۲۳ دی ۱۳۹۲، ۱۴:۵۷

سرعت مجاز در جاده ها کم می‌شود

 به گفته رییس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی قرار است کاهش سرعت مجاز در دستور کار قرار بگیرد.

خبرآنلاین: امروز سردار اسکندر مومنی در حاشیه جلسه هماهنگی با دستگاه‌های دخیل در طرح زمستانه، با اشاره به این که قرار است هیاتی برای بررسی میزان سرعت مجاز تردد در جاده‌های کشور تشکیل شود، گفت: تغییر در حداکثر سرعت خودروها یکی از موضوعات مطرح شده در این جلسه بود که باید برای سال آینده مدیریت شود.

رییس پلیس راهور ناجا همچنین با بیان این که ممکن است این تغییر سرعت یا کلی و در همه جاده‌های کشور یا به صورت مقطعی و در برخی از جاده‌های کشور باشد، گفت: هیاتی در این راستا تشکیل شده است که در صورت نتیجه‌دار بودن بررسی‌های آنان، تغییری در سرعت مجاز اعمال می‌شود. قطعا افزایش سرعت مد نظر پلیس نیست، بلکه کاهش سرعت مجاز در جاده‌های کشور در دستورکار رسیدگی این هیات قرار خواهد گرفت.

مومنی به افزایش بارش برف و باران در کشور هم اشاره کرد و گفت: یکی از نکات مورد توجه این است که خوشبختانه در هشت ماهه امسال شاهد کاهش هفت درصدی کشته‌های تصادفات بوده‌ایم که این اتفاق به دلیل اقداماتی است که در سال‌های اخیر در دستور کار قرار گرفته است.

او گفت: به نظر من اگر تحولی در مورد ادامه کاهش تصادفات نداشته باشیم، سال آینده قطعا کاهشی در حوزه کاهش تلفات نخواهیم داشت یا این کاهش بسیار اندک است و اگر بخواهیم روند کاهش کشته‌های تصادفات ادامه یابد، باید برنامه‌ریزی تحولی در این حوزه انجام شود.

رییس پلیس راهور ناجا در مورد طرح جامع پلیس برای برخورد با موتورسواران متخلف هم گفت: یکی از مولفه‌های ساماندهی موتورسیکلت‌ سواران، ارائه پلاک ملی بود که اکنون 50 درصد از موتورسیکلت‌های موجود در کشور دارای پلاک ملی هستند.

مومنی به تخلفات موتورسیکلت‌سوارها و آسیب‌های ناشی از آن هم اشاره کرد و گفت: بیشتر از ۷۰ درصد علت تامه مرگ راکبان موتورسیکلت، ضربه به سر است. موتورها باید تابع استانداردهای لازم باشد و البته استفاده از کلاه ایمنی، نقش زیادی در کم کردن از میزان فوت یا جراحت راکبان ایفا می‌کند. ضمن این که قرار است تخلفات نمره منفی و میزان جریمه موتورسواران با خودروی آنها تجمیع ‌شود یعنی مثلا اگر موتورسیکلت‌سوار جریمه‌اش را پرداخت نکرده باشد، این جریمه در خدمات خودرویی لحاظ می‌شود.

مومنی ضمن این که از نمایندگان دستگاه‌ها خواست تا پیش از نوروز ۹۳ تمام راهکارهایشان را برای کاهش کشته‌های تصادفات تعیین کرده و در نشست مشترک طرح نوروز ۹۳ ارائه دهند، اعلام کرد: در روزهای اخیر دیده شده که دستگاه‌های مختلف اخباری مبنی بر باز یا بسته بودن راه‌ها ارائه می‌کنند اما مرجع اعلام باز یا بسته بودن راه‌های کشور، پلیس است نه دستگاه دیگر.

افزایش ۲۰ درصدی تصادفات اتوبوس‌ها در جاده‌ها

اما در این جلسه فرمانده پلیس راه گفت: در طرح زمستانی سال جاری تصادفات درون شهری 8.2 درصد و جاده ای 6.3 کاهش یافته است. این در حالی است که از ۲۰ آذر تا ۲۱ دی تصادفات فوتی در جاده ها کاهش و 52 نفر کمتر کشته شده اند. میزان مجروحان نیز 3.1 درصد کاهش یافته است.

به گفته سردار محمدرضا مهماندار تصادفات سواریها، کامیونها افزایش یافته است: میزان تصادفات خودروهای مسافربری از 1.5 درصد به 2 درصد افزایش یافته است. در همین مدت عدم توجه به جلو مهمترین وقوع تصادفات بوده و تصادف به علت سرعت غیرمجاز نیز سه درصد رشد نشان می دهد. تصادفات در جاده های اصلی به علت سردی هوا افزایش یافته است و بر اساس زمان تصادفات بیشتر تصادفات در روز رخ می دهد.

او گفت: از ابتدای مهرماه تا ۲۱ دی میزان فوتی تصادفات اتوبوس ها ۱۰ نفر افزایش داشته و میزان تصادفات منجر به جرح نیز 24 فقره افزایش یافته است. به صورت کلی تصادفات اتوبوسها در این مدت ۲۰ درصد رشد نشان می دهد. مهمترین تصادف این مدت نیز در محور دامغان شاهرود رخ داد که ۱۱ نفر جانشان را از دست دادند ضمن اینکه در این مدت 3 اتوبوس در محورهای مهران، اصفهان- نایین و قزوین- رشت دچار آتش سوزی شدند. در طرح زمستانی امسال ۱۱ مورد واژگونی اتوبوس ها رخ داده است که لزوم آموزش های صحیح به رانندگان را بار دیگر نشان می دهد.

مهماندار گفت: پلیس خودروهایی را که فاقد زنجیر چرخ باشند اعمال قانون می کند اما به جز موارد خطرناک نمی تواند جلوی تردد آنها را بگیرد. در این مدت اعمال قانون خودروهای دارای لاستیک فرسوده ۱۰ درصد، نقص فنی ۲۴ درصد و روشن نکردن چراغ در مواقع کولاک و مه ۷ درصد رشد داشته است و در مجموع در طرح زمستانی اعمال قانون ۱۰ درصد افزایش یافته است.

او درباره تصادف زنجیره ای در محور ساوه- همدان نیز گفت: در ۳۰ کیلومتر از این راه همیشه در مواقع بارش مه گرفتگی رخ می دهد و تصادفی که در این محور چند روز پیش رخ داد زنجیره ای نبود و در مجموع ۲۱ دستگاه خودرو با یکدیگر برخورد کردند.

کاهش ۷ درصد تلفات جاده ای

در ادامه این جلسه احمد شجاعی رئیس سازمان پزشکی قانونی گفت: در ۸ ماهه نخست امسال ۱۳ هزار و ۱۴۰ نفر در تصادفات جانشان را از دست دادند که نسبت به سال قبل 7 درصد کاهش نشان می دهد. سازمان پزشکی قانونی آمار دقیق هر ماه را یک ماه بعد اعلام می کند. بیش از ۳ هزار نفر در این مدت در شهرها، ۸۴۳۱ نفر در جاده ها، ۱۴۰۷ نفر در راه های روستایی و ۵۰ نفر نیز به صورت نامعلوم جانشان را در تصادفات از دست داده اند.

او گفت: در گذشته ۵۰ درصد تلفات سر صحنه، ۱۰ درصد حین انتقال و ۴۰ درصد در بیمارستان بود اما خوشبختانه امروز تلفات سر صحنه کاهش یافته است. بر اساس تحقیقات انجام شده ضربه به سر و شکستگی مهمترین علل مرگ در تصادفات است.

کد خبر 2406266

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha