۲۲ خرداد ۱۳۹۳، ۱۰:۴۶

حیدري:

سرقت سنگ قبرهاي سفيدچاه بهشهر صحت ندارد



سرقت سنگ قبرهاي سفيدچاه بهشهر صحت ندارد

بهشهر- خبرگزاري مهر: سرپرست نمایندگی ميراث فرهنگي ، صنایع دستی و گردشگری بهشهر گفت: سرقت سنگ قبرهاي بهشهر در زمان فعلي و حال صحت ندارد.

قربانعلي حيدري در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اخباری درباره سرقت‌ قبرهاي سفيد چاه گفت: تاكنون هيچ گونه گزارشي مبني بر سرقت از اين سفيد چاه باقدمت بالاي 1200 سال به ما گزارش نشده است.

وي خاطر نشان كرد: يگان حفاظت ما به طور دائم در اين قبرستان بكارگيري شده است و همچنين مقرر شد با هماهنگي نيروي انتظامي براي نگهباني و حفظ و حراست از سنگ هاي با قدمت تاريخي فراوان سفيدچاه بكارگيري شود كه در دست اقدام است تا ميراث كهن اين سرزمين حفظ شود و از بين نرود.

سرپرست نمایندگی ميراث فرهنگي ، صنایع دستی و گردشگری بهشهر گفت‌: شايد در گذشته گزارشاتي راجع به برداشت و بردن سنگ قبرها وجود داشته باشد اما اين مسئله در زمان حال صحت ندارد و با قوت از اين ميراث حفاظت مي كنيم و با توجه به وجود يگان حفاظتي ميراث و نيروهاي انتظامي اين مسئله وجود ندارد.

حيدري با بيان اينكه سنگ قبرهاي سفيد چاه بهشهر از نظر ميراثي براي ما داراي ارزش فوق العاده زياد هستند يادآور شد: اين سنگ قبرها داراي ارزش ريالي بالايي نيستند و در منطقه به وفور وجود دارد اما نقوش و حكاكي هاي انجام شده در اين سنگ قبرها براي ما ارزشمند است و لذا حفاظت از اين سنگ قبرها بر عهده ما است كه با دقت از اين ميراث نگهباني مي كنيم.

وي ادامه داد: در بازديد از منطقه انجام و كارشناسي هاي لازم انجام شده است  و براساس مشاهدات و عكسبرداري از محل هم اكنون تعداد فراواني از سنگ قبرهاي مختلف در سفيدچاه دپو شده است كه اگر قرار بر سرقت بود كه نبايد اين سنگ قبرها باقي مي ماند.

رئيس ميراث بهشهر علت دپوي سنگ قبرها و كنار گذاشته شدن آن را بر اثر دفن اموات جديد در قبر اموات گذشته اعلام كرد و يادآور شد: به دليل اعتقاداتي که بومي هاي مناطق در محدوده بهشهر مازندران تا شهرستان كردكوي در استان گلستان دارند مردگانشان را براي دفن کردن به اين گورستان مي آورند و حتي بعضي اوقات براي دفن مردگانشان از قبرهاي قديمي استفاده مي کنند كه به دليل اعتقادات و تعصب خاص خودشان است و نمي توانيم به زور مانع دفن اموات شويم.

حيدري افزود: افراد محلي دربعضي  مواقع با دفن اموات جديد در قبر مردگان گذشته، سنگ هاي گذشته را كنار گذاشته و رها مي‌كنند  و بدين صورت سنگ‌هاي قبر با قدمت چند صد ساله براحتي كنار گذاشته شده و سنگ قبر جديد جايگزين مي شود كه اين مسئله در قبرستان كاملا" مشهود است.

وي گفت: با برنامه ريزي انجام شده و همكاري شورا و دهياري مقرر شده كه برای دفن اموات مکان مناسبی با اطلاع رساني دقيق براي افراد منطقه در نظر گرفته شود تا اموات خود را در اين مكان دفن كنند و این قبرستان نادر و تاریخی اسلامی، بعنوان اثر ملی باقی بماند و از بین نرود.

حيدري افزود: با برنامه ريزي انجام شده و همكاري شورا و دهياري مقرر شده كه برای دفن اموات مکان مناسبی با اطلاع رساني دقيق براي افراد منطقه در نظر گرفته شود تا اموات خود را در اين مكان دفن كنند و این قبرستان نادر و تاریخی اسلامی، بعنوان اثر ملی باقی بماند و از بین نرود.

به گزارش خبرنگار مهر، گورستان سفيد چاه، قبرستاني متعلق به دوره تيموريان است كه در روستای سفید چاه شهرستان بهشهر و در بخش یانه سر، واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۷ اسفند ۱۳۸۱ با شماره ثبت ۷۸۴۵ به‌عنوان یکی از آثار ملي ايران به ثبت رسیده است.

اين قبرستان عجیب سفيد چاه در روستای سفیدچاه بهشهر قرار دارد و قدمت آن به بیش از ۱۲۰۰ سال پیش باز‌می‌گردد كه نماي گورستان با تخته سنگهاي محرابي در صفوف منظم در بدو ورود همانند لشكري عظيم است كه به پا ايستاده اند و نظاره گر هستند.

براساس اطلاعات بدست آمده توسط كارشناسان، قبر ملک بادله حاکم شمال در این گورستان قرار دارد و همچنين  ابراهیم، منصور و عبدالرحمن سه فرزند امام موسی‌ابن جعفر(ع) در سفیدچاه مدفون شده‌اند كه ضریح چوبی امام‌زاده که با گنبد نقره‌گونش در دل این دره زیبا می‌درخشد بنا بر نوشته‌ کنده‌کاری شده‌اش، قدمت امامزاده را به بيش از ۸۴۰ سال پیش مي رسد.

کد خبر 2309940

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha