به گزارش خبرنگار مهر، محمدعلی مردانی صبح پنجشنبه در جمع خبرنگاران اظهارکرد: به دلیل نبود بودجه و سرمایه کافی زمان بهرهبرداری از نمایشگاه جدید بیرجند در بلاتکلیفی مانده است.
وی با بیان اینکه نمایشگاه جدید در دشت علیآباد بیرجند ساخته میشود، افزود: این نمایشگاه با متراژ ۸۵۰ مترمربع در حال احداث است.
مردانی بیان کرد: مجموع زمینی که از طریق اداره مسکن و شهرسازی در اختیار نمایشگاه برای احداث ساختمان جدید قرار گرفته ۲۰ هکتار بوده که متاسفانه نمایشگاه جدید با کمبود بودجه مواجه است.
وی نمایشگاهها را از مهمترين راههاي بسط و توسعه اقتصاد و قوام بخشيدن به روابط اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و سياسي استان با ساير استانها دانست و گفت: برپايي نمايشگاهها گامي مؤثر در راستای رشد و توسعه سرمایهگذاری و ایجاد اشتغال است.
مردانی لازمه تعامل اقتصادی با کشور افغانستان را برپایی نمایشگاههای بینالمللی باکیفیت دانست و بیان کرد: خراسان جنوبی با توجه به مرز مشترک، زبان نزدیک و خواست بالا میتواند محلی مناسب برای مراودات اقتصادی قرار گیرد.
وی از نبود مکان دائمی نمایشگاه در مرکز استان گلایه کرد و گفت: مرکز استان خراسان جنوبی از سالیان گذشته درگیر موضوع مهم ساخت محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی با استانداردهای قابل قبول است.
مردانی با بیان اینکه در نمایشگاه جدید دو قسمت اداری و سالنها پیشبینی شده است، گفت: قسمت اداری این نمایشگاه ۸۰ درصد و سالنها ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
وی از افزایش کمی سالنها در این نمایشگاه خبر داد و افزود: نمایشگاه جدید شش برابر نمایشگاه فعلی بوده و سالنهای نمایشگاه جدید سه برابر سالنهای نمایشگاه فعلی طراحی شده است.
ساخت نمایشگاه جدید از زیرساختهای مهم اقتصادی و تجاری استان
رئیس صادرات سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی نیز بیان کرد: نمایشگاه محلی برای معامله تکنولوژیهای جدید، عرضه تولیدات و مکانی برای بازدید فعالان اقتصادی، تولیدکنندگان و هیئتهای تجاری خارج از کشور است.
مهدی ماهگلی افزود: پروژه محل جدید نمایشگاه از زیرساختهای مهم اقتصادی و تجاری استان محسوب میشود.
وی به مرز مشترک خراسان جنوبی با افغانستان اشاره کرد و افزود: خراسان جنوبی توانایی تبدیل شدن به بازارچهای بزرگ برای عرضه و صادرات محصولات استانهای همجوار به افغانستان و آسیای میانه را دارد.
ماهگلی بر ساخت محل دائمی نمایشگاه تاکید کرد و گفت: در سالهای گذشته ساخت سوله شماره یک نمایشگاه فعلی با کمک سازمان صنعت و معدن صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه سازمان صنعت، معدن و تجارت امکان اختصاص بودجه مستقیم به نمایشگاه را ندارد، افزود: این سازمان در قالب خرید تجهیزات از این پروژه مهم استانی حمایت میکند.
وی از محدود شدن نمایشگاه به چند موضوع خاص گلایه کرد و بیان داشت: نمایشگاه باید در راستای رشد اقتصادی استان اقدام و به پویایی صادرات و تجارت کمک کند.
وی بیان کرد: با بهرهبرداری از ساختمان جدید فرصتهای اقتصادی بسیار خوبی برای استان فراهم خواهد شد.
ماهگلی صنایع دستی، فرش دستبافت، خشکبار، کشاورزی، زعفران و گیاهان دارویی را فرصتهای بی بدیل اقتصادی برای استان دانست و گفت: این محصولات علاوه بر متقاضیان داخلی قابلیت عرضه در نمایشگاههای بینالمللی را نیز دارد.
وعده ۵ میلیارد ریالی دولت در ساخت نمایشگاه محقق نشد
رئیس هیئت مدیره نمایشگاه بینالمللی بیرجند نیز گفت: برآورد اولیه برای احداث نمایشگاه جدید بیرجند ۵۰ میلیارد ریال بوده که تاکنون ۱۹ میلیارد ریال برای ساخت نمایشگاه تخصیص داده شده است.
لشکری با بیان اینکه دولت برای احداث ساختمان جدید هیچ منبعی را تخصیص نداده است، افزود: مقرر شده بود مبلغ پنج میلیارد ریال توسط دولت به این پروژه مهم استان تزریق شود که تاکنون این مهم تحقق نیافته است.