به گزارش خبرگزاری مهر، معاون درمان وزارت بهداشت در دهمین اجلاس روسای دانشگاه های علوم پزشکی کشور، با اشاره به این که در طرح تحول نظم سلامت برنامه هایی که در حوزه درمان تعریف شده بود، با قوت و جدیت در حال پیگیری است، بیان کرد: با ابلاغ کتاب جدید ارزش گذاری نسبی خدمات سلامت نیز فضای جدیدی ایجاد شده و این کتاب در واقع گام سوم در طرح تحول است.
به گفته محمد آقاجانی مهمترین هدف طرح تحول سلامت ایجاد حلقه محافظتی کنترل هزینه های پرداختی از سوی مردم بود. ضمن این که هدف عمده دیگر این بود که مردم برای خرید دارو و لوازم پزشکی به خارج از بیمارستان نروند و خارج از محیط بیمارستان به شکل غیر قانونی و خارج از پرونده حساب داری بیمارستان به پزشک یا موسسه درمانی دولتی یا خصوصی هیچ گونه پرداختی نداشته باشند.
وی با اشاره به این که با اجرای کتاب جدید ارزش گذاری نسبی خدمات سلامت و اعمال نظارت ها و همراهی گسترده جامعه پزشکی در مراکز دولتی و خصوصی این بخش از حلقه محافظتی را کامل خواهیم کرد، ادامه داد: با ابلاغ این کتاب تغییراتی در برنامه های درمان طرح تحول سلامت باید اتفاق بیفتد که عمدتا در دو برنامه ماندگاری پزشکان در مناطق محروم و حمایت از زایمان طبیعی تغییراتی در راستای کتاب جدید ارزش گذاری نسبی خدمات سلامت طراحی شده است.
آقاجانی با تاکید بر این که حساسیت نسبت به اجرای برنامه ها نباید از سوی دانشگاه های علوم پزشکی کم شود، خاطرنشان کرد: البته بحث تشویق مدیران بیمارستان ها برای اجرای هرچه بهتر برنامه ها نیز در نظر است. ضمن این که با اجرای کتاب بحث بازتوزیع درآمدها در بیمارستان ها بسیار اهمیت دارد تا با ایجاد عدالت در بین کارکنان شاغل در مراکز درمانی، بتوانیم افزایش بهره وری آنها و رضایت مردم را به همراه داشته باشیم.
وی با اشاره به این که هنوز در مورد کمبود نیروی پرستار مشکلات جدی داریم، اضافه کرد: حدود 14 هزار نفر پرستار در حال پذیرش هستند تا بتوانند در قالب قراردادهای جدید در بیمارستان ها فعالیت کنند. البته این به معنای حل مشکل نیروی انسانی نیست، گام های متعددی باید برای توسعه نیروی پرستار و جذب این نیروها برداشته شود.
به گفته معاون درمان وزارت بهداشت از محل برنامه ارتقاء کیفیت هتلینگ بیمارستان ها، میزان حقوق پرستاران نیز که در قالب قراردادهای جدید جذب می شوند، پیش بینی شده است.
وی همچنین تاکید کرد: در خصوص بیماران افاغنه پیشنهاداتی به وزارت کشور شده تا بتوانیم آنها را تحت پوشش بیمه پایه قرار دهیم.
آقاجانی با بیان این که حذف بهیار در بیمارستان ها به عنوان رده های میانی ارائه خدمات بدون جایگزین کردن این نیروها، مشکلاتی در امر درمان ایجاد کرد، افزود: با تربیت نیروهای کمک پرستار به دنبال حل این مشکلات هستیم.
وی با تاکید بر لزوم تجهیز آزمایشگاه های بیمارستانی گفت: باید در سطح شبکه ارجاع تمام شهرستان ها یک آزمایشگاه معتبر دانشگاهی و مرجع برای انجام همه آزمایش ها تجهیز شود.
آقاجانی اضافه کرد: توصیه این است که علاوه بر بیمارستان های دانشگاهی، روند زایمان طبیعی و سزارین را در بیمارستان های خصوصی را پیگیری کنیم. دانشگاه ها باید تذکرات را به بیمارستان هایی که طبق برنامه حرکت نمی کنند بدهند در غیر این صورت کاهش درجه اعتبار بخشی بیمارستان ها باید اجرا شود.
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: برای ایجاد کلینیک های ویژه در بیمارستان های دانشگاهی جهت ویزیت های سرپایی، وزارت بهداشت دانشگاه ها را تنها نخواهد گذاشت و در امر اجاره ساختمان ها برای راه اندازی این کلینیک ها اقدامات حمایت های لازم را ارائه خواهد داد.
وی در ادامه افزود: در مورد رادیولوژی و پاتولوژی در کتاب جدید ارزش گذاری نسبی خدمات سلامت، تعرفه های مناسب و تشویقی دیده شده که در صورت اجرای این تعرفه ها، عدالت برقرار خواهد شد.
به گفته آقاجانی اعتبارات برنامه طرح تحول در برنامه های هفت گانه متفاوت است. در برنامه کاهش فرانشیز، سهم هر بیمارستانی تا پایان سال مشخص است و هرچقدر صرفه جویی انجام شود، به نفع بیمارستان است. ضمن این که در مورد برنامه های دیگر، اعتبارات بر اساس عملکرد است.
نظر شما