۱۸ مهر ۱۳۸۴، ۱۳:۲۸

نگاهي به ضرورت تدوين طرح جامع سالمندان

سالمندان در ديار فراموشي به سر مي برند!

سالمندان در ديار فراموشي به سر مي برند!

خبرگزاري "مهر" -گروه اجتماعي : با وجود جمعيت چند ميليوني سالمندان كشور ، تا كنون طرحي كه از جامعيت لازم براي ساماندهي اين قشر برخودار باشد ، تهيه و تدوين نشده و لذا همچنان شاهد عملكرد مقطعي مسئولان و متوليان امور در خصوص ساماندهي سالمندان هستيم .

به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر، رييس كميسيون اجتماعي مجلس شوراي اسلامي با اظهار تاسف از اينكه هزينه هاي اضافه ، رشد بسياري از فعاليت هاي جامعه را دچار اختلال كرده است، اظهار داشت : مجلس آمادگي دارد در صورت اقدام وزارت رفاه براي تدوين طرح جامع سالمندان، از آن استقبال كند . 

عبدالرضا مصري با  اشاره به بافت اجتماعي كنوني كشور، گروه سالمندان را يكي از گروههاي هدف اجتماعي وزارت رفاه خواند و تصريح كرد : در صورت ايجاد يك برنامه ريزي جامع و بر اساس نيارمندي هاي اين قشر ، مجلس نيز برنامه اي با افق 10 تا 20 ساله در نظر خواهد گرفت.

از سوي ديگرتامل در ارتباط با محروميت ها ونارضايتي سالمندان نيز نبايد به فراموشي سپرده شود .

به عنوان مثال، با اعلام خبر دريافت بن غير نقدي  مستمري بگيران سازمان تامين اجتماعي و صف هاي طولاني اين قشر از جامعه براي دريافت مبلغي اندك و نارضايتي هاي  آنها از غير نقدي بودن مستمري كه تنها يكي از ابعاد محروميت هاي اين گروه سني است ، نياز به طرحي خاص را پر رنگ تر جلوه مي دهد.

به گفته مصري، به رغم تلاشهاي سازمان بهزيستي و كميته امداد(ره) و ديگر نهادها و ارگانهاي حمايتي و خدماتي در جهت خدمات رساني به سالمندان اما با اين حال نياز به تشكيلاتي منسجم جهت رفع نيازها و محروميت هاي اين افراد از ضرورت هاي جامعه است .

رييس كميسيون اجتماعي مجلس همچنين با اشاره به مشكلات اكثر صندوق هاي بازنشستگي در پرداخت حقوق و مزاياي بازنشستگان كه اغلب سالمند نيز هستند ، تصريح كرد: اين موارد از ضعف مديريت در وزارت رفاه ناشي مي شود.

مصري در رابطه با اعطاي برخي تسهيلات رايگان براي سالمندان ، خاطر نشان ساخت : اين حمايت ها مانند تكه هاي مختلفي از يك پازل هستند و تا زماني كه اين قطعات شكل منسجمي به خود نگيرند ، سازنده نخواهند بود .

وي با تاكيد بر توانمندي ها و تخصص هاي  بسياري از سالمندان اذعان داشت : در صورتي كه با سازماندهي سيستماتيك و نظام مند ، تخصص هاي سالمندان پرورانده شود بسياري از آنها مي توانند در نهادهاي غير دولتي به فعاليت هاي بسيار مفيدي بپردازند كه براي گروه هاي ديگر افراد جامعه نيز بسيار مفيد خواهد بود .

به گزارش خبرنگار اجتماعي مهر، نكته ظريفي كه نبايد در اين ميان فراموش شود ، تفاوت هاي ايجاد شده در نوع نگاه خانوادهها و ساختار كلي افراد جامعه نسبت به جايگاه سالمندان است. چرا كه در گذشته اي نه چندان دورو در زماني كه بزرگ محوري ها به فرزندان حتي اجازه انديشيدن به سراي سالمندان و دوري از بزرگان و اقوام و آشنايان را نمي داد ، وضعيت شكل ديگري داشت.

اما آيا با شرايط كنوني و بافت فرهنگي موجود مي توان تمام كوتاهي ها را از چشم تغيير نگرشها ديد يا اينكه بايد درصدد ايجاد طرح حمايتي گسترده اي بود؟

يك عضو كميسيون اجتماعي مجلس در اين باره گفت : هيچ عاملي  نميتواند ضرورت ايجاد اين طرح را كمرنگ جلوه دهد .

به گفته مراد علي منصوري رضي، اگر امروزه بازنشستگان ازكمبود درآمد گله و اعتراضي داشته باشند به آنها حق مي دهيم ، چرا كه بايد وزارت رفاه كار رسيدگي به نيازمندي سالمندان را در كوتاه ترين زمان ممكن انجام دهد .

وي با تاكيد بر اينكه كم شدن حقوق و مزاياي دوران بازنشستگي موجب كاهش رغبت به بازنشسته شدن را در افراد شاغل كاهش داده است ، افزود : اين موضوع در كميسيون اجتماعي مجلس مطرح و در خصوص افزايش ميل رغبت به بازنشستگي اظهار نظرهايي شد و اميدواريم با تاكيد جدي بر ضرورت ايجاد اين طرح به زودي شاهد مراحل اجرايي آن باشيم.

کد خبر 239486

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha