به گزارش خبرنگار مهر، حمید رضا حسنی صبح چهارشنبه در گفتگکو با خبرنگاران در محل اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري شهرستان شاهرود ضمن اشاره به انتقادهاي مطرح شده از سوي اوقاف و امور خیریه در خصوص قدمت تاريخي و ثبت اين بارانداز افزود: این در حالي است كه ثبت اين اثر از سوی فعالان و دلسوزان میراث فرهنگی و سازمانهاي مردم نهاد مورد تقدیر قرار گرفته است.
وي با بيان اينكه ثبت اين بنا در فهرست آثار ملي نشانگر اهميت اين بناي تاريخي است، افزود: سرعت عمل میراث فرهنگی در ثبت اين انبار تاريخي در راستای حفظ و نگهداری آخرین نمادها و نشانههای تاریخی این شهر است.
رئیس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري شهرستان شاهرود گفت: ثبت يك بناي تاريخي با سرمايهگذاري قانوني در بنا هيچ گونه منافاتي ندارد و زمينه ساز حفظ و نگهداري هر چه بيشتر يادگار گذشتگان ميشود.
حسني با تاكيد بر اينكه بر طبق قوانین موجود، براي ثبت یک بنای موقوفه نیازی به کسب اجازه نیست، افزود: انبار نمک با داشتن ۲۳ گنبد خشتی که در نوع خود از نظر معماری هنری و سازه ای بی نظیر است دارای ارزش و اصالت بوده و بر اساس شواهد و گواهی پيشكسوتان و معتمدین شهر بالغ بر ۸۰ سال قدمت دارد.
وي گفت: سازمان میراث فرهنگی هیچگونه مخالفتی با سرمایه گذاری و بهره برداری از این موقوفه نداشته و یقین دارد که با حفظ آن، میتوان با تغییر کاربری، مکانی گردشگری در مرکز شهر شاهرود ایجاد كرد و با درآمدزایی، حقوق و نیات واقف را برآورده كرد.
این مقام مسئول با ذکر اینکه بنای تاریخی "انبار نمک" در نزدیکی میدان مرکزی شاهرود (ابتدای خیابان شهدا) واقع شده و در مساحتی حدود ۵۵۰ متر مربع مربوط به دوره قاجار است، گفت: این بنا به دلیل اینکه حدود ۶۰ سال انبار نمک بوده، نام انبار نمک را به خود اختصاص داده و در قدیم به عنوان بارانداز بازار تاریخی شاهرود استفاده میشده است.
رئیس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري شهرستان شاهرود "انبار نمک" را از جمله بناهای در معرض تخریب دانست که حفظ و تغییر کاربری آن، مي تواند اين بناي تاريخي را به مکانی براي جذب گردشگر تبديل كند و گفت: بر اساس ماده ۵۶۰ قانون مجازات اسلامي هر کس بدون اجازه از سازمان ميراث فرهنگي کشور يا با تخلف از ضوابط مصوب و اعلام شده از سوي سازمان مذکور در حريم آثار فرهنگي _ تاريخي مذکور در اين ماده مبادرت به عملياتي کند که سبب تزلزل بنيان آنها شود، يا در نتيجه آن عمليات به آثار و بناهاي مذکور خرابي يا لطمه وارد آيد، علاوه بر رفع آثار تخلف و پرداخت خسارات وارده به حبس از يک تا سه سال محکوم ميشود.
حسنی در خاتمه، یادآور شد: این بنا در تاریخ ۱۲ آذر ۱۳۹۳ به شمارۀ ۳۱۱۴۲ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
نظر شما