حسین محمد رضایی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره علت احداث تونل های گلاب 1 و 2 اظهار داشت: تونل گلاب 1 از پشت سد تنظیمی شروع شده و حدود دو مترمکعب آب در ثانیه را برای شرب کاشان منتقل می کند که طول آن 10 کیلومتر است.
وی افزود: تونل گلاب دو در ادامه گلاب 1 با طول 17 کیلومتر قرار است آب را نزدیکی روستای گلاب در حوالی تیران و کرون آورده و برای آن تصفیه خانه ای احداث شود تا آب به عنوان تقویت کننده شرب تمام شهرستان هایی که از آب زاینده رود استفاده می کردند منتقل شود.
این عضو کمیته زراعت فرمانداری شهرستان اصفهان تاکید کرد: احداث تونل گلاب دو صرفا برای کاهش میزان آلودگی های مسیر رودخانه زاینده رود است.
محمدرضایی یادآور شد: آب شرب فعلی مردم اصفهان از تصفیه خانه بابا شیخ علی تامین می شود به این نحو که در پایین دست باغ بهادران در محل چم آسمان سدی انحرافی ساخته شده و با لوله ای به طول 10 کیلومتر حدود 11 مترمکعب آب در ثانیه برای شرب اصفهان منتقل می کند.
وی با بیان اینکه میزان آب ذکر شده پاسخگوی نیاز مصرف شرب استان نیست،گفت: با توجه به جمعیت بالای استان به خصوص افزایش مهاجران در شهرک های اقماری و ...احداث تونل گلاب 2 یک ضرورت غیر قابل انکار است.
تونل گلاب 2 درون استانی است
رئیس انجمن حمایت از کشاورزان شهرستان اصفهان همچنین تصریح کرد: تونل گلاب دو یک تونل درون استانی است و اساسا ربطی به محدوده خاک استان دیگری ندارد پس ادعای مقامات آن استان نیز بی اساس است.
محمد رضایی افزود: به دلیل آنکه برای حفر این تونل بودجه ای ملی مصوب نشده بود اصفهان با هزینه خود اقدام به احداث آن کرد چرا که سرنوشت شرب استان را نمی توان در اراده دیگران قرار داد.
وی ادامه داد: زاینده رود پس از خروج از پشت سد تنظیمی در داخل استان اصفهان حدود 60 کیلومتر وارد محدوده سنگلاخی و کوهستانی در چهارمحال شده و مجددا به اصفهان باز می گردد.
این کارشناس آب و زراعت یادآور شد: مقادیر زیادی از آلودگی باغات مسیر رودخانه به دلیل استفاده از سموم و کودهای شیمایی در محدود استان بالادستی وارد آب رودخانه و سپس به تصفیه خانه بابا شیخ علی منتقل می شود که معنایی ندارد این حجم از آلودگی آب با هزینه گزاف تصفیه شود.
نظر شما