به گزارش خبرنگار مهر، استاد محمد رحیم مسکین در سال 1309 در همدان دیده به جهان گشود و پدرش مرحوم کریم مسکین از قاریان و ارادتمندان اهل بیت عصمت و طهارت(س) بود که با وجود چنین پدری شوق قرائت قرآن و مداحی از کودکی در وجودش مشتعل شد.
محمدرحیم مسکین پس از آن بدنبال فراگیر کردن فرهنگ قرآنی و تشکیل جلسه قرآن برای نونهالان و نوجوانان بود تا اینکه اولین جلسه قرآنی را در مسجد پای گنبد همدان پایهگذاری کرد.
وی بدنبال مأموریت به تهران از جلسات متعدد از جمله جلسه مرحوم استاد سعیدی فیض برد و در ادامه با توصیه وی اداره جلسه مکتب علی(ع) را در تهران به عهده گرفت و پس از مراجعت از تهران در سال 1343 مکتب امام زمان(عج) را بنا نهاد.
با استقبال و حضور نوجوانان از این جلسه، استاد مسکین در اندیشه گسترش فضای قرآنی و تشکیل شعباتی دیگر از مکتب امام زمان(عج)، دو جلسه نونهالان معصومیه و اتفاقیون را دایر کرد.
استاد مسکین در پی سفر به مشهد مقدس و آشنائی با جلسات چهاردهگانه حاج آقا عابدزاده، تشکیل چنین جلساتی در همدان را سرلوحه فعالیتهای خود قرار داد در بازگشت از مشهدالرضا در اولین مرحله نام جلسه معصومیه را به نونهالان محمدیه و جلسه اتفاقیون را به علویه تغییر و سپس جلسات دیگری با نامهای فاطمیه، حسنیه، حسینیه، سجادیه، باقریه، جعفریه، کاظمیه، رضویه، تقویه، نقویه و عسکریه تشکیل داد و در نهایت در روز عید غدیر، نونهالان مهدیه مکتب امام زمان(عج) در منزل شهیدان حقگویان افتتاح شد
جلسات چهاردهگانه بطور سیار در منازل و مناطق مختلف شهر برگزارشد بطوریکه اسناد رسمی باقیمانده و منتشر شده ساواک نشان می دهد، رژیم ستم شاهی نگران شکل گیری آنها بوده و حتی نام بعضی از نوجوانان 12-13 ساله مکتب نیز در اسناد ساواک مندرج است.
استاد مسکین در این سالها با برنامهریزی، سازماندهی و نظارت و سرکشی به جلسات چهاردهگانه، آنان را در اداره بهتر و تداوم راه تشویق و با بهرهگیری از روشها و شیوههای خاص خود که همواره مبتنی بر اخلاص و احترام به پویندگان قرآنی بوده، نسبت به تربیت نسل قرآنی اقدام می کند و با هدف پیوند مستمر با این هیئتها در جلسات عصر جمعه اقدام به آزمونهای ادواری نماز و قرآن از افرادی می کند که از جلسات چهاردهگانه صبح جمعه معرفی میشدند و در کنار آن همچنان به تربیت مربیان جدید نیز همت میگماشت تا هیچگاه خلاء ناشی از مهاجرت و ادامه تحصیل دانشگاهی مربیان یا اعزام به سربازی آنان احساس نشود.
اما تعداد زیادی از همین شاگردان نیز در یاری رساندن به انقلاب اسلامی به زعامت امام خمینی(ره) در صحنههای مختلف حضوری شایسته داشته و بعد از پیروزی انقلاب در نهادهای برخاسته از آن، مراکز علمی، آموزشی و فرهنگی، دوایر دولتی و بازار منشاء خدمات بسیار بودند.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی جلسه عصر جمعه و دعای سمات استاد مسکین طبق روال قبل با مسئولیت شخص وی ادامه یافت.
اما پس از گذشت سی و اندی سال از پیروزی انقلاب اسلامی و با نگاهی به ثمرات بسیار زیاد نهال پربرکتی که استاد مسکین، سالها قبل کاشته، گروهی از شاگردان استاد مسکین به آموزش و تربیت قرآنی و تجدید فعالیت و گسترش فعالیتهای مکتب امام زمان(عج) اقدام کردند که نقطه عطفی در تاریخچه این مکتب با برکت به حساب میآید.
این جلسات در حال حاضر ذیل عنوان و پرچم مقدس مکتب امام زمان(عج) به فعالیت مشغولند و اگر بخواهیم به ابعاد گویاتری از فعالیتهای قرآنی شاگردان استاد مسکین اشاره کنیم میتوانیم بگوییم در 50 سال گذشته تعداد کثیری از قرآنآموزان این مکتب در گوشه و کنار کشور و حتی خارج از کشور با درک عینی، احساس عملی و مشاهده شخصیِ تأثیر اینگونه جلسات، هرجا که توانستهاند بی نام و نشان و یا ذیل عناوین مقدس دیگری محفل، انجمن، کلاس، کانون و... قرآنی به پاکردهاند که بررسی و احصاء آن عملا غیر ممکن به نظر می رسد.
مسئول شورای هیئتهای مذهی استان همدان ظهر سه شنبه در آیین تشییع استاد محمدرحیم مسکین اظهار داشت: محمدرحیم مسکین پیرترین مداح همدان که در هیئت زینبیه همدان و عباسیه جولان مداحی میکرد و خود مؤسس هیئت مکتب امام زمان(عج) همدان بود.
حسین شریفی افزود: بیشتر مداحان همدانی شاگرد وی هستند و وی بالغ بر 100 مداح اهل بیت(ع) را تربیت کرده و تحویل جامعه داده است.