محمدحسن افتخاری در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: با توجه به وضعیت جغرافیایی فارس، مصرف زیاد مایعات ضروری است و به این دلیل که دوره روزه داری 16 ساعت و زمان کافی برای از دست دادن آب بدن فراهم است باید بتوانیم این آب را در بازه زمانی افطار تا سحر تامین کنیم.
افتخاری افزود: باید از نوشیدنی هایی چون آب، شیر کم چرب، آبمیوه و شربت های سنتی که خیلی شیرین نیستند، استفاده کرد.
افتخاری اظهار کرد: روزه داری علاوه بر آرامش نفس، باعث پالایش جسم از سموم و چربی های اضافه می شود و در این راستا باید یکسری اصول تغذیه ای رعایت شوند.
رئیس دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه میزان مصرف مواد غذایی بعضی افراد در ماه رمضان بیشتر از دیگر ماه های سال است، اظهار کرد: باید حجم غذاها را در عین رعایت تنوع غذایی در چهار وعده افطار، شام، میان وعده بعد از شام و سحری، کاهش داد و از پرخوری پرهیز کرد.
وی افزود: حجم غذاهای مصرفی باید متناسب با وعده های غذایی باشد یعنی اینکه حجم غذای سحر یا حجم غذای شام به حدی باشد که زمان کافی برای هضم و جذب غذا فراهم باشد.
افتخاری گفت: در انتخاب غذاها باید دقت کرد که از همه گروه های غذایی شامل غلات، لبنیات، سبزیجات و میوه ها و گوشت ها انتخاب داشته باشیم و به کم چرب بودنشان توجه کرده و مواظب باشیم که حاوی قندهای ساده زیادی نباشند و به راحتی هضم شوند.
رئیس دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: در میان وعده ها بیشتر میوه ها، سبزی ها، مغزها و شیر استفاده شوند.
وی در خصوص موارد قابل تامل در وعده سحری گفت: وعده سحری باید از شام سبک تر و کم حجم تر باشد و تا یک ساعت بعد از میل سحری برای جلوگیری از مشکلات گوارشی باید از خوابیدن پرهیز کرد.
افتخاری گفت: در خصوص برخی افراد که قادر نیستند به میزان کافی غذا میل کنندمصرف مکمل مولتی ویتامین توصیه می شود.
نظر شما