مجله مهر: سیمرغهای سیودومین جشنواره فیلم فجر آرامآرام آماده پرواز بر فراز شهر میشوند. حرکت قطار جشنواره عصر امروز از ایستگاه افتتاحیه آغاز میشود تا طی 10 روز کارنامه سینمای ایران در سیوپنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران مرور شود. همه چیز حکایت از جشنوارهای پربارومتفاوت دارد اما این به معنای برگزاری بیحاشیه جشنواره نیست.
برای اطلاع از متن و حاشیه فجر سیودوم سینما با "مهر سیمرغ" که بستهای خبری درباره تمام رویدادهای مرتبط با جشنواره است همراه شوید. مهر سیمرغ از امروز بهصورت روزانه در "مجله مهر" منتشر خواهد شد.
تازهها: یک افتتاحیه متفاوت
اینکه وعدهها تا چه اندازه محقق شود هنوز مشخص نیست اما بنابر آنچه پیش از این پیرامون افتتاحیه جشنواره سیودوم منتشر شدهاست قرار است عصر امروز جشنواره فیلم فجر تجربهای متفاوت را از همین گام نخست رقم بزند.
"
تالار وحدت از ساعت 18 میزبان اهالی سینما خواهد بود تا طبق اعلام آیین افتتاحیه جشنواره بدون سخنرانی ویژه و در فرمی متفاوت برگزار شود. اجرای برنامه را فرزاد حسنی و کارگردانیاش را محمد حیدری برعهده خواهد داشت و در آن از هما روستا، مهدی هاشمی و جهانگیر میرشکاری به پاس سه دهه فعالیت هنری تجلیل به عمل خواهد آمد.
شنیدهها حکایت از سخنرانی متفاوت دبیر جشنواره در این مراسم دارد که احتمالاً ترکیبی از کلیپ و سخنرانی زنده خواهد بود و اجرای آن میتواند ابداعی جالب توجه برای مراسمهای مشابه باشد.
اجرای موسیقی هم یکی دیگر از بخشهای مراسم افتتاحیه است که رضا یزدانی در مدت زمان 15 دقیقه 3 قطعه را برای مراسم حاضران اجرا خواهد کرد. البته احتمال دارد یک گروه موسیقی دیگر هم در این برنامه به اجرا بپردازد. باید کمی صبر کرد و دید حاصل این برنامه ریزی متفاوت چه خواهد بود. فردا میتوانید گزارش و حاشیههای مراسم را در همین بسته خبری دنبال کنید.
چهره روز: مهدی هاشمی
فیلم «تراژدی» از جمله فیلمهایی بود که در ماراتن تولید برای حضور در جشنواره سی و دوم بازماند. فیلمی که اگر میرسید تنها فیلم جدید مهدی هاشمی در جشنواره محسوب میشد.
"
سهم مهدی هاشمی اما از جشنواره امسال یک بزرگداشت و اکران یک فیلم توقیفی در بخش خارج از مسابقه است. عصر همین امروز بزرگداشت این بازیگر دوستداشتنی سینمای ایران در آیین افتتاحیه جشنواره سیودوم برگزار خواهد شد.
هاشمی در این دوره از جشنواره اما فیلمی جدی و مهم دارد که پس از نزدیک به سه سال مجادله بر سر توقیف یا عدم توقیفش، حالا قرار است در بخش خارج از مسابقه جشنواره فیلم فجر رونمایی شود.
«خانه پدری» ساخته کیانوش عیاری حتی بدون حضور در بخشهای اصلی جشنواره هم پتانسیل بالایی برای جلب توجه مخاطبان و منتقدان جشنواره به سمت خود دارد. بهخصوص که در کنار روایت تکاندهنده و داستان جسورانه یکی از برگ برندههای فیلم بازی بازیگران است که در میان آنها مهدی هاشمی درخششی ویژه دارد.
گفتهها: جشنواره فجر منبع درآمد دولت است؟
هنوز بازار نقل قول درباره کیفیت برگزاری جشنواره چندان داغ نیست. البته حرف و حدیثهای معمول که در دورههای مختلف مطرح میشود جای خود!
در آستانه جشنواره سیودوم اما یکی از مهمترین تمهیدات ویژه دبیرخانه جشنواره که با واکنشهایی مواجه شد بحث اکران فیلمهای جشنواره در سراسر کشور و تمامی استانها بود.
این برنامه که با این مختصات و گستردگی میتوان گفت برای اولین بار در سراسر کشور اجرا میشود، واکنشهای عجیبی را بهدنبال داشت به خصوص از سوی تهیهکنندگانی که راضی به "اکران عمومی" فیلمشان در مقطع ده روزه جشنواره نبودند.
جواد نوروزبیگی یکی از این تهیهکنندگان بود که ضمن اعتراض به تعداد زیاد نمایش فیلمها در این دوره از جشنواره این تمهید را اینگونه تحلیل کرد: «جشنواره فجر به منبع درآمدی برای دولت تبدیل شده، در حالی که طبق قواعد مرسوم در کل دنیا باید درصدی از فروش بلیت، اسپانسر و... به صاحبان فیلمها تعلق بگیرد.»
همین تک جمله به راحتی محل اصلی نزاع را مشخص میکند البته پس از این اظهارات مسئولان جشنواره و مدیران سازمان سینمایی توضیحی درباره سیاستگذاری مالی اجرای طرح جدید ندادند اما باید پذیرفت که از اکران فیلمها با چنین کیفیت و کمیتی در سراسر کشور قطعاً سینماگران هم نباید بینصیب بمانند.
حاشیهها: صدور کارت، جدول برنامه و چند داستان دیگر
جشنواره سیودوم خیلی آرام و کمحاشیه تا به امروز مسیر خود را پیموده و اگر آرامشی که امروز بر این جشنواره حاکم است در طول برگزاری هم ادامه داشته باشد میتوان واقعاً به برگزاری جشنوارهای سرشار از "امید" امیدوار بود.
بهرغم این آرامش اما حاشیهها اینبار به استقبال جشنواره آمدهاند و تأخیر در صدور کارت اهالی رسانه و از آن مهمتر عدم انتشار جدول برنامه اکران سینمای رسانهها روابط عمومی جشنواره را با حاشیههایی مواجه کرد.
آرامش جلیل اکبری صحت و تیم همراهش البته تا حدود زیادی در مدیریت این جنس اعتراضات و حواشی موثر بودهاست اما خاطره سالهای نه چندان دور که تأخیر در انتشار جدول اکران کاخ جشنوارهها مشکلات متعددی را برای اهالی رسانه به همراه داشت و کار به جایی رسیده بود که برنامه اکران به صورت روزانه اعلام میشد، رسانهها را هم به این مسئله حساس کردهاست.
تا عصر دیروز هنوز جدول دقیق اکرانهای فردا منتشر نشده بود و اهالی سینما نمیدانستند در سئانسهای روز نخست جشنواره قرار است با چه آثاری مواجه شوند. فقط میتوان امیدوار بود که این تأخیر در همین روزهای اول متوقف بماند و دامنگیر کاخ جشنواره تا پایان این دوره نشود!
نظر شما