به گزارش خبرنگار مهر، از روزی که نام یک استادیوم 15 هزار نفری در کنار رودخانه قره سو کرمانشاه با کلنگ مسولین وقت و در سال 82 بر سر زبان ها افتاد، بسیاری از کارشناسان سخن به انتقاد گشودند و از جانمایی استادیوم در یکی از خیابانهای پرترافیک گرفته تا ظرفیت و توجیه اقتصادی طرح را به باد انتقاد گرفتند.
اما شاید آن روز کسی تصور نمی کرد که چیزی قریب به 12 سال پس از کلنگ زنی استادیوم 15 هزار نفری تقریبا همه عیب ها و نواقص کارشناسی طرح توسط منتقدین فراموش شده و تمام تمناها برای به بهره برداری رسیدن این استادیوم طلسم شده متمرکز شده باشد.
سازه سالخورده ای که این روز ها دیدن شمایل نیمه کارش به عادت چشمان رهگذران و شهروندان کرمانشاهی بدل شده است مخصوصا اینکه پل مرتفع ولایت نیز به برانداز کردن این استادیوم شور بخت از نمایی بهتر بیشتر کمک می کند. به هر حال سکوت مرگ بار در یک استادیوم 15 هزار نفری 12 سال است که حاکم شده است.
پروژه استادیوم 15 هزار نفری فوتبال در اواخر سال 81 مطالعه شد و در سال 82 وارد فاز اجرایی شد. خواب سه ساله این طرح تا سال 85 به دلیل سوابق بهره برداری از پروژه ها در کرمانشاه طبیعی به نظر می رسید تا اینکه علی آبادی رئیس سازمان تربیت بدنی وقت کشور در سفر خود به کرمانشاه از اختصاص اعتبار 15 میلیاردی به آن خبر داد.
اعتباری که قرار شد از طریق لایحه بودجه به این پروژه اختصاص داده شود. ضمن اینکه وی وعده داد 10 میلیارد ریال نیز توسط خود سازمان تربیت بدنی تزریق شود.
بعدها حتی قرار گرفتن این پروژه در لیست طرح های مهر ماندگار هم دردی دوا نکرد. نا امیدی از افتتاح طرح در سخنان مدیرکل وقت ورزش و جوانان استان کرمانشاه (عباس امانی) کاملا مشهود و هویدا بود.
نوستالژی وعده های مکرر برای افتتاح استادیوم 12 ساله
وعده های مکرر و پیاپی افتتاح استادیوم کرمانشاه از سال 90 به بعد به یک نوستالژی برای کرمانشاهی ها بدل شده است. پس از وعده های پشت سر هم در دولت نهم که هیچ کدام وفا نکرد در دولت دهم نیز اولین وعده را عباسی وزیر ورزش و جوانان در سفر خود به کرمانشاه داد.
محمد عباسی در بازدید از پروژه استادیوم 15 هزار نفری کرمانشاه، پیمانکار وقت پروژه را متعهد کرد که این ورزشگاه را تا دهه فجر سال 90، آماده افتتاح و بهره برداری کند. در همان سال و در جریان سفر رهبر انقلاب به کرمانشاه نیز آقای وزیر قول افتتاح در دهه فجر 90 را داد.
سال 90 گذشت و اینبار دادوش هاشمی استاندار وقت کرمانشاه در مراسم تجلیل از ورزشکاران برتر سال 90 از افتتاح پروژه در اولین ماه سال 91 خبر داد
فروردین 91 هم گذشت و استادیوم همچنان سوت و کور در یک گوشه شهر در خواب عمیق خود قرار داشت. تا اینکه در مهر ماه سال 91 مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور در سفر به کرمانشاه دی ماه 91 را تاریخ افتتاح طرح اعلام کرد و باز هم طبق معمول خبری از بهره برداری نشد.
عباس امانی مدیرکل ورزش و جوانان وقت استان کرمانشاه با اعلام پیشرفت فیزیکی 75 درصدی از عدم تزرق اعتبار و کمکاری پیمانکار پروژه به عنوان دلایل عبور از این وعده های پیاپی سخن گفت.
مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور هم در گفت و گویی که با خبرنگاران داشت، مشکل اصلی در تاخیر ساخت ورزشگاه کرمانشاه را عدم انطباق پیمانکار با شرایط مندرج در تعهدنامه ذکر کرد و افزود: با وجود اینکه شرط اصلی برای اجرای هر پروژه، تامین اعتبار است، در خصوص این مشکلی از نظر اعتبار نداشته ایم، اما متاسفانه پیمانکار آن نتوانسته خواسته ها را برآورده نماید.
مدیران آمدند و رفتند و حکایت استادیوم نیمه کاره همچنان باقی است
استادیومی که شاهد تغییر چارت سازمانی تربیت بدنی به وزارت خانه و رفت و آمد مدیران کشور طی تغییر و تحولات مدیران بود اینبار تغییر استاندار کرمانشاه را نیز درک کرد. حجت الله دمیاد استاندار جدید با تشکیل جلسات مختلف به تکمیل پروژه تا پایان اردیبهشت 92 تأکید کرد.
در همان روزها در حالی مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور با صراحت دم از افتتاح قطعی ورزشگاه 15 هزار نفری کرمانشاه پس از گذشت 10 سال و در پایان اردیبهشت زد که نماینده این شرکت در کرمانشاه نظر دیگری داشت و با شک و تردید در خصوص این مسئله به اظهار نظر پرداخت.
سید عبدالعلی فرتاب در ماه های پایانی سال 92 در گفت و گویی و بیان اینکه ورزشگاه کرمانشاه که هم اکنون با 82 درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجراست و قرار شده تا پایان اردیبهشت ماه به بهره برداری برسد، آماده شدن این ورزشگاه در زمان مذکور را مستلزم وجود اعتبار عنوان کرد و گفت: اگر اعتبار مورد نیاز تزریق نشود، نباید منتظر بهره برداری این ورزشگاه در زمان تعیین شده باشیم و افتتاح آن باز هم به تعویق خواهد افتاد.
به هر حال سال 92 هم بدون نفس کشیدن استادیوم 15 هزار نفری به پایان رسید تا سریال وعده های تحقق نیافته مسئولین همچنان ادامه داشته باشد.
اما در سال 93 همین روند ادامه یافته و مسئولین مرتبط با طرح معتقد هستند که استادیوم 15 هزار نفری کرمانشاه تا پایان سال جاری به بهره برداری می رسد.
بودجه خوبی برای استادیوم 15 هزار نفری دیده شده است/ تا پایان سال افتتاح می کنیم
مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور در بازدیدی که در هفته جاری از استادیوم 15 هزار نفری کرمانشاه داشت از افتتاح آن در سال جاری خبر داد.
مدبر در بازدید از ورزشگاه 15 هزار نفری کرمانشاه گفت: با توجه به بودجه خوبی که برای این ورزشگاه در نظر گرفته شده، این ورزشگاه قطعا تا پایان سال 93 به بهره برداری می رسد.
مدبر با اشاره به پیشرفت 92 درصدی این پروژه اظهار کرد: تقریباً تمام عملیات اساسی احداث آن پایان یافته و تنها اقدامات جزیی باقی مانده است.
وی افزود: اعتبار مورد نیاز این پروژه تا مرحله افتتاح در سالجاری تامین و به آن تزریق خواهد شد تا مردم ورزشکار کرمانشاه از وجود این پروژه عظیم بهره مند شد.
پیگیر تخصیص اعتبارات در نظر گرفته برای استادیوم 15 هزار نفری هستیم
نماینده مردم کرمانشاه در خانه ملت در این رابطه به خبرنگار مهر گفت: تمام تلاش ما برای تخصیص اعتبارات در نظر گرفته شده برای استادیوم 15 هزار نفری کرمانشاه در سال جدید متمرکز شده است.
سید سعید حیدری طیب با اشاره به تأخیر طولانی در افتتاح این استادیوم خاطر نشان کرد: تیم های فوتبال راهیان کرمانشاه و البته بعثت که به دسته دوم هم صعود کرد، و طرفداران پرشمار این رشته ورزشی در شهر و استان کرمانشاه ضرورت به بهره برداری رسیدن این طرح را دو چندان کرده است.
وی ادامه داد: در سال 93 و با توجه به پیشرفت 85 درصدی پروژه اعتبارات در نظر گرفته شده در صورت تخصیص کار را تمام خواهد کرد که به صورت ویژه ای در تلاش هستیم که این اتفاق حاصل شود.
حیدری طیب گفت: طولانی شدن افتتاح این طرح دیگر قابل تحمل نیست و صرفه اقتصادی آن را تا همین جا هم با مشکل مواجه کرده است. بنابر این با پیگیری مسئولین استانی و تلاش های نمایندگان در مرکز باید هرچه سریع تر شاهد بهره برداری از پروژه باشیم.
نظر شما