به گزارش خبرنگار مهر، عبدالرضا فولادوند ظهر چهار شنبه در جشنواره استانی جابربن حیان با بیان اینکه برخی جشنوارهها در وجود دانش آموزان تحول ایجاد میکند، اظهار داشت: جشنواره جابربن حیان یک رقابت سالم و هیجان انگیز بین دانش آموزان ابتدایی است.
وی با بیان اینکه جشنواره جابربن حیان برای ورود دانش آموزان به جشنواره های آینده همانند جابر بن حیان است، ابراز داشت: باید تلاش کنیم تا دانش آموزان را از مباحث تئوری بیرون بیاوریم و به سمت مباحث عملی سوق دهیم.
مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان با بیان اینکه آموزش و پرورشی که در سند تحول بنیادین از آن یاد می شود آموزش و پرورشی است که دانش آموزان را به سمت عمل و خلاقیت سوق می دهد، ادامه داد: باید برنامه ها را حول محور خلاقیت و عمل برای دانش آموزان برنامه ریزی کنیم تا دانش اموزان از بدو ورود به مدرسه به خلاقیت و ابتکار روی آورد.
فولادوند با بیان اینکه آموزش و پرورشی با رویکرد خواندن و حفظ کردن را تجربه کردهایم هرچند که در این راستا موفقیت هایی کسب شد ولی همسان با تلاشهای انجام شده نبوده است، عنوان کرد: ایجاد سنگ بنای پژوهش در بین دانش آموزان ابتدایی و تقویت مهارت IT از جمله اهداف این جشنواره است.
وی با بیان اینکه تحقق اهداف آموزش و پرورش در دوره ابتدایی از جمله برنامه های این نهاد تاثیر گذار است، افزود: تقویت مهارتهای زندگی در دانش آموزان دوره ابتدایی، شناسایی استعداد های دانش آموزان دوره ابتدایی از جمله اهداف مهم این جشنواره است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان با بیان اینکه دانش آموزان 12 سال در مدارس درس می خوانند اما برای انجام کارهای روزمره خود از تجربه کافی برخودار نیستند، بیان کرد: معلمان نیز در این جشنواره باید ایفای نقش کنند و هم اولیا و هم معلمان باید تلاش کنند تا دانش آموزان نسبت به محیط پیرامون خود حساس شوند چراکه حساسیت دانش آموزان باعث می شود اهدافی در ذهن انها ایجاد شود.
عبدالرضا فولادوند با بیان اینکه یکی از وظایف معلمان ایجاد انگیزه در بین دانش آموزان است، اظهار داشت: متاسفانه انگیزه کافی در بین دانش آموزان دوره متوسطه وجود ندارد و باید پایه این انگیزه از دوران ابتدایی گذاشته شود.
وی با بیان اینکه معلمان باید دانش آموزان را راهنمایی و پشتیبانی کنند، ادامه داد: معلم باید پیگیری مداوم داشته باشد و تشویق و تلاش کند تا دانش آموزان با متخصصان ارتباط داشته باشند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان با بیان اینکه هدف اصلی جشنواره جابر بن حیان این است که دانش آموزان مهارت های دانشمندان را بیاموزند، بیان کرد: آموزش و پرورش در 100 سال گذشته تلاش کرد تا دانش آموزان با زندگی دانشمندان آشنا شوند اما در راستای معرفی دستاوردهای دانشمندان کار زیادی انجام نشد و دانش آموزان با این دستاوردها آشنایی زیادی ندارند و دانش اموزان باید روش های علمی را بفهمد و خود او تجربه کند و از تجربیات کسب کرده لذت ببرد.
وی با بیان اینکه جشنواره جابر بن حیان در بین دانش آموزان جنب و جوش ایجاد کرده و نتیجه این طرح به خوبی مشهود است، ادامه داد: طبق برنامه ریزی های انجام شده امسال به سمت کیفیت بخشی به آموزش پیش می رویم.
مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان با بیان اینکه امکانات آموزش و پرورش در دهه کنونی نسبت به دهه گذشته دو برابر شده اما جمعیت دانش آموزان به دو سوم تقلیل یافته است، افزود: شاید به لحاظ سخت افزاری در مدارس مشکلی نداشته باشیم اما از نظر نرم افزاری با مشکلاتی مواجه هستیم و باید تلاش کنیم تا آموزان را به آموزش جهانی نزدیک کنیم.
عبد الرضا فولادوند با بیان اینکه طرح کیفیت بخشی به آموزش در حال اجرا است، بیان کرد: رسانه ها، صدا و سیما و همه دستاندرکاران باید در راستای فرهنگ سازی آموزش جدید بین خانواده ها تلاش کنیم.
وی با بیان اینکه باید به سمت بالا بردن کیفیت آموزش برویم نه اینکه کمیت را افزایش دهیم، افزود: برای رسیدن به این کیفیت باید الویت هایی را در نظر بگیریم.
مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان با بیان اینکه وزارت آموزش و پرورش برای کیفیت بخشی به آموزش چهار الویت را برای سال 93 و 94 در نظر گرفته است، بیان کرد: ساماندهی نیروی انسانی، توسعه مشارکت های مردمی، عملیاتی کردن بودجه و تقویت مدیریت آموزشگاه ها ازجمله الویت های مورد نظر وزارت آموزش و پرورش است.
فولادوند با بیان اینکه در بحث نیروی انسانی مشکلاتی وجود دارد، افزود: در برخی از رشتهها نیرو زیاد و در برخی از رشته ها نیرو کم است همچنین در برخی از استان ها تراکم زیاد است.
وی با بیان اینکه 147 هزار دانش آموز ابتدایی در استان همدان وجود دارد، بیان کرد: 50 درصد دانش آموزان ابتدایی در جشنواره جابر بن حیان شرکت کردهاند و نفرات برتر به جشنواره ملی جابر بن حیان اعزام میشوند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان با بیان اینکه مدرسه باید کارگاه عملی برای دانش آموزان باشد تا بتوانن در آن ایفای نقش کنند، بیان کرد: هزینههای آموزشگاه ها باید الویت بندی و باید مشخص شود مبلغ دریافتی از خزانه و یا اولیا در کجا هزینه میشود.
نظر شما