۱۲ آذر ۱۳۹۳، ۱۱:۱۵

دبیر کنگره 450 هنرمند شهید تئاتر:

با تئاتر می‌توان جهت آنتن‌ها را تغییر داد

با تئاتر می‌توان جهت آنتن‌ها را تغییر داد

دبیر دومین کنگره 450 هنرمند شهید تئاتر با اشاره به اینکه برگزاری این رویداد گوشزدهایی به جامعه هنری و کل جامعه است، یادآور شد: شهید کشتکار معتقد بود با تئاتر می‌توان جهت آنتن‌ها را تغییر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، حسین مسافرآستانه روز چهارشنبه 12 آذرماه در مراسم دومین کنگره 450 هنرمند شهید تئاتر که در شهر اردبیل برگزار شد، به جوانانی اشاره کرد که زمانی علاوه بر اینکه صورت سیاه می‌کردند و بر صحنه‌های تئاتر به ایفای نقش می‌پرداختند، سختی‌ها و دشواری‌های زیادی را متحمل شدند تا شاید قدمی در راه اصلاح و تربیت جامعه برداشته باشند.

وی ادامه داد: آن‌ها از هیچ چیز هراسی نداشتند و آنجا که باید بر صحنه‌های واقعی زندگی نیز حضور داشته باشند، حضور پیدا کردند و ایثارگرانه در زندگی جان خود را نثار کردند.

دبیر دومین کنگره 450 شهید هنرمند تئاتر با اشاره به اینکه برگزاری این رویداد گوشزدهایی به جامعه هنری و کل جامعه است، یادآور شد: شهید کشتکار معتقد بود با تئاتر می‌توان جهت آنتن‌ها را تغییر داد که این سخن نشانگر آن است که این شهید بزرگوار در روزهای جنگ سخت به فکر جنگ نرم هم بود و پیامی بود برای امروز ما.

مسافرآستانه با اشاره به برگزاری کنگره شهدای عکاس و همچنین هنرمندان شهید عرصه‌های دیگر، اظهار امیدواری کرد که برگزاری این کنگره هنرمندان را بر رسالت هنری‌شان پایبندتر کند. وی سخنان خود را با قرائت یک دوبیتی از شهید غلامرضا رحمدل به پایان رساند.

در ادامه این مراسم با حضور سردار علی فضلی جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین تمبر کنگره 450 هنرمند شهید تئاتر و همچنین قطعه موسیقایی «پلاک» مختص این کنگره رونمایی شد. همچنین میثاق‌نامه‌ای از سوی جامعه هنرمندان تئاتر و توسط کوروش زارعی نماینده هنرمندان، قرائت شد.

کنگره 450 هنرمند شهید تئاتر با حضور برخی چهره‌های تئاتر نظیر محمود عزیزی، مجید سرسنگی، نصرالله قادری، جهانبخش سلطانی، جهانگیر الماسی، بهروز بقایی، یدالله وفاداری، جلیل فرجاد، علی سلیمانی سرنسری، شهرام کرمی، سیروس همتی، اتابک نادری، مهدی افضلی، مهدی شفیعی، کوروش زارعی، حمید ابراهیمی، محمد حیدری، سیدصادق موسوی، مالک حدپور سراج، وحید لک، خیرالله تقیانی‌پور، محمدهادی عطایی، محسن سلیمانی فارسانی، جواد رمضانی، محسن بابایی ربیعی، محمود فرهنگ، یعقوب صدیق‌جمالی، سعید نجفیان، جواد نوری، الله قلی نظری، علیرضا حنیفی، مهدی دهاقین، خلیل ضرغام‌پور، کوروش احمدی و عطیه قبیشابی برگزار شد.

هنرمندان در شامگاه سه‌شنبه 11 آذرماه بر مزار شهدای گمنام حضور پیدا کردند و بعد از آن به ملاقات خانواده شهدای هنرمند تئاتر رفتند. همچنین با حضور امام جمعه شهر اردبیل، استاندار استان، مسئول بنیاد شهید استان، مسئول سازمان بسیچ هنرمندان از 26 خانواده شهید هنرمند عرصه تئاتر تجلیل شد.

برگزاری کارگاه تخصصی «ادبیات نمایشی و کارگردانی تئاتر» توسط محمود عزیزی از جمله ویژه برنامه‌های این کنگره بود که شامگاه 11 آذرماه در شهر اردبیل برگزار شد. عزیزی در این کارگاه بر نیازسنجی هنرمندان تئاتر از جامعه پیرامون خود برای نگارش متون نمایشی و ساخت آثار نمایشی تأکید کرد.

وی متذکر شد: اینکه مدام روی صحنه حرکت کنیم و چیزهایی را بگوییم که مخاطب متوجه نشود، نوآوری و تئاتر آوانگارد نیست. باید هنرمندان تئاتر نیاز جامعه خود را بدانند و دست به خلق آثار نمایشی بزنند.

این کارگردان و هنرمند تئاتر با اشاره به روند و پروسه فعالیت آنتونن آرتو و پیتر بروک که بدون حمایت دولت‌های کشور خود به فعالیت‌هایی جدیدی در عرصه تئاتر پرداختند، یادآور شد: هنرمندان تئاتر حتما نبایند از سوی دولت حمایت شوند. زمانی نمایشگران آیینی و سنتی ما و تعزیه خوانان با یک ریال‌ یک ریال‌های مردمی زندگی می‌کردند چون آن یک ریال‌هایی که مردم پرداخت می‌کردند، برکت داشت.

عزیزی با اشاره به اینکه تئاتر از زمان پیدایش خود در جهان خاستگاه مردمی داشته و بعدها توسط دولت‌ها به سمت اقشار خاصی از جوامع سوق داده شده، تأکید کرد: اگر دولت‌ها اجازه می‌دادند، نمایش‌های آیینی و سنتی ما روند رو به رشد و مناسب‌تری را طی می‌کرد. هنرمندان تئاتر باید مردم خود را مدنظر قرار دهند و بدانند که تئاتر خاستگاهی مردمی دارد.

کد خبر 2435121

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha