۲۶ مهر ۱۳۹۳، ۱۱:۲۳

گزارش خبری مهر/

برگزاری مربیگری پیشگیری از اعتیاد در شاهرود/ بیشتر خانواده ها بعد از پنج سال متوجه اعتیاد فرزندشان می شوند

برگزاری مربیگری پیشگیری از اعتیاد در شاهرود/ بیشتر خانواده ها بعد از پنج سال متوجه اعتیاد فرزندشان می شوند

شاهرود – خبرگزاری مهر: اولین دوره مربیگری آموزش پیشگیری اولیه از اعتیاد با هدف آشنایی با مشکلات روانی اجتماعی شایع در بین نوجوانان و جوانان و پیشگیری از این مشکلات با حضور 150 مبلغه و مبلغ شهرستان شاهرود برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، اولین دوره مربیگری آموزش پیشگیری اولیه از اعتیاد با هدف آشنایی با مشکلات روانی اجتماعی شایع در بین نوجوانان و جوانان و پیشگیری از این مشکلات با توجه به راهبردهای متمرکز بر فرد که از طریق افزایش توانایی مقابله ای افراد، ظرفیت آنان را برای مقابله با چالش ها، کشمکش ها و ناملایمات زندگی روزمره جلوگیری می کند با حضور 150 مبلغ و مبلغه شهرستان شاهرود صبح شنبه در کانون فرهنگی امام خمینی (ره) این شهر برگزار شد.

95 درصد انرژی ما در طول روز صرف تنها پنج درصد افراد قانون شکن می شود

مشاور دانشگاه شاهرود در این دوره آموزشی با اشاره به مشکلات شایع بین جوانان و نوجوانان از جمله نافرمانی، پرخاشگری، نقض قوانین، افسردگی، اضطراب، فرار از مدرسه و خانه، مصرف سیگار و الکل و ... گفت: بهترین و موثرترین رویکردهای متمرکز بر فرد آموزش مهارت های زندگی است.

دکتر محمد رضا عامریون برنامه آموزش مهارت های زندگی را یک برنامه پیشگیرانه و ارتقایی خواند و افزود: هر گونه مداخله ای که قبل از شروع مشکل و آسیب های روانی - اجتماعی انجام می شود تا از رشد آن جلوگیری شود را برنامه ارتقایی می گویند.

وی با تاکید بر این که 95 درصد انرژی ما در طول روز صرف تنها پنج درصد افراد که قانون را رعایت نکرده و آسیب های اجتماعی ایجاد می کنند می شود خاطر نشان کرد: مسئولیت پذیری، استفاده از توانایی های ذهنی، برقراری ارتباط موثر با اطرافیان، انجام فعالیت های سازنده و مفید، تحت کنترل داشتن زندگی، کنار آمدن با تغییرات و مسائل زندگی و ... از ویژگی های افرادی است که از نظر روانی سالم هستند.

انتقال و تبادل محبت در ارتباطات انسانی شکل می گیرد

این مشاور، آموزش مهارت های زندگی را برای ایجاد احساس کفایت و کارآمدی، آمادگی رفتاری و رفتارهای سالم و مفید اجتماعی ضروری یاد و تصریح کرد: از جمله نتایج این آموزش ها توانمند کردن افراد، افزایش مهارت تصمیم گیری، تقویت فرآیند حل مسئله، افزایش اعتماد به نفس، تقویت عزت نفس، تفکر نقادانه، عملکرد خلاقانه، بهبود ارتباطات بین فردی، پیشگیری از بزهکاری، سوء مصرف مواد و خشونت و پرخاشگری، افزایش مسئولیت پذیری، ارتقاء مهارت های اجتماعی، افزایش همدلی و ... خواهد بود.

عامریون ویژگی های خوب گوش دادن و فعال بودن فرد را سوال کردن، پاسخ دادن، درگیر بودن با موضوع، یادداشت کردن و نکته برداری و توجه به نکات مهم خواند و عنوان کرد: مهارت های ارتباطی به فرد کمک می کند تا بادیگران ارتباط کلامی و  غیر کلامی موثری داشته باشد و با غلبه بر خجالت نظرات خود را برای دیگران ابراز کند.

وی با اشاره به این که انتقال و تبادل محبت در ارتباطات انسانی شکل می گیرد تاکید کرد: اگر این ارتباطات و انتقال ها در خانواده شکل نگیرد فرزندان به دنبال شکل گیری آن در بیرون از خانواده و گروه های دوستی خود خواهند رفت.

فرد ماهر کارها را با دقت و سرعت زیاد و خطای کم انجام می دهد

این مشاور مقابله با هیجان را در شناسایی موقعیت های هیجانی، نحوه تاثیر هیجانات بر رفتار و شناخت واکنش های مناسب به آنها معرفی کرد و ابراز داشت: این مهارت ها به فرد کمک می کند که در مواقع ناکامی، خشم، افسردگی و اضطراب واکنش های مناسبی از خود بروز دهد.

عامریون با بیان این مطلب که تفکر خلاق، بررسی یک موضوع از زوایای مختلف و ارائه راه حل های جدید است اظهار داشت: بعد از این مرحله تفکر انتقادی یعنی توانایی تحلل اطلاعات و تجارب رخ می دهد که فرد را قادر می سازد تا در برخورد با ارزش ها، فشار گروه و ... مقاومت کرده و از آسیب های اجتماعی در امان بماند.

وی دانش را مقدمه نگرش، نگرش را عامل رفتار صحیح، و رفتار را دلیل شکل گیری مهارت در انسان دانست و یادآور شد: به کسی فرد ماهر می گویند که کار را با دقت و سرعت زیاد و خطای کم انجام دهد.

55 درصد خانواده ها بعد از پنج سال متوجه اعتیاد فرزندانشان می شوند

یک پزشک درمانگر اعتیاد نیز در این دوره آموزشی با بیان این مطلب که مهارت های زندگی پایه درمان اعتیاد است گفت: باید علائم خطر به خانواده ها گوشزد شود تا مشکلات پرخاشگری، عشق، تنوع طلبی ظاهری بچه ها و ... را بشناسند و بتوانند در دوره ای که ریسک پذیری بالایی برای نوجوانان در مواجهه با اجتماع وجود دارد آنان را از خطرات پیش رویشان حفظ کنند.

دکتر رحیمیان با اشاره به این که کنجکاوی، لذت، رفع مشکلات روحی و روانی و تفریح چهار عاملی است که نوجوانان را به سمت مصرف مواد می کشاند افزود: 55 درصد خانواده ها بعد از پنج سال متوجه اعتیاد فرزندانشان می شوند در حالی که اگر خانواده ای حساس باشد و دغدغه داشته باشد تعداد کمتری مبتلا به اعتیاد خواهد داشت.

آموزش مهمترین رکن پیشگیری از اعتیاد

این پزشک درمانگر اعتیاد، آموزش را مهمترین رکن پیشگیری از اعتیاد ذکر و خاطرنشان کرد: بعد معنوی اگر به صورت اصولی با نوجوانان مطرح شود و آنان را جذب کند می تواند کمک شایان ذکری به پیشگیری از مصرف مواد مخدر در جوانان و نوجوانان کند.

وی، مخدرها، الکل ها و آرامبخش ها را جزء مخدر های دسته کند کننده ها خواند و تصریح کرد: این گروه چون سیستم اعصاب درد را از کار می اندازند مورد استفاده قرار می گیرند مانند تریاک که از گیاه خشخاش گرفته می شود و سوخته آن را در آب حل کرده می جوشانند و بعد از صاف کردن تولید شیره می کند که بسیار خطرناک تر از تریاک است و به شیوه تدخین از آن استفاده می شود.

رحیمیان به هروئین و کراک از دیگر کند کننده ها اشاره و عنوان کرد: کراک اصلی کوکائین است که بیشتر در آمریکا استفاده می شود ولی کراکی که در ایران مورد استفاده قرار می گیرد 75 درصد تریاک است، بو ندارد و به صورت تدخینی یا تزریقی مورد استفاده قرار میگیرد و به دلیل داشتن آهک پوست و گوشت را متلاشی کرده و این بافت مرده باعث کرم زدگی بدن می شود.

وی با تاکید بر این که ناآگاهی باعث شد اولین بار کراک برای رفع خماری تریاک مورد استفاده قرار بگیرد اذعان داشت: عوارض تخریبی کراک بسیار بیشتر از تریاک است و اگر با کورتون ها مخلوط شده باشد باعث پوکی استخوان شده و اختلال در عملکرد جنسی و ناباروری را به همراه خواهد داشت.

مخدرهای استنشاقی ارزان قیمت تر و در دسترس تر از سایر مواد مخدر هستند

پزشک درمانگر اعتیاد با یادآوری این نکته که مواد مخدر استنشاقی ارزان قیمت و در دسترس تر نسبت به سایر مواد مخدر هستند ابراز داشت: اعتیاد به اسپری ها، بنزین، گاز، چسب، حلال ها و ... از این دست که معتادان به این گونه مواد در اطراف دهان و بینی خود بثورات زیادی خواهند داشت.

رحیمیان دسته دیگر مخدرها را توهم زاها معرفی کرد و ابراز داشت: مهمترین این توهم زاها حشیش است که ثبات خلق را از بین برده و می تواند در بالاترین مرحله و با وجود استعداد در افراد معتاد آن ها را به اسکیزوفرنی یعنی آخرین مرحله جنون برساند.

وی شیشه را نیز از خطرناک ترین نوع توهم زاها معرفی کرد و بیان داشت: تمایل به خودکشی، کاهش اشتها، کم تحرکی، پرحرفی، افزایش تمایلات جنسی، انرژی زیاد، افزایش بی خوابی، بدگمانی و سوء ظن از نشانه های مصرف این ماده مخدر است و به جذام قرن معروف شده چرا که مغز را می خورد، انرژی زیادی ایجاد کرده ولی سلول های خاکستری مغز را نابود می کند و در نهایت به اسکیزوفرنی می رسد.

شرکت بیش از 200 نفر در دوره آموزشی پیشگیری از اعتیاد استان سمنان

معاون فرهنگی و پژوهشی اداره کل تبلیغات اسلامی استان سمنان نیز در حاشیه این دروه آموزشی در گفتگو با خبرنگار مهر، هدف برگزاری این دوره آموزشی را ارتقاء کیفی عملکرد مبلغان و مبلغات در بهره گیری از ظرفیت های تبلیغ و تبیین دین در کنترل آسیب های اجتماعی، به کارگیری روش های مناسب در این موضوع، کارآمد کردن بیش از پیش مبلغ در پیشگیری از اعتیاد در قالب آگاه سازی آحاد مردم، ارتقای دانش پیشگیری و آموزش و ارتقای نیروی انسانی فعال در حوزه پیشگیری و تقویت و تشویق تدوین و اجرای برنامه های غیر متمرکز پیشگیری در استان با رویکرد جامعه محور دانست.

حجت الاسلام ولی الله مصائبی با بیان این مطلب که هر یک از افراد جامعه با توجه به وظایف و نقشی که در جامعه با استفاده از شیوه ها و روش های تبلیغی خود ایفا می کنند می توانند در پیشگیری از شیوع و ابتلای این بلای خانمان سوز که معضل جامعه امروز شده موثر باشند گفت: به همین خاطر شرکت کنندگان این طرح عمدتا روحانیان مستقر، ائمه جماعات، مبلغان و مبلغات، مسئولان هیئات مذهبی، معلمان و اساتید حوزه دین و مداحان بوده اند.

وی در پایان با اشاره به اینکه این طرح آموزشی در شهرستان سمنان با حضور 70 نفر برگزار شده افزود: در شاهرود نیز بیش از 150 نفر در این دوره آموزشی شرکت و آموزش های لازم در زمینه پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر را دریافت کردند و در آینده نزدیک این طرح برای تربیت مربیان کارآمد ادامه داده می شود.

کد خبر 2390724

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha