به گزارش خبرنگار مهر، شب گذشته جمعه 30 خرداد ماه مراسم اختتامیه اکران فیلم سینمایی «چ» به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا همزمان با سالگرد شهادت شهید چمران در میدان امام حسین(ع) برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، پژمان لشکری پور مدیر پروژه فیلم سینمایی «چ» گفت: وقتی اکران رسمی این فیلم سینمایی را در سینما آزادی شروع کردیم، اوایل بهار بود و حال خیلی خوشحالم که اختتامیه این فیلم در میدان امام حسین و در شب شهادت دکتر مصطفی چمران برگزار می شود. زمانی که به حاتمی کیا پیشنهاد برگزاری چنین برنامه ای را دادیم، گفت آیا مردم برای تماشای فیلم به میدان امام حسین می آیند؟ که خوشبختانه مردم امشب استقبال خوبی از این برنامه داشتند.
حاتمی کیا امام و شهید چمران را باز آفرید
در ادامه این مراسم، محمدرضا جعفری جلوه مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی با بیان این که خرداد نشانه های بسیاری دارد که آن را در ذهن ما ماندگار کرده است، گفت: از نمونه این یادگارها می توان به عروج امام حماسه ساز انقلاب در 14 خرداد 68 اشاره کرد. همچنین می توان به شهادت مصطفی چمران قهرمان علم، و فرهنگ و جهاد و شهادت در روز 31 خرداد ماه سال 60 اشاره کرد.
وی ادامه داد: ابراهیم حاتمی کیا سینماگری است که توانست شهید چمران و امام خمینی (ره) را بازآفریند، مرحبا بر او و همراهانش که در این پروزه بزرگ «چ» تلاش کردند و توانستند اثری گران قدر را تولید کنند. این فیلم سینمایی طی چند ماه گذشته در پرده سینماهای کشور درخشید، این فیلم سینمایی چراغ راهی از حماسه مردم در سینمای ایران است.
مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی در پایان سخنان خود تاکید کرد: امیدوارم چنین آثاری به محصولات سینمایی اضافه شده و از فضا و ظرفیت سینما برای خلق چنین آثاری بیشتر استفاده شود.
مریم کاظم زاده همسر شهید اصغر وصالی در این مراسم گفت: قرار نبود در این مراسم سخنرانی کنم، اما از این فرصتی که به من داده شده استفاده می کنم و از کسانی که بعد از گذشت 34 سال از ماجرای پاوه، این اتفاقات را به تصویر کشیدند و گمنامی اصغر وصالی را به یاد آوردند تشکر می کنم. شهید وصالی فعالیت سیاسی خود را از 13 سالگی آغاز کرده و در انقلاب لحظه ای آرام نماند، او با اولین درگیری های کردستان به عنوان فرمانده به همراه شهید چمران حاضر شد و در شروع جنگ نیز به فعالیت خود در منطقه سرپل ذهاب ادامه داد و تا در 28 آبان ماه همزمان با روز عاشورا به شهادت رسید.
وی ادامه داد: باز هم از هنرمندانی که یاد شهدا را زنده نگه می دارند تشکر می کنم و امیدوارم دیگر هنرمندان نیز این راه را ادامه دهند.
حاتمی کیا آبروی چمران را خرید
مهدی چمران به عنوان یکی دیگر از سخنرانان به صحنه آمد با تشکر از کسانی که در ساخت فیلم سینمایی «چ»و رشادت های مردم کردستان تلاش کرده اند تشکر کرد و گفت: 33 سال پیش درست در فردای همین روز بود که شهید چمران به آرزوی دیرینه خود رسید و در منطقه دهلاویه به شهادت رسید. خوشحالم که اختتامیه اکران فیلم «چ» همزمان با شب شهادت شهید چمران برگزار شده و در میان مردم اکران عمومی شده است.
وی سپس بخشی از دست نوشته های شهید چمران را خواند و گفت: آخرین جمله ای که او می گفت این بود که بعد از من آبروی مرا حفظ کنید و فکر می کنم ابراهیم حاتمی کیا و همکارانش توانستند این کار را انجام دهند.
حسین طلا نماینده مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه این مراسم گفت: در عملیات بیت المقدس 7، عراق پیشروی خود را به مناطق ما زیاد کرده بود، در چنین وضعیتی بود که چند گردان ما مستقر شده و پدافند کردند و در یک لحظه یگان عراق گردان ما را قیچی کرد که خدا شهید حمید شانه ساز را رحمت کند، از این شهید خواستیم که عقب نشینی کنیم اما او ایستاد و تا آخرین لحظه مبارزه کرد.
حجت الاسلام سید عبدالله حسینی معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران نیز بیان کرد: تمام چیزی که از چگورا در تاریخ و در جامعه نقل می شود قطره ای در مقابل اقیانوس چمران است، اما چه چیز باعث شده تا چگوارا بر روی تیشرت های جوانان سراسر دنیا نقش ببندد اما در کشور خودمان کاری در خصوص شناخت شهید چمران انجام نشود. اگر امثال حاتمی کیا نبودند و حاتمی کیا به فکر چمران نمی افتاد، چمران سنگ قبری در بهشت زهرا و یک اتوبان در تهران بود.
در پایان این مراسم از عوامل فیلم سینمایی «چ» تقدیر شد. همچنین بابک حمیدیان و سعید راد از مریم کاظم زاده همسر شهید اصغر وصالی و مادر شهید بهروز صبوری تقدیر کردند.
نظر شما