۱۸ تیر ۱۳۹۳، ۱۲:۴۸

هاشمی:

آب شرب تبریز از لحاظ کیفیت مشکلی ندارد/ وضعیت آب آذربایجان شرقی از بحران هم گذشته است

آب شرب تبریز از لحاظ کیفیت مشکلی ندارد/ وضعیت آب آذربایجان شرقی از بحران هم گذشته است

تبریز- خبرگزاری مهر : مدیرعامل آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی گفت: هم اکنون آب تبریز دارای استانداردهای لازم بوده و هیچ مشکلی از لحاظ کیفیتی ندارد.

به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا هاشمی صبح چهارشنبه  در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: با وجود اینکه رشد جمعیت در استان به تدریج در حال کاهش بوده اما به همان میزان، مصرف آب در حال افزایش است و سالانه به طور متوسط شاهد افزایش شش درصدی مصرف آب هستیم.

وی ادامه داد: این امر الگوی نامناسب مصرف آب را نشان می دهد به خصوص در شهر تبریز که 50 درصد آب شرب استان در این کلانشهر مصرف می شود و میزان مصرف آب در آن چندین برابر مصرف استاندارد آب است.

هاشمی افزود: اگر تمامی شاخص های مصرفی آب در دنیا را مورد ارزیابی قرار دهیم شاهد در بحران قرار گرفتن تمامی شاخص های مصرف آب در کشور و به خصوص استان خواهیم بود که این امر به دلیل الگوی توسعه نامناسب است زیرا توسعه در هر منطقه با توجه به ظرفیت ها تعریف می شود.

وی با بیان اینکه میزان بارندگی در استان نسبت به سال گذشته 9 درصد و نسبت به میانگین بارش ها در چند ساله اخیر چهار درصد کاهش داشته، گفت: اما آنچه استان را در زمینه بارش دچار مشکل کرده این مساله است که بیش از 35 درصد بارش ها در استان زیر پنج میلی‌متر بوده و این میزان تاثیری درمقادیر روان آب نخواهد کرد.

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان ادامه داد: هم اکنون میزان روان‌آب‌ها در استان 60 درصد کاهش داشته که سبب ایجاد بحرانی بزرگ در زمینه آب شده است.

هاشمی همچنین افزود: در این راستا آب سد نهند با کاهش 55 درصدی روبرو بوده است، همچنین آب سد علویان و ستارخان نیز 35 درصد کاهش داشته اند.

وی با اشاره به کیفیت آب شرب تبریز نیز گفت: در بررسی های انجام گرفته و بر اساس استانداردهای جهانی آب این منطقه سالم بوده و به هیچ وجه مشکلی ندارد.

آب ارس توانایی احیای دریاچه ارومیه را ندارد

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان با اشاره به پروژه انتقال آب ارس به دریاچه ارومیه نیز گفت: آب ارس توانایی احیای دریاچه ارومیه را ندارد زیرا حجم این آب بسیار کم است هرچند نمی توان این آب ارس را به طور کلی بی تاثیر دانست بلکه از این آب برای جبران کمبودهای بخش شرب و صنعت و تعادل بخشی به سفره ها استفاده می شود.

وی ادامه داد: خشک شدن دریاچه ارومیه در زمانی 17 ساله رخ داده است پس نمی توان به همین زودی شاهد نجات این دریاچه بوده و تحقق 25 طرحی که برای نجات این دریاچه تصویب شده است شاید گذشت زمانی بالای 10 سال را بطلبد.

هاشمی با اشاره به حمایت دولت از طرح های نجات این دریاچه گفت: رئیس جمهور به طور ویژه ای به این امر نظارت داشته و هم اکنون نیز دانشگاه های صنعتی شریف و تبریز در حال طراحی پروژه هایی برای احیای این دریاچه هستند.

کد خبر 2328207

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha