۱۸ آبان ۱۳۹۳، ۱۱:۵۴

حضور مداوم روحانی درمدارس زمینه هدایت نوجوانان/ الگوهای عملی اصلی ترین نوع هدایت دانش آموزان است

حضور مداوم روحانی درمدارس زمینه هدایت نوجوانان/ الگوهای عملی اصلی ترین نوع هدایت دانش آموزان است

اراک-خبرگزاری مهر: جلسات پرسش و پاسخ، حضور در اجتماعات دانش آموزی، برگزاری حلقه های چهره به چهره با دانش آموزان، حضور در صبحگاه دانش آموزی، اقامه نماز و سخنرانی بین نماز از برنامه های مبلغان مدارس امین است

به گزارش خبرنگار مهر، پیشینه تاریخی نظام تعلیم و تربیت در ایران، بیانگر ارتباط مستمر روحانیون با محیط های آموزشی بوده و میزان این ارتباطات در دوره‌های مختلف کم و زیاد شده است.

زمانی همه فعالیت های آموزشی، منحصر به تعالیم اسلامی بوده و زمانی هم با رشد نیازهای جدید و تنوع اندیشه‌ها و تقاضاها در سطح اجتماع، این انحصار رو به کاهش گذاشت و پس از انقلاب اسلامی از میان پرورش یافتگان این مدارس که ارتباط خود را با روحانیت حفظ کرده بودند، کسانی به تاسیس مراکز آموزشی و مدارس نوین با رویکرد تربیت دینی پرداختند.

آموزش‌های اعتقادی در کنار انجام پررنگ مناسک و شعائر مذهبی و جدیت و دقت در گزینش و انتخاب دانش‌آموزان، مربیان و مشاوران پایه‌های تحصیلی و بهرهمندی از حضور روحانیون در کلاس های درس، مجالس اخلاق و اردو‌ها، از ویژگی‌های مدارسی بود، که با رویکرد دینی و مذهبی فعالیت می کردند.
اما دغدغه ی اخلاقی و نگرانی از کمرنگ شدن گرایش های دینی در میان دانش آموزان مدارس دولتی، دو عامل عمده‌ای بود، که همواره ذهن مسئولان آموزش و پرورش را در دوره های مختلف آزار می داد.

در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش از مشارکت «حوزه‌های علمیه» سخن به میان آمد، البته پيش از رونمایی این سند تلاش‌هایی برای برقراری ارتباط پایدارتر روحانیون با مدارس انجام و منجر به امضای توافقنامه ای میان حوزه های علمیه و وزارت آموزش و پرورش دولت دهم مطرح شد.

اشاعه فرهنگ و پشتیبانی، تبلیغ و پرورش، آموزش نیروی انسانی، پژوهش و تولید مواد و رسانه‌ها و مدارس وابسته از جمله موارد همکاری در این تفاهمنامه بود.

ارتباط مبلغ با دانش آموز زمینه آشنایی با مسایل دینی

یک دانش آموزان با بیان اینکه حضور مبلغان در مدارس بهترین روش برای آشنایی هرچه بهتر دانش آموزان با مسایل دینی و مذهبی است، گفت: استفاده از مبلغان آگاه در مدارس سبب جذب دانش آموزان به دین مبین اسلام به عنوان کاملترین دین خدا است.

امیر رفیعی، با اشاره به اینکه امروز جذابت ترین مسایل برای دانش آموزان وسایل ارتباط جمعی است، افزود: یکی از راه های جذب دانش آموزان توسط مبلغان می تواند استفاده ابزاری از وسایل ارتباط جمعی چون رایانه و اینترنت باشد.

وی با تاکید بر اینکه مبلغان دینی که برای حضور در مدارس انتخاب می شوند باید به مسایل روز آگاهی کافی داشته باشند، اظهار کرد: به روز بودن و اطلاع از همه مسایلی که دغدغه ذهن دانش آموزان است، سبب جذابیت مبلغان برای آنان و هدایت تدریجی به سمت مسایل مذهبی می شود.

الگوهای رفتاری کلید هدایت افراد

یک مبلغ با تاکید بر اینکه مهمترین و تاثیرگذارترین امر در افراد با سنین مختلف به ویژه نوجوانان و جوانان الگوهای رفتاری است، گفت: برای هدایت و تربیت افراد به ویژه در سنین پایین الگوهای عملی و رفتاری سبب نهادینه شدن آموزش در ذهن آنان می شود.

حجت الاسلام مصطفی احمدی، با اشاره به اهمیت امر تبلیغ و ارتباط موثر و سازنده با دانش آموزان و مدیران و معلمان مدارس، افزود: ائمه اطهار (ع) الگوهای رفتاری بی بدیلی برای اقشار جامعه بودند و امروز این وظیفه خطیر به عهده مبلغان و مربیان است.

وی با بیان اینکه ارتباط با دانش آموزان و ایجاد فضای صمیمی سبب جلب رضایت و جذب آنان به مسایل دینی و اخلاقی می شود، بیان کرد: اولین نکته در امر تبلیغ و بالاترین نوع تربیت، تربیت عملی است و زمانی موثر می شود که مربی در اعمال و رفتار خود آن را رعایت کند.

مهمترین فعالیت برای مبلغ در مدرسه ارتباط با نیروی انسانی است

این مبلغ با تاکید بر همکاری مدیران مدرسه با مبلغین این طرح، گفت: مدیر مدرسه موثرترین فرد در اجرای طرح مدارس امین و نتیجه بخشی آن در مدرسه و جامعه بوده و مهمترین فعالیت برای مبلغ در مدرسه ارتباط با نیروی انسانی در مدرسه است.

حجت الاسلام احمدی با بیان اینکه مبلغان باید به مسایل مختلف در مدرسه آگاه بوده حتی به کتب درسی اشراف داشته باشند تا بتوانند پاسخگوی سوالات دانش آموزان باشند، اظهار کرد: این امر سبب جلب توجه دانش آموزان و جذب آنان به مبلغان به عنوان افرادی آگاه و توانا در علوم مختلف می شود.

مدارس امین در تربیت اخلاقی تاثیرگذار است

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش استان مرکزی با بیان اینکه یکی از طرح های موفق آموزش و پرورش مدارس امین است، گفت: در این طرح روحانی طی هفته به صورت مداوم در مدرسه حضور داشته و با ارائه مشاوره ها، پاسخگویی به سوالات و ترویج و تبلیغ مسایل دینی در هدایت دانش آموزان در مسیر معنوی فعالیت می کند.

علی شیرخانی ادامه داد: در سال تحصیلی جدید باید ارتباط مناسبی بین مدارس و حوزه های علمیه برقرار شود تا بتوانیم در تقویت معنویت در مدارس موفق تر عمل کنیم.

وی با اشاره به اینکه ارتباط بین حوزه و مدرسه سبب کسب موفقیت های بسیاری می شود، افزود: این ارتباط راهی موثر در پرورش دانش آموزانی اندیشمند، آگاه، دیندار و ولایتمدار است.

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش استان مرکزی با تاکید بر اینکه آموزش و پرورش محل تعلیم و تربیت بوده و مدارس امین می تواند در تربیت دینی و اخلاقی مناسب دانش آموزان تاثیر بسزایی داشته باشد، اظهار کرد: برقراری ارتباطی موثر بین دانش آموز و مبلغ می تواند در آموزش ها موثر واقع شده و تاثیر زیادی بر اعمال و رفتار دانش آموز داشته باشد.

شیرخانی ارتباط صمیمی روحانی و مبلغ با مدیر و معلمان  را زمینه ای برای پیشرفت هر چه بهتر فعالیت های آموزشی دانست و افزود: همکاری اولیا دانش آموزان با مبلغ در انجام بهتر وظایف و تربیت دانش آموزانی متعهد و مطابق موازین اسلامی قابل توجه است.

وی ادامه داد: اگر این هماهنگی و همراهی وجود نداشته باشد دانش آموزان دچار تعارض شخصیتی  شده و با افراد به شکل متفاوت ارتباط برقرار می کنند.

مدارس امین زمینه پرورش اخلاقی

مدیر کل آموز ش و پرورش استان مرکزی با بیان اینکه سال گذشته طرح امین در ۸۰ مدرسه استان مرکزی اجرا شد، گفت: امسال این تعداد به ۱۲۰ مدرسه در سطح استان رسیده و امید است، همکاری بین حوزه و آموزش و پرورش راهگشای مشکلات و مسایل پیش روی جوانان و نوجوانان باشد.

شهریار فولادوند ادامه داد: در این طرح روحانیان و مبلغان در مدارس خاص و مدارس با جمعیت بالای ۳۰۰ نفر مستقر و به فعالیت های دینی، تبلیغی و آموزشی می پردازند.

وی با تاکید بر اینکه طرح امین زمینه ای برای پرورش استعداد های دینی، اخلاقی و فکری دانش آموزان است، اضافه کرد: این طرح مبتنی بر باورها و عاقبت اندیشی کسانی است که داوطلبانه در این جهت حرکت کرده و برای تربیت دینی و فرهنگی نوجوانان و جوانان زمان را هزینه می کنند.

تربیت دانش آموزانی متعهد در طرح امین

معاون تبلیغ و آموزش های کاربردی حوزه های علمیه استان مرکزی با بیان اینکه هدف از اجرای طرح امین تربیت دانش آموزانی متعهد، متدین، دلسوز، با ایمان و خروجی کیفی و تاثیرگذار مدارس است، گفت: مبلغان باید در جهت ترویج فرهنگ دینی و تبیین ارزش های الهی بین جوانان و نوجوانان تلاش کنند.

حجت الاسلام علی شفیعی، با تاکید بر تقویت باورهای دینی دانش آموزان، اظهار کرد: دشمنان اسلام و انقلاب همواره به دنبال خدشه دار کردن فرهنگ اسلامی بوده و این امر وظیفه مبلغان را سنگین می کند.

وی با اشاره به موفقیت نسبی طرح مدارس امین و رضایت حداکثری مدارس و والدین از این طرح، افزود: در تحصیلی سال جاری هم چون سال گذشته با همتی مضاعف این طرح اجرا می شود.

معاون تبلیغ و آموزش های کاربردی حوزه های علمیه استان مرکزی به وجود برخی مشکلات و آسیب های شناسایی شده در سال گذشته اشاره و تاکید کرد: این دوره باید تا حد امکان عاری از موارد آسیب زا بوده تا از طرح مدارس امین حداکثر بهره برداری شود.

حجت الاسلام شفیعی با بیان اینکه در طرح مدارس امین طلبه های خواهر و برادر به فعالیت های دینی و تبلیغی پرداخته و سبب جذب و تشویق هر چه بیشتر دانش آموزان به فعالیت های مختلف دینی در مدارس می شوند، تصریح کرد: فعالیت مبلغان در سال جاری باید به گونه ای باشد، که علاوه بر آثار مذکور، آثار و برکات این طرح در خانواده دانش آموزان و جامعه مشهود باشد.

وی با بیان اینکه یکی از مهمترین وظایف حوزه های علمیه و مبلغان علوم دینی ارشاد و هدایت مردم به ویژه نسل جوان دانست و افزود: مبلغان مدارس امین باید در مدارس حضور به موقع و موثر داشته و کلاس ها را بر اساس طرح تربیتی اعلام شده برگزار کنند.
گزارش از: زهرا پاکباز

کد خبر 2416896

برچسب‌ها