به گزارش خبرنگار مهر، آيتالله العظمي جعفر سبحاني پيش از ظهر دوشنبه در گردهمايي بزرگ مبلغان كه در مدرسه علميه فيضيه برگزار شد با اشاره به صدور حكم اعدام شيخ نمر اظهار كرد: شيخ نمر يك شخصيت علمي است كه نظرشان اين نيست جامعه را به هم بريزد.
وي تصريح كرد: ايشان در تمام منابر اين مسئله را مطرح ميكند كه در ميان جوامع تبعيض نباشد و اگر همه مردم در عربستان مشمول حقوقي هستند، شيعيان هم از اين حقوق محروم نباشند.
اين مرجع تقليد تاكيد كرد: اگر فكر ميكنند در پرونده او چيز ديگري است پيشنهاد ميكنم پرونده او را در اختيار علماي اهل سنت و شيعه قرار دهند كه بيطرفانه قضاوت كنند و ببيند چيزي جز نشر عدل و مساوات در پرونده او نيست.
سه محور مهم تبليغي
وي در ابتداي سخنان خود اظهار كرد: از دستاندركاران برگزاري اين گردهمايي كه غذاي علمي مبلغان را به وجود آوردهاند تشكر ميكنم چراكه اين كار بسيار مهم است و پيامبر اسلام(ص) هم وقتي جمعي را اعزام ميكرد براي آنها نوعي نصيحت و كارهاي راهبردي انجام ميداد.
استاد برجسته حوزه علميه افزود: حوزههاي علميه هم بايد از راه و روش پيامبر الگو بگيرند و در ماههاي رمضان و محرم كه جمعي را اعزام ميكند بزرگان، خطوطي را تبيين كنند تا براي مبلغان روشن شود.
اين مرجع تقليد با قرائت آيه 39 سوره احزاب، محتوا، كيفيت برخورد با مستمع و شناخت مخاطبان را سه محور مهم تبليغي ذكر كرد و افزود: خطيبي كه بر منبر اهل بيت نشسته است محتواي سخن او بايد پيام الهي باشد. در قرآن مجيد و روايات و آنچه كه عقل ما ميگويد اين است كه منبر بايد قال الله و قال الصادق و بر محور خرد باشد و خطيب بايد از كلمات ديگران به عنوان شاهد و گواه استفاده كند.
وي با بيان اينكه محتوا بايد قرآني، روايي و مبتني بر عقل باشد تاكيد كرد: اگر مبلغان از اين روشها استفاده كنند كساني كه در جلسه سخنراني آنها مينشينند متحول ميشوند اما اگر به محتوا توجه نشود ممكن است رضايت مقطعي براي مخاطبان حاصل شود اما چيزي عايد آنها نميشود.
آيتالله سبحاني تاكيد كرد: مرحوم حجتالاسلام والمسلمين فلسفي فرموده براي هر منبر 8 ساعت مطالعه ميكند. البته ممكن است محتواي اين مطالعه در چند منبر كاربرد داشته باشد. يك منبر اگر بخواهد خدا را راضي و در مردم تحول ايجاد كند مطالعه مستمر ميخواهد.
مبلغ بايد خداترس باشد
وي با بيان اينكه مبلغ ديني بايد حالت خداترسي داشته باشد اظهار كرد: خطيب وقتي سخن ميگويد بايد از سوز دل بگويد تا بر دل بنشيند.
اين مرجع تقليد با بيان اينكه منبري نبايد از غيرخدا بترسد تصريح كرد: مبلغ ديني كه سخن ميگويد بداند حسابگري در بالا هست آن هم خدا.
آيتالله سبحاني با تاكيد بر اينكه تبليغ رسمي مال همه نيست بلكه متعلق به جمع خاصي است اظهار كرد: كسي كه جايگاه پيغمبر اكرم(ص) مينشيند و سخن ميگويد بايد محتوايي به مردم بدهد كه در آنها ايجاد ترس كند.
استاد برجسته حوزه خطاب به مبلغان گفت: اگر شما به مسائل جاري بپردازيد در مردم احساس تامين نياز نميشود. بايد سخناني بيان كنيد كه دل مردم تكان بخورد و از منبر كه پايين آمديد اگر جواني گنهكار است توبه كند.
وي ادامه داد: وقتي خطيب روي منبر رفته است باید خشن نباشد و با مومن به صورت ناصحانه صحبت كند، يعني كسي كه پاي منبر نشسته است احساس كند كه مبلغ مانند پدر ميخواهد دست او را بگيرد.
ارتباط با جوانان راز موفقيت مبلغان است
آيتالله سبحاني درباره شناخت مخاطبان گفت: گروهي از مبلغان ميخواهند با مشايخ و بزرگان قوم رابطه برقرار كنند، شايد در برخي موارد اين مسئله مفيد باشد اما غالبا خطيبي موفق است كه بتواند با جوانان رابطه برقرار كند.
وي افزود: يك پيرمرد مانند مجسمه سنگي است كه قابل تراشيدن نيست، اما جوان مانند موم ميماند كه به هر شكلي در ميآيد. البته اين به معناي بياحترامي به بزرگان نيست.
اين مرجع تقليد شناخت نيازهاي جامعه را امري مهم دانست و اظهار كرد: مبلغ ديني بعد از شرايط سه گانه بايد درباره نيازهاي جامعه فكر و بحث كند. نبايد درباره موضوعاتي بحث شود كه در استان و شهر و روستا مطرح نيست.
تمركز وهابيت به تضعيف ولايت و امامت
آيتالله سبحاني دردهاي جامعه را شامل عقايدي و اجتماعي دانست و گفت: چيزي كه امروز به جان جوانان ما افتاده و ماهوارهها خيلي حمله ميكنند، هجمه به عقايد جوانان است و بيشتر تمركز آنها بر روي ولايت فقيه و مباحث اعتقادي مثل امامت است، بنابراين بايد مراقب عقايد جوانان باشيد.
وي تاكيد كرد: وهابيت احساس ميكند شيعه تنها خطر آنهاست بنابراين با تمام وجود عليه تشيع فعاليت ميكنند. آنها حتي كتابي را به نام من و آيتالله عسگري نوشته و توزيع كردند. ما هم بايد عقايد آنها را بشناسيم و بر عقايد سست آنها حمله كنيم.
استاد برجسته حوزه از مبلغان ديني خواست مسائل عقيدتي را با لباس زيبا و بدون واردكردن تهمت به كسي، بيان كنند.
غفلتي كه منجر به كاهش جمعيت شيعه شد
وي در مورد دردهاي اجتماعي جامعه گفت: در ميان دردهاي اجتماعي مسئله ازدواج مهم است اگر ميبينيد جوانان به گناه كشيده ميشوند دليلش اين است كه مجرد هستند و ازدواج نميكنند.
آيتالله سبحاني تشويق جوانان به امر ازدواج را مهم دانست و ضمن هشدار نسبت به عواقب كاهش جمعيت اظهار كرد: اگر در انقلاب و 8 سال دفاع مقدس به نتيجه رسيديم به دليل اين است كه جواناني داشتيم كه در برابر رژيم طاغوت و رژيم بعثي ايستادگي كردند.
وي اضافه كرد: در سال 1362 آمار مواليد ما در كشور سالانه دو ميليون نفر بوده ولي الان حدود يك ميليون نفر است. غفلتي كه در 20 سال كردهايم و اشتباهي را ندانسته انجام دادهايم سبب شده هر سال يك ميليون شيعه را از دست دادهايم.
استاد برجسته حوزه اظهار كرد: به قول مقام معظم رهبري نخبههاي ما تك فرزندي هستند. فرهنگ غربي چقدر اثر كرده كه اين طور شده است.
رايگانبودن وسایل جلوگيري بارداري فكر صهيونيستي است
وي گفت: اين گرفتاري بسيار بدي است، در اين 20 سال گذشته همه چيز تحريم بود اما وسایل جلوگيري از بارداري را مجاني به ما ميدادند. جز اينكه فكر صهيونيستي باشد چيز ديگري نيست.
وي در پايان بر لزوم توسعه فرهنگ نماز در روز عاشورا تاكيد كرد و گفت: زمان عاشورا هر كجا باشيم نماز را احيا كنيم و اين سنت بسيار خوبي است كه حضرت امام حسين(ع) هم براي همين ارزش جام شهادت را نوشيده است.
مركز مديريت حوزههاي علميه، سازمان تبليغات اسلامي، دفتر تبليغات اسلامي و سازمان اوقاف و امور خيريه در برگزاري اين گردهمايي مشاركت داشتند.
نظر شما