به گزارش خبرنگار مهر، استان ایلام به دلیل همه زیبایی های خود در عرصه های طبیعی و تاریخی و لقب عروس زاگرس، متاسفانه در بحث شهرسازی و مبلمان شهری اصلا زیبا نیست و هیچ نمادی ندارد.
متاسفانه شهر ایلام فقط در یک قسمت به اسم سعدی و 22 بهمن جمع شده یعنی بازار، پزشک و..همه و همه در یک نقطه از شهر قرار دارند و همین عامل باعث شده ترافیک و معضلات شهری زیادی در شهر ایلام به وجود بیاید.
اول از همه بحث کوچک بودن خیابانها و نداشتن جای پارک برای خودروها است که هر روز جنگ اعصابی برای مردم است که با هزار دردسر باید جای پارک پیدا کنند.
دومین بحث عدم وجود پارکینگ در شهر ایلام در محلهای پردتردد خرید است که متاسفانه این عامل باعث به وجود آمدن مشکلات بسیار زیادی برای مردم شده است.
اقدامات شهرداری برای زیباسازی
حبیب الله منصور پور شهردار ایلام در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: شهر ایلام با 186 هزار نفر بیشترین جمعیت استان را در خود جای داده است و تعریض خیابان آیتالله حیدری شهر ایلام و انتقال صنوف آلاینده و ایجاد یک مبلمان شهری زیبا و تعریض بافتهای فرسوده و ساماندهی آنها در دستور کار قرار دارد.
وی افزود: مشکلاتی مانند ترافیک که تنها یکی از دغدغههای شهرداری است باید در نخستین فرصت برطرف شود و تعریض معابر، نوسازی و زیباسازی شهر، توجه به مبلمان شهری و ... از مهمترین دغدغههای شهرداری ایلام است.
شهردار ایلام تصریح کرد: رفع معضل ترافیک یکی از مهمترین چالش های مدیریت شهری است و فرهنگ سازی در حوزه ترافیک کاری ضروری است. اگر این مهم اجرایی شود بخش زیادی از معضل ترافیک شهر ایلام حل خواهد شد.
وی ادامه داد: در بلوارهای شهر ایلام نیز فعالیتهای عمرانی و زیباسازی مختلفی صورت پذیرفته که میتوان به بلوار مصلی واقع در فرودگاه سابق اشاره کرد.
منصورپور با بیان اینکه تیم کاری شهرداری ایلام تمام توان خود را صرف عمران و آبادانی شهر ایلام کرده است، اضافه کرد: شهرداری ایلام عنایت ویژهای به درخواستهای مردم دارد.
این مسئول اضافه کرد: بطور قطع میادین در نقاط شهری افزون بر رفع مشکل ترافیکی، نقش بارزی در زیبایی شهر دارد. تقاطع و خیابانهایی که به هم منتهی میشوند با احداث یک میدان بر زیباسازی شهر میافزاید.
وی بر لزوم فرهنگ سازی در حوزه سرمایه گذاری تاکید کرد و گفت: اگر خواهان شهری توسعه یافته و زیبا هستیم باید شریط را برای ورود بخش خصوصی و تحقق فرصتهای سرمایهگذاری فراهم کنیم.
وی تصریح کرد: درآمدهای محدود شهرداری، پاسخگوی تمام مطالبات مدیریت شهری نبوده و رفع این نیاز، تنها در گرو مشارکت بخش خصوصی است.
وی با اشاره به برخی چالش ها در حوزه های سرمایه گذاری گفت: از برنامه ها و ایده هایی که از سوی شهروندان و بویژه فرهیختگان، نخبگان و دانشگاهیان در خصوص مدیریت شهری، عمران و زیباسازی ، خصوصی سازی، سرمایه گذاری و ... به این شهرداری ارائه شود استقبال می کنیم.
معضل نبود پارکینگ
شهردار ایلام با بیان اینکه شهر ایلام دارای نمایشگاههای متعدد فروش خودرو است، اظهار داشت: وجود این تعداد نمایشگاه خودرو در شهر و کنار خیابانها مشکلات ترافیکی فراوانی برای شهروندان ایجاد کرده است.
وی با اشاره به اینکه با تدابیر مسئولان امر، نمایشگاههای خودرو در ایلام ساماندهی خواهند شد، افزود: انتقال نمایشگاههای اتومبیل منجر به رفع ترافیک و زیباسازی شهری میشود.
منصورپور اظهار داشت: بالای 50 درصد مشکلات ترافیکی ناشی از نبود پارکینگ خودروها در استان است و چندسالی است که رانندگان با معضل نبود پارکینگ در شهر ایلام روبرو شدند و مسافرانی که وارد شهر ایلام می شوند با مشکلات پارکینگ مواجه هستند.
وی ادامه داد: کارهایی پیش بینی شده که برای شروع اداره ورزش و جوانان برای ایجاد پارکینگ در اختیار شهرداری ایلام قرار می گیرد.
لزوم توجه به مسائل شهری ایلام
محمدرضا مروارید استاندار ایلام نیز در گفتگو با خبرنگار مهر به لزوم بهبود خدمات شهری و اجرای طرح هایی همچون ساماندهی ورودی ها و خروجی شهر ایلام، اجرای پارکینگ طبقاتی و انتقال صنوف آلاینده به خارج از شهر ایلام اشاره کرد و گفت: معضل شهر ایلام این است که صنوف عمده آن باید از شهر خارج شوند و نمایشگاه های اتومبیل و صنایع مزاحم و میدان میوه و تره بار هم باید به خارج شهر انتقال یابند.
وی با بیان اینکه ورودی ارغوان ایلام بسیار زیبا بوده و اگر بر روی آن بیشتر کار شود می تواند با ورودی دیگر شهرهای بزرگ نیز رقابت کند، تصریح کرد: شهرداری باید در محله های مختلف شهر شورای محله ای راه اندازی کند تا بتواند خدمات بیشتری به مردم ارائه کند.
وی افزود: دستگاه های اجرایی باید نسبت به گسترش و توسعه امور زیربنایی و شهرسازی در استان همکاری لازم را به انجام رسانند.
وی ادامه داد: طرح توسعه و عمران شهری با همکاری شورای اسلامی نیازمند مشارکت مردم است تا هرچه سریعتر اجرایی شود و این طرحها با هدف افزایش تعلقات مردم به محیط شهر و ارتقا نگرش دستگاه های اجرایی و کاهش هزینه های نگهداری شهر با نیت همراهی بیشتر مردم اجرا می شود.
مروارید با بیان اینکه اگر 120 اداره ای که داخل مرکز استان و شهر ایلام هستند اطراف پیرامونی و نمای بیرونی ساختمانهای خود را تمیز و زیبا کنند، تاثیر زیادی در زیباسازی شهر ایلام دارد، یادآور شد: زیبا بودن شهر و سرسبزی آن سبب شادابی و ایجاد روحیه در مردم می شود و آنان را بانشاط و سرزنده نگه می دارد.
مروارید بیان داشت: ملاک تصمیم گیری در توسعه زیرساخت های شهری باید بر اساس قانون، اجماع و رعایت مسائل اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی مردم باشد و کارگروه زیربنایی باید با نگاه راهبردی بر اجرای دقیق طرح ها نظارت داشته و ساز و کارهای لازم برای اتمام آنها را طراحی کند.
استاندار ایلام در زمینه توسعه و عمران شهری به اهمت زیباسازی و معماری در شهرها اشاره کرد و گفت: معماری اسلامی بافت روابط اجتماعی شهر را به گونه ای طراحی می کند که اخلاق بر شئونات مختلف حاکم باشد.
این مسئول بیان داشت: طرح هایی چون ساماندهی ورودی ها و خروجی های شهر ایلام، اجرای توقفگاه طبقاتی و انتقال صنوف آلاینده به خارج از شهر ایلام بایستی هر چه سریع تر به انجام برسند.
نظر شما