رضا فاضلی در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: در سال های اخیر راه انتقال ویروس اچ آی وی تغییر یافته و این تغییر، حمایت سیاستگذاران و مردم را به منظور كنترل و پیشگیری از آن می طلبد.
وی با اشاره به اینكه شمار زنان مبتلا به ایدز در كشور و استان با مردان تقریبا برابری دارد، گفت: این موضوع باعث می شود تا كودكان مبتلا نیز از این مادران متولد شوند و این مسئله یك معضل بهداشتی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را به همراه دارد.
این مسئول اظهار داشت: مذهب و سبك زندگی اسلامی كمك می کند تا در كنترل این بیماری گام های موثری برداشته شود.
فاضلی با اشاره به اینكه ۱۰ راهبرد برای كنترل بیماری در نظر گرفته شده است عنوان كرد: اطلاع رسانی و آموزش یكی از راهبردهای كنترل بیماری ایدز است و می توان آن را از سطح مدارس، اصناف، سربازان و دانشجویان آغاز كرد.
به گفته وی بیشترین مبتلایان به ایدز در گروه سنی ۱۵ تا ۴۴ قرار دارند و ضرورت دارد تا این گروه در خصوص بیماری ایدز آگاهی كامل داشته باشند.
فاضلی تصریح كرد: استراتژی كاهش آسیب و حمایت اجتماعی در از بین بردن تبعیض برای این بیماران می تواند نقش مهمی داشته باشد.
وی با تاكید براینكه اگر بیمار در فضای خانواده باشد به طور حتم آسیب كمتری به اجتماع می رسد، افزود: كسانی كه با این بیماران زندگی می كنند قهرمانان واقعی هستند چرا كه با آگاهی از این بیماری در كنار آنان به سر می برند و به آنان ارائه خدمت می دهند.
كارشناس مسئول بیماری های واگیر دانشگاه علوم پزشكی استان اظهار داشت: در خراسان شمالی مهم ترین راه انتقال ویروس اچ آی وی از طریق اعتیاد تزریقی صورت می گیرد و خانواده ها باید اطلاع داشته باشند كه راه انتقال جنسی به انتقال تزریقی نزدیك می شود و این موضوع برای جامعه نگرانی ایجاد كرده است.
وی همچنین اضافه كرد: والدین با مراجعه به مراكز مشاوره بیماری های رفتاری در سه شهرستان بجنورد، شیروان و اسفراین می توانند در زمینه پیگیری از این بیماری کسب اطلاع كنند.
فاضلی بیان داشت: در هفته اطلاع رسانی ایدز از تمامی كمپ ها، مراكز مشاور درمانی و زندان ها در استان به صورت رایگان و داوطلب آزمایشHIV گرفته می شود و ظرف مدت زمان ۱۰ دقیقه نیز به مراجعین پاسخ آزمایش داده می شود.
به گفته این مسئول انجام این آزمایش سریع به غربالگری بیماران نیز كمك می كند.
فاضلی همچنین در خصوص داروهای این بیماران در استان گفت: داروهای این افراد بسیار گران قیمت است و دولت به صورت رایگان در اختیار بیماران قرار می دهد.
وی نقش رسانه ملی، روزنامه ها، نشریات، خبرگزاری ها و ... در اطلاع رسانی به منظور پیشگیری از بیماری موثر دانست و گفت: رسانه ها باید در اطلاع رسانی و انتشار مطالب آموزشی به آحاد جامعه در مورد این بیماری کمک کنند.
فاضلی تاكید كرد: مبارزه با ایدز نیازمند عزم همگانی است.
اول دسامبر مصادف با ۱۰ آذر ماه به نام روزجهانی ایدز نامگذاری شده است و هرسال نیز شعار خاصی برای این روز در نظر گرفته می شود.
نظر شما