دكتر محمد رضا شرفي عضو هيأت علمي گروه مباني فلسفي و اجتماعي دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر" گفت : دنياي معاصر همواره در حال تغيير و تحول است و لذا لازم است، براي تسلط يافتن بر جريان زندگي مهارتهايي مناسب با جهان امروز را آموزش ببينيم .
وي با تأكيد بر ضرورت آموزش مهارتهاي زندگي ديني افزود : دين طريقي براي رساندن انسان به مقصد و مطلوب است به همين دليل ضرورت انجام آموزشهاي ديني در عرصه هاي فردي و اجتماعي بخوبي احساس مي شود .
وي در ادامه اظهار داشت : دين به فرد ، جامعه و خانواده سالم اشاره كرده و بر ضرورت تربيت بنيانهاي خانواده تأكيد مي كند ، از اين منظر محتواي احكام ديني كامل و جامع است و زمينه ها براي آموزش مهارتهاي زندگي بر مبناي آموزه هاي ديني فراهم است چرا كه اين احكام با فطرت آدمي عجين و در ارتباط است .
دكتر شرفي در رابطه با متوليان آموزش مهارتهاي زندگي ديني گفت : نهاد ها ومؤسسات فرهنگي، اجتماعي و كانونهاي فرهنگي وتربيتي آموزش وپرورش اولين متوليان اين امر مهم هستند ، فرهنگسراها ، مشاورين و مددكاران اجتماعي هم در اين آموزش سهيم خواهند بود .
وي در رابطه با بسترهاي لازم براي آموزش مهارتهاي زندگي ديني اظهار داشت: براي هر حركت مؤثر بايد بسترهاي لازم آن فراهم شوند ، در اين رابطه قبل از هر چيز آگاهي خانواده ها از ارزشهاي اين آموزش و پيامد هاي مثبت آن ضروري است، اين آگاهي ها در افراد احساس نياز به آموزش را ايجاد مي كند و در نتيجه پيگيري براي آموزش نيز شكل مي گيرد . اگر آموزش اين مراحل را طي كند بازخورد مناسبي خواهد داشت و مؤثر واقع مي شود .
وي در ادامه افزود : براي ايجاد اين احساس نياز رسانه ها مي توانند تأثير گذار باشند . اين امر از جهت پيام رساني متوجه صدا و سيما ومطبوعات مي شود وبا برنامه ريزي درست در اين عرصه مي توان نتايج مطلوبي را به دست آورد .
دكتر شرفي گفت: تأثيرات نهايي آموزش مهارتهاي زندگي ديني در سه عرصه فرد، خانواده و جامعه قابل بررسي است .وقتي كه فرد تحت آموزشهاي درست قرار گيرد راه ترقي براي او فراهم شده است .
وي در ادامه گفت: خانواده در جوامع امروزي با تغيير و تحولات بسياري روبرو بوده است ، به اين ترتيب كه در خانواده ها مجال برقراري ارتباط انساني بسيار كم است و كانون خانواده به خوابگاه تبديل شده است ، نتيجه اين مسئله شكاف نسلها خواهد بود كه گسستي ميان پدران ومادران و كودكان ايجاد خواهد كرد .
عضو هيئت علمي گروه مباني فلسفي و اجتماعي دانشگاه تهران افزود: آموزش خانواده ها در رابطه با چگونگي برقراري رابطه انساني با يكديگر مؤثر خواهد بود وزمينه رشد خانواده را فراهم خواهد كرد .
وي در ادامه گفت: با اصلاح فرد و خانواده ، در جامعه شاهد شرايط مطلوبي خواهيم بود ، كه در نهايت تفاهم ميان فرد ، خانواده وجامعه را فراهم مي آورد .
دكتر شرفي برايجاد انگيزه هاي قوي در افراد براي آموزش مهارتها اشاره كرد و گفت: با بيان آثار و پيامدهاي مثبت اين آموزش مي توانيم انگيزه اي قوي در افراد ايجاد كنيم ، علاوه بر اين تداوم آموزشها و بازآموزي و نوآموزي در هر مقطع مي تواند به آموخته هاي افراد عمق بخشد، تا به آن حد كه آنان آموخته هاي خود را دررفتار نشاي دهند.
نظر شما