به گزارش خبرنگار مهر، مهسا دولتشاهی دختر جوان لرستانی که در آزمون سراسری سال 93 رتبه چهارم کشور در گروه آزمایشی علوم تجربی و همچنین رتبه 8 گروه آزمایشی زبان خارجه را کسب کرده است متولد سال 76 بوده و در دبیرستان استعدادهای درخشان فرزانگان خرم آباد تحصیل کرده است. یک خواهر و یک برادر کوچک دارد و فرزند ارشد خانواده است.
وی در گفتگو با خبرنگار مهر می گوید که از سال دوم دبیرستان به صورت جدی درس خواندن برای کنکور را آغاز کرده و میزان درس خواندن در سال سوم دبیرستان و پیش دانشگاهی رفته رفته بیشتر و به روزانه 7 ساعت رسیده است.
اولین باری که مهسا تک رقمی شد
دولتشاهی ادامه می دهد که وقتی برای اولین بار در آزمون های آزمایشی کشوری شرکت کرده موفق به کسب رتبه دوم شده و از آن زمان متوجه شده است که می تواند جز رتبه های تک رقمی کنکور باشد، بنابراین با یک برنامه ریزی دقیق و حساب شده وارد این میدان شده است.
وی می گوید: در کنار مطالعه، هشت ساعت خواب کامل در هر روز را داشته و سعی کرده ام در کنار درس و تحصیل به سلامت بدن نیز اهمیت دهم.
این نوجوان نخبه لرستانی معتقد است که فشار والدین به فرزندان برای درس خواندن روش صحیحی نیست و نباید دانش آموزان را از حضور در مهمانی ها و مراسم خانوادگی محروم کرد زیرا خودش هرگز تفریحات و مهمانی های خانوادگی را به طور کامل از برنامه حذف نکرده و سعی کرده است همیشه حساب شده و دقیق عمل کند و این برنامه ریزی به حدی دقیق بوده که حتی بازی های ایران را در جام جهانی از تلویزیون تماشا کرده است.
پزشکی که روزی آرزو داشت مهندس شود
مهسا دولتشاهی از آرزوی دوران کودکی اش می گوید و اینکه روزی آرزو داشته که مهندس برق شود و حتی از کودکی به خواندن درس ریاضی علاقه بسیار داشته اما با توجه به جایگاه و موقعیت زنان در رشته های مهندسی در کشورمان و با توجه به آینده شغلی اش رشته تجربی را برای تحصیل در دوران دبیرستان انتخاب می کند.
وی در خصوص هدفش برای آینده نیز گفت: هنوز به طور قطعی تصمیم نگرفته ام اما احتمالا رشته پزشکی دانشگاه تهران را برای تحصیل انتخاب می کنم اما اینکه در چه رشته ای دوره تخصص را ادامه دهم بستگی به شناخت و علاقه ام به رشته های مختلف دارد و باید پس از پایان دوران دکتری به آن فکر کنم و تصمیم بگیریم.
این جوان نخبه لرستانی در خصوص ارتباط با دوستان و دسترسی به وسایل ارتباط جمعی در دوران آمادگی اش برای کنکور نیز یادآور می شود: رابطه زیادی با دوستانم نداشتم و هیچ وقت از تلفن همراه به مدت طولانی استفاده نمی کردم. از اینترنت هم فقط در مواقع ضروری و برای مشاهده کارنامه آزمون های آزمایشی و خواندن مصاحبه های رتبه های تک رقمی سال های گذشته آزمون سراسری استفاده می کردم.
پدر مهسا: کسب این رتبه برایمان دور از ذهن نبود
وی ادامه می دهد: در مدتی که برای کنکور آماده می شدم مطالعه غیر درسی نداشتم و از فضای اتاق خودم در منزل برای درس خواندن استفاده می کردم چون در منزل شرایط آرام و خوبی را داشتم و مجبور نبودم که به کتابخانه بروم.
مهسا از شرایط حوزه برگزاری آزمون نیز راضی نبوده و یادآور می شود: آزمون در حوزه ای که در آن امتحان داشتم با پنج دقیقه تاخیر آغاز شد و اندکی آرامش ذهنی مرا بر هم زد به نحوی که پس از ترک جلسه بسیار ناراحت بودم اما پس از تصحیح سوالات در سامانه اینترنتی سازمان سنجش متوجه شدم که می توانم جز رتبه های بسیار عالی کنکور باشم و به صورت تقریبی مطمئن بودم که رتبه تک رقمی را کسب می کنم.
علی دولتشاهی پدر رتبه تک رقمی کنکور سال 93 نیز که مهندس شیمی و مدیر تولید کارخانه یخچال سازی لرستان است می گوید: خود ما انتظار داشتیم که فرزندمان رتبه خوبی در آزمون کسب کند و کسب این رتبه برایمان دور از ذهن نبود.
مهسا سالهای دوم و چهارم ابتدایی را جهشی خوانده است
پروانه مادر مهسا نیز دبیر ریاضی است و در خصوص این موفقیت گفت: مهسا از همان کودکی بسیار با هوش بود بنابراین از آغاز تحصیل و از کلاس اول ابتدایی برای او برنامه ریزی کردیم و سالهای دوم و چهارم ابتدایی را به صورت جهشی خواند.
وی حرفهایش را اینگونه ادامه می دهد: مهسا پس از پایان دوره ابتدایی با قبولی در آزمون تیزهوشان وارد مرکز استعدادهای درخشان فرزانگان شد و در مدتی که در این مرکز بود همواره جزو نفرات اول مراکز استانها در زمینه تحصیلی بود.
وی یادآور می شود: درس ریاضی مهسا در دوره دبیرستان و در مرکز فرزانگان با خودم بود. یعنی خودم معلم او بودم و در این مدت هرگز با او به گونه ای رفتار نکردم که احساس کند امتیاز برتری نسبت به دانش آموزان دیگر دارد و حتی کمتر از سایر بچه های کلاس به او اهمیت می دادم تا حساسیت دوستانش را تحریک نکنم.
ابراز تمایل برای تحصیل در خارج از کشور
در پایان گفتگو از مهسا دولتشاهی می پرسیم که اگر شرایط برای ادامه تحصیل وی در خارج از کشور فراهم شود آیا به خارج از کشور می رود تا او پاسخ دهد: اگر دانشگاهی که به من پیشنهاد ادامه تحصیل می دهد شرایطی بهتر از دانشگاههای ایران داشته باشد شاید برای ادامه تحصیل به خارج از کشور بروم اما مطمئن هستم که در آنجا نمی مانم و پس از پایان دوران تحصیل به وطن باز می گردم و به مردم کشورم خدمت می کنم چرا که شهر و کشور من به جوانانی نیاز دارد که نیازها و کمبودهای آن را جبران کنند.
وی ادامه می دهد: پس از پایان دوران تحصیلی بستگی به نوع شرایط اگر امکانات و زمینه های لازم در لرستان وجود داشته باشد امیدوارم بتوانم به استانم برگردم و در اینجا به مردم خدمت رسانی کنم.
مهسا در پایان از زحمات خانواده و کادر آموزشی دبیرستان تشکر کرده و می گوید: وجود رتبه های تک رقمی و دو رقمی در استان می تواند انگیزه بسیار خوبی برای سایر دانش آموزان باشد تا بتوانند برای کسب این موفقیت تلاش کنند و خوشبختانه به نظر می رسد که این پتانسیل در استان و شهر ما وجود دارد که باید توسط مسئولان مورد توجه قرار گرفته و پرورش یابد.
نظر شما