۷ دی ۱۳۹۳، ۹:۵۰

شمسیان:

سند آمایش سرزمینی خراسان رضوی موجب رشد اقتصادی پایدار در استان می‌شود

سند آمایش سرزمینی خراسان رضوی موجب رشد اقتصادی پایدار در استان می‌شود

مشهد-رئیس جهاد دانشگاهی مشهد گفت: توسعه متوازن با توجه به تمامی بخش ها و فعالیت های اقتصادی که می تواند باعث رشد اقتصادی پایدار و مطلوب در اقتصاد استان از جمله اهداف سند آمایش سرزمینی خراسان رضوی است.

به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر شمسیان یکشنبه شب در جلسه شورای برنامه ریزی استان در محل استانداری خراسان رضوی در ارتباط با تدوین سند آمایش سرزمین خراسان رضوی اظهار كرد: سند مطالعاتی آمایش سرزمینی استان، یک سند پویا است که در بازه زمانی قابل ویرایش شدن می باشد.

رئیس جهاد دانشگاهی مشهد افزود: هدف اصلی از مطالعات آمایش سرزمین خراسان رضوی رسیدن به مطلوب ترین توزیع جمعیتی ممکن به بهترین شکل در پهنه سرزمینی است که اگر این سند به درستی تدوین شود می تواند مبنای اصلی در برنامه های منطقه ای استان قرار گیرد.

وی ادامه داد: از دیگر اهداف این سند، توسعه متوازن با توجه به تمامی بخش ها و فعالیت های اقتصادی است که می تواند باعث رشد اقتصادی پایدار و مطلوب در اقتصاد استان شود.

رئیس جهاد دانشگاهی مشهد در ارتباط با به کار گیری نظرات دستگاه های اجرایی و فرمانداری های شهرستان ها در تدوین سند مطالعات آمایش سرزمین خراسان رضوی عنوان کرد: از ابتدای تدوین این سند سعی کردیم تا از مشارکت حداکثری تمام ذی نفعان این سند استفاده کنیم.

وی تصریح کرد: در مجموع  ۱۳ اداره کل و ۱۸ فرمانداری در خصوص سند آمایش سرزمین استان اعلام نظر کرده بودند که شامل ۱۸۰ نظر بوده است.

شمسیان اضافه کرد: از مجموع نظرات ارسالی به دفتر آمایش استان ۵۸ درصد از آنها مربوط به ادارات و ۴۲ درصد مربوط به فرمانداران شهرستان های خراسان رضوی بوده است.

رئیس جهاد دانشگاهی مشهد گفت: همچنین ۳۳ درصد نظرات اعلام شده در مطالعه وجود داشت و نیاز به اصلاحات جزئی بود، ۱۸ درصد نظرات فاقد رویکرد آمایشی و مبتنی بر رویکرد بخشی بود.

وی بیان کرد: از دیگر نظراتی که ارسال شده بود ۱۷ درصد آن مربوط به برنامه های خود دستگاه ها بود که ارتباطی به سند آمایش نداشت و نیز ۱۴ درصد از نظرات خواستار اصلاح آمار و ارقام بودند.

ظریفت خراسان رضوی در هنر در طرح آمایش سرزمینی لحاظ نشده است

مدیرکل ارشاد و فرهنگ اسلامی خراسان رضوی در این جلسه با اشاره به عدم توجه جدی به مباحث فرهنگی در تدوین سند آمایش استان اظهار کرد: به نظر می رسد که می توان در طرح آمایش سرزمین توجه کامل تری به مباحث فرهنگی نشان داد با توجه به اینکه ما تاکنون در این حوزه از پژوهش مدونی برخوردار نبودیم که در کنار شناسایی مزیت ها، چالش های موجود را نیز در نظر بگیریم.

سید سعید سرابی افزود: با توجه به کارهای پژوهشی که توسط اداره کل ارشاد صورت گرفته است حداقل می توان ۱۰ اولویت کار فرهنگی را به سند آمایش سرزمین استان تعمیم داد.

وی با اشاره به اینکه خراسان رضوی پایتخت موسیقی مقامی در کشور است، بیان کرد: متاسفانه در این سند به مزیت های فرهنگی استان به خوبی توجه نشده است به طوری که با مرور سند تنها دوبار واژه هنر خوانده می شود.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی ادامه داد: همچنین به بحث توسعه سینماها و استانداردهای آن توجهی نشده است.

وی در پایان با بیان اینکه ما از ظرفیت های خوبی در زمینه فعالیت های قرآنی برخورداریم گفت: مطلوب است تا جهاد دانشگاهی مشهد در طرح آمایش سرزمین اصلاحات لازم در خصوص برنامه های فرهنگی و اجتماعی را بار دیگر مورد توجه و نظر قرار دهد.

پتانسیل تاریخی استان در طرح آمایش سرزمینی توجه شود

مدیر کل میراث فرهنگی خراسان رضوی نیز در این جلسه اظهار کرد: ظرفیت های بالقوه زیادی در استان وجود دارد و با توجه به اینکه اقتصاد معیشتی خراسان رضوی براساس فناوری قنات بوده مطلوب است تا دوباره به احیای قنات ها توجه جدی تری شود.

رجبعلی لباف خانیکی با اشاره به اینکه توجه به توسعه روستایی در تدوین سند آمایش خراسان رضوی از اهمیت ویژه ای برخوردار است، افزود: با توجه به خشک شدن سفره های زیر زمینی آب  می توان بسیاری از قنات ها را با لای روبی احیا کرد.

وی با بیان اینکه توسعه و رشد موزه های تاریخی می تواند علاوه بر تاثیرات فرهنگی، نقش اقتصادی مطلوبی داشته باشد، خاطر نشان کرد: لازم است تا در تدوین و اصلاح طرح آمایش سرزمین خراسان رضوی به  پتانسیل ها و ظرفیت های تاریخی خاصی که در استان وجود دارد مانند شهرستان نیشابور، در کنار توجه به بحث گردشگری مذهبی توجه شود.

جایگاه آموزش علمی در توسعه خراسان رضوی نادیده گرفته شده است

مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی نیز در این جلسه به جایگاه آموزش علمی در توسعه خراسان رضوی اشاره کرد و گفت: متاسفانه در این چشم انداز به جایگاه علمی استان در کشور به خوبی توجه نشده است.

سید جواد حسینی افزود: خوشبختانه آموزش و پرورش استان در ۳۵ محور آموزشی رتبه اول کشور را دارد و این نهاد آموزشی در استان می تواند باعث افزایش نشاط جمعی شود.

وی در پایان تاکید کرد: بهتر است در روند اجرای برنامه های طرح مطالعاتی آمایش سرزمینی کارشناسان و طراحان این سند استانی در کنار مدیران دستگاه های اجرایی حضور داشته باشند.

کد خبر 2450495

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha