به گزارش خبرنگار مهر، ظهر دوشنبه در مراسم اختتامیه این همایش فرمانده سپاه حضرت عباس(ع) استان اردبیل به نقش برجسته رسانه ها در ایجاد وحدت تاکید کرد.
جلیل بابازاده با اشاره به وضعیت فعلی کشورهای منطقه تصریح کرد: در چنین شرایطی ضرورت انسجام مردم به ویژه از سوی رسانه ها به شدت احساس می شود.
وی با بیان اینکه رسانه وظیفه ایجاد وحدت و امید در جامعه را دارد، اضافه کرد: بسیج رسانه در نظر دارد جایگاه رسانه در این حوزه را تبیین کند.
وی با بیان اینکه در دفاع مقدس نهضت و مقاومت مردمی مظلومانه بود، ادامه داد: امروز باید از طریق رسانه ها و ابزارهای ارتباط جمعی اقدام شهدا تبیین شده و نسل جوان بداند مدیون چه رشادت هایی است.
بابازاده در ادامه صحبت های خود به ضرورت حضور فعال رسانه در عزاداری ماه محرم تاکید کرد و گفت: باید با شکوه و عظمت عزاداری با محتوای شور و شعور مورد توجه باشد.
فرمانده سپاه حضرت عباس(ع) استان اردبیل تاکید دارد که به دلیل برخی مسائل امنیتی مراقبت در مطالب منتشره این حوزه ضرورت داشته و نباید عزاداری را زیر سوال ببرد.
وی تاکید کرد: طبق منویات رهبری هر حرکتی که وحدت مردم را زیر سوال ببرد قابل قبول نیست و رسانه موظف است منش امام شهدا را در مطالب خود برای نسل جوان تبیین کند.
بسیج رسانه به یک تشکل قوی تبدیل شود
در این مراسم در ادامه فعال مطبوعات اردبیل با تاکید به اولویت نفع مردم و اسلام در رسانه ها، تصریح کرد: برای دست یابی به این اصل تقوای رسانه ای باید مورد توجه باشد.
رسول ناصر آزاد معتقد است در موقعیتی که جنگ نرم و رسانه ای اتفاق می افتد بسیج رسانه باید به یک تشکل قوی و منسجم تبدیل شده و هماهنگ عمل کند.
وی افزود: علاوه بر این خود اهالی مطبوعات نیز باید رفتار منسجم تری داشته و بتوانند با توجه با اخلاق حرفه ای در تعامل با یکدیگر باشند.
ناصر آزاد اضافه کرد: بخش مهم دیگر این تعامل به روابط عمومی دستگاه ها بر می گردد که می توانند با ایجاد همکاری مطلوب در تحقق رسالت مطبوعات سهیم باشند.
مطبوعات اردبیل تفکر صنفی ندارد
همچنین مدیر خبرگزاری ایرنا در اردبیل در تشریح موانع فعالیت بهینه مطبوعات استان به نبود تفکر صنفی اشاره کرد و گفت: در فضای مطبوعات اردبیل مسئله اصلی صنف است و ما هنوز تفکر صنفی نداریم.
سیفعلی موسی زاده فعالیت فعلی مطبوعات را جزیره ای خواند و اضافه کرد: نه تنها صنف نداریم بلکه در داخل فضای مطبوعات رقابت های ناسالم و تنفر نیز مشاهده می شود.
وی تاکید دارد که در این میان خانه مطبوعات استان نه تنها تقویت این تفکر نبوده بلکه در بیشتر مواقع زمینه ساز تفرقه نیز بوده است.
به گفته موسی زاده بزرگ ترین آسیب مطبوعات اردبیل سیاست زدگی است و مسائل سیاسی و برخورد با عقادی افراد به جای همکار قلمداد کردن وی موجب ایجاد تنفر در این فضا شده است.
مدیر خبرگزاری ایرانا در اردبیل معتقد است مطبوعات این استان دچار هرج و مرج است و هیچ بخشی از جمله خبرگزاری، نشریه محلی و نشریه سراسری جایگاه خود را نمی داند.
وی توجه به آگهی گیری در خبرگزاری ها را از جمله این آفات دانست و افزود: اساس اخلاق شناخت شغل است و در مطبوعات اردبیل اخلاق حرفه ای رعایت نمی شود.
موسی زاده نبود تخصص و تنوع در اخبار خبرگزاری ها، گرایش به پشت میز نشینی و آگهی در مطبوعات محلی و دریافت صرف امتیاز در مطبوعات سراسری را از دیگر آفت ها خواند و گفت: در کنار این مسائل روابط عمومی دستگاه ها نیز به رقیب مطبوعات تبدیل شده است.
مدیر خبرگزاری ایران در اردبیل تاکید دارد که برخی روابط عمومی ها خود اقدام به تولید و نشر خبر می کنند بدون آنکه این موضوع در حیطه کاریشان باشد.
وی بسیج رسانه را به معنی جایگاه یابی مناسب تمامی حوزه های رسانه دانست و افزود: شرط ورود به چنین حوزه ای رعایت اخلاق حرفه ای است.
در پایان این همایش هیئت داوران با بررسی 545 اثر، آثار برگزیده را معرفی کرد. در بیانیه این هیئت توجه به نگاه دقیق به سوژه، پرهیز از پراکنده گویی، پرداخت غنی به جزئیات، تاکید به سوژه های بومی، رعایت تکنیک های روزنامه نگاری و استفاده مناسب از تیتر تاکید شده است.
نفرات برگزیده پیشکسوتان روابط عمومی سپاه استان آقایان رجب رجبی، سیف الله افسانه، میر هابیل موسوی، اسماعیل شفیعی و صاحب علی رحیمی اعلام و با اهدای جوایزی تجلیل شد.
همچنین برگزیدگان جشنواره بسیج و رسانه به ترتیب زیر اعلام شد:
در بخش گزارش رتبه اول سمیه شاهی و مهین روح نواز از خبرگزاری سبلانه، رتبه دوم علی انوار از ایسنا و رتبه سوم مهران محمدی از اندیشه اردبیل تجلیل شدند.
جوایز بخش مصاحبه در رتبه دوم به زینب پرندک از اندیشه اردبیل و در رتبه سوم به مالک پناهی از جوان رسید و هیچ منتخبی حائز دریافت جایزه رتبه نخست نشد.
در بخش تیتر فرض اللهی ازخبرگزاری فارس رتبه اول، زهرا محسنی فر از پیام اردبیل رتبه دوم و کبری سعادتی از امید اردبیل رتبه سوم مورد تجلیل قرار گرفتند.
منتخبان بخش مقاله و یادداشت در رتبه اول شهرام محمدی از اردبیل نوین، در رتبه دوم غلامحسین غاربی از آرتا و در رتبه سوم ناصر آزاد از پیام اردبیل بود.
در بخش خبر رتبه نخست شهناز سامی حصار از ساوالان، رتبه دوم مریم خداپناه از ندای مغان و رتبه سوم شهرام جباری از خبرگزاری فارس مورد تجلیل قرار گرفتند.
جوایز بخش عکس نیز در رتبه اول به موسی تقوی از جام جم و در رتبه دوم صادق پناهی از خبرگزاری برنا تعلق گرفت.
برگزیدگان صدا و سیما نیز با دریافت لوح و جایزه مورد تجلیل قرار گرفتند که نفرات این بخش از این قرار است.
عبدالله مددی مدیر کل صدا و سیمای استان، پستی معاون سیمای صدا و سیما، حامدی معاون اطلاعات و اخبار، نریمانی معاون صدای صدا و سیما، جدی مدیر تولید سیما، بی غم مدیر پخش، فهیمی مدیر تولید و پخش خبر، گزارش رادیویی زبوری، هماهنگی اطلاعات و اخبار لیلا مولایی، خبرنگار واحد مرکزی خبر عاصمی، خبرنگار شبکه خبر مهاجری، خبرنگار شبکه سحر جواد نژاد، تهیه کننده برنامه های دفاع مقدس فریدی، تدوین گر دفاع مقدس صابر وسیله، گزارشگر برنامه تزه گون فتحی، تهیه کننده برنامه های راهیان نور اسماعیل زاده، نریتور برنامه های سپاه استان اسلامی و عبداللهی، گزارشگر برنامه حجاب و عفاف مجید زاده، تصویر بردار برنامه حجاب و عفاف تقی زاده، گزارشگر صدا و سیما یعقوبی، تصویر بردار رزمایش ثامن الائمه کنعانی، مجری برنامه یادواره شهدا محمدی و تصویر بردار و خبرنگار افتخاری بسیج کسرایی.
نظر شما