۶ آذر ۱۳۹۳، ۱۵:۵۹

فرماندار املش:

39 مدرسه در املش در لیست مداس تخریبی قرار دارد/ بیمارستان املش دهه فجر افتتاح می شود

39 مدرسه در املش در لیست مداس تخریبی قرار دارد/ بیمارستان املش دهه فجر افتتاح می شود

رشت – خبرگزاری مهر: فرماندار املش گفت: در حال حاضر 39 مدرسه در این شهرستان در لیست مداس تخریبی قرار داشته از اینرو می طلبد مسئولان به این مهم توجهی ویژه داشته باشند.

به گزارش خبرنگار مهر، با توجه به اهمیت موضوعاتی همچون مقاوم سازی و نوسازی مدارس، خسارات باغ های چای در اثر خشکسالی، پروژه های عمرانی نیمه تمام و سایر موارد در  شهرستان املش  امروز  با حضور "مهدی جعفری " فرماندار شهرستان املش نگاهی به این موضوعات خواهیم انداخت آنچه می خوانید  حاصل این گفتگو است.

- جناب آقای جعفری خشکسالی تابستان امسال موجب خسارت بیش از 40 درصدی باغ های چای شهرستان املش شد این در حالیکه همه باغ های چای این شهرستان بیمه نبودند حال بفرمائید دولت چگونه از باغداران چای که بیمه نبودند، حمایت خواهدکرد؟

*35 درصد چای تولیدی  کشور در شهرستان املش تولید می شود، مردمان 83 روستای این شهرستان چایکار  هستند.

مسئولان استانی و نماینده مردم رودسر و املش در مجلس شورای اسلامی تمام تلاش خود برای جبران خسارت ناشی از خشکسالی بکارگرفته تا چایکاران با کمترین مشکل مواجه باشند و بتواند همانند گذشته به تولید بپردازند.

علاوه بر این معاون وزیر جهاد کشاورزی از باغ های سوخته شده چای شهرستان املش بازدید  و در نهایت مقرر شد  از سر فصل بهزراعی، تسهیلاتی به کشاورزان چایکار پرداخت شود.  

 استمهال وام های کشاورزی چایکاران خسارت دیده  و همچنین پرداخت تسهیلات بانکی به باغداران به ازای هر هکتار دو میلیون تومان از دیگر اقدامات است.

-  جناب فرماندار بفرمائید از روند احداث پروژه چهار بانده کردن جاده 7.5 کیلو متری  املش به شلمان که از سال 1386  آغاز شده است، چه خبر؟

* عملیات اجرایی این پروژه از سال 1386 در سه فاز  آغاز شد،  فاز نخست این پروژه تکمیل و در مرحله نهایی روکش آسفالت قرار دارد، فاز سوم پروژه رو به اتمام است اما روند ساخت فاز دوم پروژه مسیر املش - شلمان که به طول 2.5 کیلومتر  است به دلیل احداث شش زیر گذر  کمی کند است.

از این شش زیر گذر  چهار زیر گذر برای عبور ماشین آلات کشاورزی  و دو زیر گذر استاندارد برای عبور و مرور اتوبوس با هدف حفظ جان مردم روستاهای اطراف طراحی شده است.  این جاده از دل مزارع کشاورزی می گذرد.

– برای جاده های مناطق ییلاقی شهرستان املش که محل عبور و مرور کامیون های حمل سیمان کارخانه دیلمان است و به شدت دچار آسیب شده اند، بالاخره چه فکری شده است؟

* مسئولان همواره برای رفع این مشکل در تلاش بوده تا مردمان روستانشین منطقه با کمترین مشکل در زمینه عبور و مرور مواجه باشند.

از آنجائیکه احداث راه مستقل ییلاقی در املش ضرورتی اجتناب ناپذیر  بود خوشبختانه مطالعات این طرح نیز انجام شده است.

اقدام موثر دیگری که در حوزه راهسازی می توان اشاره کرد  مسیر سراوان، سیاهکل، اطاقور، املش، رحیم آباد و چابکسر است. با مطالعات انجام گرفته این پروژه از راه اصلی به آزاد راه ارتقا پیدا کرده است.

– شهرستان املش پس از گذشته 12 تا 13 سال در آینده نزدیک صاحب بیمارستان خواهد شد آقای فرماندار بفرمائید از محوطه سازی و تجهیز  این بیمارستان چه خبر؟

* احداث بیمارستان از مطالبات به حق مردم شهرستان املش است، مردم از داشتن بیمارستان محروم بودند.

احداث این بیمارستان در سال 1381 بصورت مشارکتی، مردمی و خیرساز آغاز  و  در سال 1386 با 15 درصد پیشرفت فیزیکی تحویل دانشگاه علوم پزشکی گیلان شد و از سال 1387 آغاز به کار کرد.

ساختمان بیمارستان احداث شد و برای محوطه سازی و تجهیز این پروژه به شش میلیارد تومان اعتبار نیاز بود.

به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و پیگیری مسئولان بزودی اورژانس  این بیمارستان مورد بهره برداری قرار می گیرد.

همچنین بنا به وعده مسئولان دانشگاه علوم پزشکی گیلان بیمارستان املش در دهه فجر امسال به بهره برداری خواهد رسید.

چهار بخش داخلی، اطفال، زنان و جراحی بیمارستان املش از دهه فجر امسال فعالیت خود را آغاز می کند.   

 بیمارستان املش دارای دو اتاق جراحی و همینطور  احداث بخش آی سی یو و دیالیز  هم در این بیمارستان پیش بینی شده است.

– آقای فرماندار از روند ساخت سالن ورزشی ویژه بانوان در استاد کلایه شهرستان املش چه خبر؟

*متاسفانه بانوان شهرستان املش از داشتن یک سالن ورزشی تخصصی محروم بودند بنابراین با هدف جبران این نقیصه از سال 1386 عملیات اجرایی احداث سالن ورزشی ویژه بانوان در این شهرستان آغاز شد.

از سال گذشته تاکنون به همت استاندار گیلان، نماینده مردم رودسر و املش در مجلس شورای اسلامی و دیگر مسئولان اعتبارات خوبی به این پروژه تخصیص یافت.

 این پروژه هم اکنون 95 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

  - آقای فرماندار عملیات اجرایی سالن ورزشی ملکوت شهرستان املش از سال 1382 آغاز  و هم اکنون به بهره برداری رسیده است اما متاسفانه این سالن با مشکلات زیادی همچون نداشتن سامانه های گرمایشی، سرمایشی، آب،  برق، راه دسترسی مناسب، کفپوش مناسب و سایر موارد  رو بروست و از طرفی جوانان مناطق ییلاقی 36 روستای منطقه چشم امیدشان به همین سالن ورزشی است بفرمائید برای رفع این مشکلات چه برنامه های دارید؟

مسئولان استانی و شهرستانی در تلاش برای رفع مشکلات این سالن هستند و در این زمینه از هیچ تلاشی فروگذار نخواهند بود چرا که توسعه زیر ساخت های ورزشی ضرورتی انکار ناپذیر در جامعه است.

-  وضعیت آبرسانی به روستاهای شهرستان املش را چگونه ارزیابی می کنید؟

* شهرستان املش دارای 152 روستا دارد که از این تعداد 147 روستا دارای سکنه است.در این  شهرستان 92 روستا بالا 20 خانوار جمعیت دارد. هم اکنون 107 روستای املش تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب روستایی است، 95 روستا از آب آشامیدنی سالم برخوردار  هست.

در حال حاضر 15 روستای املش از نداشتن آب آشامیدنی مورد نیاز  به ویژه در زمان خشکسالی در مضیقه بوده و با تانکر به این روستاها آبرسانی می شود.

در مناطق ییلاقی شهرستان املش چشمه های خوبی وجود دارد و از آبدهی بسیار مناسبی برخوردار هستند.

 برای رفع مشکلات آبرسانی به مناطق روستایی شهرستان املش می توان از این ظرفیت های آبی استفاده کرد، لازمه تحقق این مهم داشتن اعتبار ات مکفی است.

ناگفته نماند هم اکنون مطالعات آبرسانی کشاورزی  منطقه در حال انجام است.

 – از روند احداث تصفیه خانه فاضلاب شهرستان املش چه خبر؟

دهه 40  شهرستان املش 16 کیلومتر شبکه جمع آوری فاضلاب و همچنین تصفیه خانه برخوردار بود.

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در برخی از شهرستان های استان گیلان مطالعات شبکه جمع آوری بهداشتی فاضلاب انجام و در راستای مطالعات، عملیات اجرایی شبکه ها هم آغاز شد.

متاسفانه در شهرستان املش حتی مطالعات در زمینه شبکه جمع آوری بهداشتی فاضلاب انجام نشد.

 از سال گذشته مطالعات این طرح در شهرستان املش آغاز  و تا پایان سال جاری به اتمام می رسد.

شهرستان املش از فقدان شبکه جمع آوری بهداشتی فاضلاب به شدت رنج می برد.

– برنامه مقاوم سازی در 14 مدرسه شهرستان املش از حدود سه سال پیش در دستور کار قرار گرفته است در این زمینه بیشتر توضیح بفرمائید؟

*از دو سال پیش 15 مدرسه در شهرستان املش برای مقاوم سازی و نوسازی در دستور کار مسئولان قرار گرفت، هم اکنون 13 مدرسه از پیشرفت فیزیکی 95 درصدی و دو مدرسه دیگر به ترتیب 10 و 30 درصد پیشرفت کار برخوردار  است.

 در مجموع مدارس املش نسبت به سایر شهرستان دیگر استان وضعیت مطلوبی ندارند. در حال حاضر  39 مدرسه دیگر این شهرستان در لیست تخریب ها قرار دارد برای نوسازی و مقاوم سازی مدارس باید از ظرفیت خیران مدرسه ساز  استفاده شود.

وی در ادامه از مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان گیلان خواست برای نوسازی و مقاوم سازی مدارس شهرستان املش  توجه بیشتری داشته باشند.

– برای رفع مشکل انباشت زباله در منطقه کیازنیک املش که در حاشیه رودخانه هم قرار دارد چه برنامه ای دارید؟

* در حال حاضر وضعیت انباشت زباله در منطقه کیازنیک املش نسبت به سنوات گذشته قابل مقایسه نیست، هم اکنون زباله ای در این منطقه ریخته نمی شود.

وی در ادامه به دلیل ساماندهی زباله از شورای اسلامی و شهرداری شهر املش تقدیر و تشکر کرد.

کد خبر 2429326

برچسب‌ها