محمد مصطفي نجفيان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: رويکرد وزارت نيرو در سالهاي اخير توسعه استفاده از انرژي هاي نو بوده است و در اين راستا به مشترکين خانگي و حتي غير خانگي که بخواهند انرژي مصرفي خود را از طريق انرژي خورشيدي تامين کنند به ازاي هر کيلووات 45 ميليون ريال تسهيلات بلاعوض کمک مي کند.
وي افزود: در حال حاضر هزينه نصب هر کيلووات انرژي خورشيدي 120 ميليون ريال است و از اين رو مي توان گفت کمک بلاعوض وزارت نيرو در صد قابل توجهي از هزينه ها را جبران مي کند.
وي افزود: خوشبختانه در سالهاي اخير اقدامات خوبي در زمينه انرژي خورشيدي در استان نيز انجام شده است که از آن جمله مي توان به پروژه اخير تجهيز 15 مدرسه استان به برق خورشيدي اشاره کرد و که در آخرين روز هفته دولت با اعتباري بالغ بر 8 ميليارد ريال به بهره برداري رسيد.
مدير عامل شركت توزيع نيروي برق كردستان بيان كرد: همچنين در حال حاضر ساختمانهاي ستاد استان و شهرستان سنندج شرکت نيز به کليکسيوني از انرژي هاي تجديد پذير تجهيز شده اند که مي تواند الگوي ناسبي براي ساير ادارات و دستگاه هاي اجرايي باشد.
نجفيان با بيان اينکه هفت روستاي صعب العبور استان نيز در چند سال اخير با نيروگاههاي خورشيدي برقدار شده اند، افزود: در منطقه زرينه سقز و آبيدر سنندج نيز ايستگاه هاي بادسنجي به منظور پايش امکان نصب نيروگاه هاي بادي از سال گذشته نصب شده که در صورت کسب نتايج مورد انتظار به زودي شاهد ايجاد مزارع توليد انرژي بادي در اين مناطق خواهيم بود.
وي در ادامه به موضوع کمبود منابع اعتباري در شركت توزيع نيروي برق استان كردستان اشاره کرد و گفت: شرکت توزيع برق استان کردستان بجز ارقام ناچيزي در خصوص توسعه خطوط نفوذي براي کشاورزي، از محل اعتبارات ملي و استاني هيچ سهمي ندارد و کل درآمدهاي شرکت از محل فروش انشعاب و انرژي کسب مي شود که به اندازه هزينه هاي لازم نيست.
نجفيان با اشاره به كاهش وصول مطالبات شركت در طول چند سال اخير يادآور شد: در وصول اين مطالبات نيز مشکلاتي وجود دارد به گونه اي كه ميزان 100 درصدي وصول مطالبات در دو سال قبل، امروز به حدود 70 تا 80 درصد رسيده است يعني بخشي از مشتركان حاضر به پرداخت قبوض خود نيستند.
وي افزود: يکي از مشکلات اساسي شرکت، عدم پرداخت قبوض از سوي سازمان ها و دستگاه هاي اجرايي است و انتظار ما اين است که سازمان ها، هم در زمينه رعايت صرفه جويي و هم در زمينه پرداخت به موقع قبوض همکاري بيشتري داشته باشند.
مدير عامل شركت توزيع نيروي برق استان كردستان در ادامه به روند مصرف برق در استان اشاره کرد و گفت: رشد پيک مصرف در سال جاري 7 تا 8 درصد بوده که به نسبت سال گذشته در حدود 2 درصد بيشتر بوده است.
وي گفت: علاوه بر اين مصرف برق استان كردستان در سال جاري 8 درصد بيشتر از سال قبل است که قسمتي از آن به جهت ورود 30 هزار مشترک جديد به شبکه بوده و قسمتي ديگر ناشي از ورود کولرهاي گازي در فصل تابستان به مدار مصرف بوده است.
وي افزود: به رغم تمامي مشکلات خوشبختانه تابستان امسال را بدون خاموشي ناشي از کمبود انرژي پشت سر گذاشتيم و اگر خاموشي هايي نيز اتفاق افتاده ناشي از تعميرات و يا سوختن تجهيزات براثر بار اضافي بوده است که به سرعت رفع شده است.
نظر شما