

ما تیم امید را اداره می‌کنیم

معاون امور استان های صدا و سیما در پاسخ به سوال مهر مبنی بر اینکه با برگزاری جشنواره هجدهم و گل کردن برخی چهره های استانی در این جشنواره آیا تمجیدی برای کوچ نکردن آنها به شبکه های سراسری دارید و آیا قانونی در خصوص ممنوعیت حضور هنرمندان استانی در شبکه های استانی وجود دارد یا خیر؟، تصریح کرد: اتفاقا ما از این اتفاق خوشحال می شویم ما تیم «امید» را اداره می کنیم که در حوزه رسانه نیروهایی را برای تیم بزرگسالان پرورش می دهد. بنابراین ممنوعیتی در این خصوص وجود ندارد و بسیاری از مجریان و همکاران فعلی شبکه های سراسری از مراکز استان ها به تهران آمدند و فعالیت می کنند.

طهماسبی همچنین در خصوص همکاری با سایر کشورها و تقویت بخش بین الملل جشنواره گفت: در این خصوص نیز منعی وجود ندارد و ما ارتباط خوبی با برخی شبکه های محلی کشورهای همسایه داریم، اخیرا حوزه بین الملل صدا و سیما بهترین آثار یکسال گذشته رسانه ملی را مورد تقدیر قرار دارد که حدود سه چهارم این آثار مربوط به مراکز استان ها بود، یا در جشنواره اتحادیه رادیو تلویزیون های آسیا و اقیانوسیه سالی نیست که برنامه‌های تلویزیونی یا رادیویی ما جایزه نگیرند. اشکال از ما است که اهل گفتگو و مصاحبه نیستیم.

وی ادامه داد: «بالابان»، «همسنگار»، «توریست»، «تابستان طولانی» در حوزه فیلم سینمایی و «رودخانه لیان»، «در پناه بلوت»، «سرزمین برف و آفتاب» و «در جستجوی پلنگ ایرانی» آثاری هستند که در سال های اخیر از تولیدات مراکز استان ها بودند که مطرح شدند.

بازدید 2 ساعته ضرغامی از ساختمان انیمیشن مرکز همدان

معاون امور استان های صدا و سیما با اشاره به بازدیدی که ضرغامی روز گذشته از مرکز همدان داشته است، گفت: گویا رئیس سازمان صدا و سیما در این بازدید تنها 2 ساعت از وقت خود را صرف بازدید از ساختمان انیمیشن مرکز همدان کرده بود و آثار انیمیشن این استان را بالاتر از طراز ملی و بین المللی دانسته بود در حالی که می توانست بدون هیچ تعارفی آثار را مورد نقد قرار دهد، اما کارها آنقدر به اعتقاد او خوب بوده اند که از آنها تعریف کرده است.

طهماسبی با اشاره به اینکه در انتخاب هیات داوران نیز افرادی خارح از سازمان صدا و سیما را آورده اند تا بدون هیچ رحمی آثار را نقد کنند به معرفی برخی از این افراد پرداخت و گفت: در حوزه موسیقی که 537 اثر به بخش داوری راه پیدا کرده بود شاهین فرحت، حسن ریاحی، محمد سریر، هادی منتظری، گنجه ای، درویش رضا منظمی و بکان از جمله داوران بودند و در حوزه شعر نیز محمدعلی بهمنی، امیری اسفندقه، اسماعیل امینی و بیژن ارژن داوری را بر عهده داشتند و ما از بهترین‌های هر حوزه دعوت کرده‌ایم.

مردم می‌خواهند در شبکه استانی خودشان را ببینند

وی با بیان اینکه سال ها است ساخت برنامه های تهرانی در مراکز استان ها ممنوع است، گفت: داوران هم به همین نکته اشاره می کردند و آثاری که ویژگی های هر استان می پرداخت برای‌شان از اهمیت بیشتری برخوردار بود. همین افتتاح شبکه نسیم در کردستان نشانگر اهمیت استان ها برای سازمان صدا و سیما است. کسی بخاطر سریال 90 قسمتی شبکه های ما را توجه نمی کند، بلکه مردم شبکه های استانی را نگاه می کنند تا خودشان را در آنها ببینند.

معاون امور استان های صدا و سیما در توضیحات در خصوص روند برگزاری جشنواره هم گفت: بعد از ظهر 6 خردادماه افتتاحیه را در تبریز خواهیم داشت پس از آن پنل های آموزشی و کمیسیون های تخصصی ما برگزار می شوند و در شب روز 8 نیز بعد از نماز اختتامیه را در مناطق ایل گلی در فضای باز با حضور حدود یک هزار مهمان خواهیم داشت که طی آن از همکارانمان تجلیل خواهیم کرد. اصلا هم قرار نیست مراسم اختتامیه طولانی باشد و ما روز قبل در کمیسیون ها بسیاری از جوایز را خواهیم داد.

حاشیه ها:

در اواسط جلسه 2 پرچمی که کنار طهماسبی قرار گرفته بود و به نظر سنگین می آمد، افتاد و خطر از بیخ گوش طهماسبی گذشت او هم به شوخی گفت: این هم از آن چیزهایی است که برای 20:30 خوب است.

دقایقی بعد در ادامه مراسم، استکان و نعلبکی هم روی زمین افتاد که سهرابی به شوخی گفت خدا سومی را به خیر کند!

یکی از سوالات خبرنگاران در این خصوص بود که از ضعف های خود بگویید و طهماسبی برخلاف پاسخ های کلیشه ای که مدیران سازمان صدا و سیما در این حوزه ارائه می کنند، در سخنان صادقانه ای اظهار کرد: ما به قدر کافی حرفه ای نشده ایم بسیاری از تجهیزات و امکانات در دسترس ما نیست. در حوزه آموزش نیز دچار مشکل هستیم و به قدر کافی به موضوع آموزش اهمیت نمی دهیم در حوزه جوان‌ها نیز خلاقیت ها و ایده های آنها را باور نمی کنیم.

کد خبر 2292755

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha