سخنرانی "سید حسن نصرالله" دبیرکل حزب الله لبنان در روز جهانی قدس در روز جمعه در برگیرنده نکات مهمی از تحلیل شرایط فعلی خاورمیانه و مسائلی درباره شرایط آینده منطقه است که بررسی بیشتر روی آنها افق روشنی از این تحولات ارائه می دهد:
1- سخنرانی دبیرکل حزب الله لبنان به صورت حضوری و عدم استفاده از ویدئو کنفرانس برای این سخنرانی با وجود تهدیدات امنیتی شدید در زمینه ترور سید حسن نصرالله ، تنها برای تاکید بیشتر بر اهمیت روز جهانی قدس در ایجاد روشنگری و جلب توجهات جهانیان به مسئله فلسطین بود.
2- علت نامگذاری روز قدس توسط امام خمینی (ع) در آخرین جمعه ماه مبارک رمضان "تاکید بر قداست این روز" بوده و اهمیت این مسئله هر روز بیشتر نمایان می شود.
3- هدف و راهبرد اصلی پس از اشغال فلسطین "محو کامل مسئله فلسطین" بوده است. صهیونیستها پس از اشغال فلسطین لحظه ای به باز پس دادن یک وجب از خاک فلسطین فکر نکرده اند.
4- محور غربی – صهیونیستی با آگاهی به عدم توانایی در محو کامل مسئله فلسطین در کوتاه مدت، ناچار به "تدوین و طراحی پروژه ای بلندمدت" برای محو این مسئله محوری جهان اسلام شدند.
5- "دشمن همواره در همه جبهه ها شکست نخورده است" آنها طی سالهای اخیر در به انزوا کشاندن مسئله فلسطین موفق بوده اند و اعراب را در حل مسائل و چالشهای داخلی خود گرفتار کرده اند.
6- طرح صهیونیستی برای "ایجاد منازعات میان فلسطینیان (آواره شده) و حکومتها و جریانهای سیاسی در کشورهای عربی" برای انزوای بیشتر ملت فلسطین تدوین شده است. در طراحی صهیونیستها حتی سطح بالای این منازعات که جنگ میان فلسطینیان و حکومتهای وقت در کشورهای عربی است، توجه کرده است.
7- "پایداری ملت فلسطین" باعث عدم محو مسئله فلسطین و انزوای آنها شده است.
8- از زمان غصب فلسطین "هم اکنون جهان اسلام در خطرناک ترین شرایط تاریخ فلسطین قرار دارد." طرح کنونی از سرنگونی سازمان یافته دولتها را دنبال نمی کند بلکه بر ایجاد شکافها و اختلافات لاینحل میان مذاهب و قومیتهای کشورهای مختلف خاورمیانه تمرکز دارد.
9- "نگرانی شخصی سید حسن نصرالله"؛ آیا اقدامات داعش در انهدام و ویران نمودن مساجد، کلیسا ها و بارگاههای مطهر صحابه پیامبر (ص) و یاران امام علی (ع)، در راستای فراهم کردن مقدمات لازم برای ویران کردن مسجد الاقصی توسط صهیونیستها نیست؟
10- لزوم هوشیاری مردم کشورهای منطقه؛ باید بدانیم کجا موضع بگیریم، کجا اقدام کنیم و کجا وارد جنگ شویم؟
11- لزوم هوشیاری مردم لبنان؛ رسانه های اسرائیلی در اخبار و گزارشهای خود از طرحهایی برای جنگ دوم و سوم علیه لبنان سخن می گویند.
12- "هدف اصلی از جنگ صهیونیستها علیه محور مقاومت" در واقع القای این مسئله بوده که راهی جز تسلیم در برابر اراده آنها وجود ندارد.
13- "بهانه های واهی رژیم صهیونیستی برای آغاز جنگ" ؛ جنگ علیه غزه به بهانه کشته شدن سه شهرک نشین آغاز شد که حتی هنوز معلوم نشده که حماس مسئول این اقدام بوده است.
14- مسئول معرفی کردن حماس در ریختن خون مردم بیگناه غزه، طرحی خطرناک است. (تلاش صهیونیستها برای ایجاد تفرقه و فتنه افکنی میان مسلمانان).
15- "معادل سه گانه برای تضمین پیروزی علیه رژیم صهیونیستی" شامل مقاومت قهرمانانه در عرصه نبرد، پایداری و ایستادگی مردم و پایداری سیاسی است. تحقق این معادله سه گانه واقعیتهای جدیدی را در منطقه ایجاد می کند و همچون جنگ 33 روزه علیه لبنان باعث می شود تل آویو برای برقراری آتش بس و صلح دست به دامن آمریکا شود.
16- آنچه در غزه هدف حمله قرار گرفته "روحیه ، اهداف و آینده مقاومت" است و حمله صهیونیستها فقط علیه حماس نیست.
17- مهمترین دستاورد جنگ سوم رژیم صهیونیستی علیه غزه، "اثبات عدم توانایی رژیم صهیونیستی در پیروزی بر محور مقاومت" است.
18- "رژیم صهیونیستی در تمام جبهه ها در جنگ غزه شکست خورده است"؛ از ترس شکست در رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده، همانند جنگ 33 روزه هدفی را تعیین نمی کند، ذخایر تسلیحاتی مقاومت فلسطین را نتوانسته منهدم کند. نیروی هوایی ارتش رژیم صهیونیستی در رسیدن به اهداف نظامی کاملا شکست خورده است. شکست در ترور رهبران مقاومت، شکست در انهدام سکوهای پرتاب موشک به فلسطین اشغالی و شکست در عملیات زمینی علیه غزه.
19- "شکست کامل طرح جنگ سریع و کم هزینه صهیونیستها علیه مقاومت"؛ طراحی نیروی هوایی ارتش رژیم صهیونیستی جنگ فعلی علیه غزه این بود که تنها طی 12 ساعت تمامی استحکامات و مواضع مقاومت را منهدم کنند. آنها برای جنگ آتی علیه لبنان روی 24 ساعت برنامه ریزی کرده اند.
20- تکذیب کامل اظهارات "ایهود اولمرت" نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی پس از جنگ 33 روزه علیه لبنان؛ اولمرت اعلام کرده بود هر جنگ آینده علیه مقاومت سریع، قاطع و با پیروزی واضح و آشکار است. جنگ سوم علیه غزه هیچ کدام از ویژگیهای اعلام شده را نداشت.
21- "دلایل پیروزی مقاومت در نبرد علیه رژیم صهیونیستی"؛ پرتاب موشک در نخستین روز آغاز تجاوزات به تل آویو، حملات موشکی به نقاطی که تاکنون سابقه نداشته است، ابتکار عمل جنگ در دست مقاومت فلسطین است، انجام عملیات در پشت جبهه ها و نفوذ به عمق اسرائیل، ادامه پایداری مردم و حمایت از مقاومت، ایستادگی سیاسی.
22- تاثیر حمایتهای ایران، سوریه و حزب الله لبنان از گروههای مقاومت فلسطین قابل انکار نیست.
23- "خطاب به رژیم صهیونیستی"؛ شما اسرائیلی ها در جنگ علیه غزه در دو راهی اعلام شکست (آتش بس) و طی مسیر به سوی انتحار (خودکشی) قرار دارید.
----------------------------
محمدعلی تخت رونده
نظر شما