۲۰ دی ۱۳۹۳، ۱۹:۴۲

آیین بزرگداشت شاعر شهید-3/

روایت پرویز از تردید روشنفکران پس از رحلت امام(ره)/ شهیدزارعی مصمم بود

روایت پرویز از تردید روشنفکران پس از رحلت امام(ره)/ شهیدزارعی مصمم بود

محسن پرویز در آیین بزرگداشت شهید احمد زارعی «بصیرت» و «روشن‌بینی» را از وجوه تمایز شخصیت او برشمرد و گفت: شهید زارعی همواره با روشن‌بینی مصمم و محکم تصمیم می‌گرفت.

به گزارش خبرنگار مهر، آئین «ستاره احمد» به منظور بزرگداشت شاعر شهید احمد زارعی عصر امروز شنبه 20 دی‌ماه در تالار مهر حوزه هنری برگزار شد.

در بخشی از این مراسم محسن پرویز معاون اسبق فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد و از دوستان و همراهان قدیمی شهید زارعی در سخنانی با اشاره به دو سرفصل معین درباره این شهید گفت: اولین نکته بحث بصریت احمد بود و این به این معنا است که در مسائل سیاسی و مبتلی‌به جامعه او بسیار روشن بینانه عمل می‌کرد.

پرویز ادامه داد: در مقطع درگذشت حضرت امام(ره) و انتخاب مقام معظم رهبری به جانشینی ایشان شاهد نوعی سردرگمی و ضعف اطمینان خاطر در میان روشنفکران مذهبی بودیم. برخی هم بودند که شاید چیزی به زبان نمی‌آوردند اما در ته دل‌شان تردیدهایی وجود داشت. در این جنس مقاطع شهید زارعی بسیار قوی، محکم و مصمم برخورد می‌کرد.

از روشن‌بین‌ترین افرادی که در زندگی‌ دیدم زارعی بود

وی افزود: شهید زارعی درباره ولایت فقیه نگاهی روشن و درست داشت. حتی خاطرم هست زمانی که فردی به قائم مقامی رهبر کبیر انقلاب (ره) معرفی شد شهید زارعی شعری را درباره او سرود اما بعدها که تغییر و تحولاتی برای استمرار حکومت اسلامی ضروری شد، او کاملاً روشن‌بینانه برخورد کرد.

پرویز ادامه داد: ممکن است آدم‌ها در پشت تریبون تمام آنچه در ذهن دارند را نگویند اما ما که از نزدیک با او نشست و برخاست داشتیم می‌دانستیم او چگونه می‌اندیشد و به همین دلیل می‌گویم یکی از روشن‌بین‌ترین افرادی که در زندگی‌ام دیدم احمد زارعی بود.

وی در ادامه با اشاره به اینکه «ما نیز امروز نیاز داریم با تعمق و دقت بیشتر تحولات روز را رصد کنیم» افزود: حضرت امیر(ع) می‌فرمایند در تغییر و تحولات روزگار است که جوهره انسان‌ها مشخص می‌شود. از این منظر به خصوص هنرمندان که غالباً احساسی هستند امکان دارد برخوردی احساساتی هم داشته باشند اما آن‌ها که احمد را می‌شناختند می‌دانند که به رغم روح لطیف و شاعرانه‌اش در این جنس موارد تأمل می‌کرد و اهل واکنش آنی و احساسی نبود.

پرویز در ادامه به بخش دوم صحبت‌های خود پرداخت و گفت: بحث دیگر بنده درباره سوالی است که همواره درباره این قبیل برنامه‌ها مطرح می‌شود و آن اینکه چرا وقتی کسی فوت می‌کند شما همواره از خوبی‌اش می‌گویید؟ و اینکه مگر می‌شود کسی اصلاً بدی نداشته باشد؟ این سوال و ابهان مرسومی است که همواره مطرح می‌شود.

وی افزود: بنده در این زمینه تأملات بسیاری داشتم و به این نتیجه رسیدم که شاید ما آدم‌ها در دوران حیات نسبت به یکدیگر انتقاداتی هم داشته باشیم اما روال این نیست که این نقدها را پشت تریبون به روی هم بیاوریم و علیه هم موضع بگیریم. با وجود این واقعیت در مواردی هم ما به طور کلی درباره روحیات بهشتی افراد سخن می‌گوییم و این همان مسئله‌ای است که خیلی ‌ها متوجه آن نیستند.

با هم مهربان باشیم

پرویز ادامه داد: آدم‌های غرق در گناه با نگاهی از پشت روح ناصاف خود می‌خواهند اطراف را ببینند و دیگران را قضاوت کنند و اینگونه است که نمی‌توانند خوبی افرادی مانند شهید زارعی را به راحتی درک کنند. وگرنه اصلاً اینگونه نیست که این دوستان بی‌عیب و نقص باشند اما باید پذیرفت که در مجموع سمت و سوی نگاه‌شان به سمت طهارت و خداپرستی بوده‌است.

وی در پایان سخنان خود تصریح کرد ما نیز باید چنین نگاهی به یکدیگر داشته باشیم و همواره با کسانی که در جبهه انقلاب و اسلام هستند مهربان باشیم که این منتهای آرزوی دوستان شهیدی مانند احمد زارعی است.

پس از سخنان محسن پرویز برنامه با پخش کلیپی از آخرین روزهای بستری شهید زارعی و صحبت‌های آخر او ادامه پیدا کرد که پخش این کلیپ حال و هوای دوستان و خانواده این شهید را تحت تأثیر خود قرار داد.

روزی که احمد گقت «بینوایان» بخوان!

سردار بهروز اثباتی دیژر سخنران این مراسم بود که بخش اصلی اظهاراتش را به خاطراتی از همراهی با احمد زارعی در سال‌های جنگ اختصاص داد. اثباتی در بخشی از سخنان خود به خاطره روزهای یک محاصره در سال 58 اشاره کرد و گفت: در آن مخمصه همه فکر می‌کردیم که پایان کار است و مشخص نیست که جان سالم به در ببریم. احمد اما شبی به من گفت: «بنشین کتاب بینوایان را بخوان!»

وی افزود: تعجب کردم چراکه اساسا در‌آن‌ سال‌ها همه ما اهل خواند شریعتی و مطهری و کلا کتاب‌های ایدئولوژیک بودیم به همین دلیل گفتم: «احمد شرایط را نمی‌بینی؟ معلوم نیست چه سرانجامی داشته باشیم آن وقت می‌گویی بینوایان بخوانم؟»

اثباتی ادامه داد: من اهل مطالعه نبود اما آن شب از ترس احمد هم که بود به اجبار چند صفحه‌ای از رمان را خواندم. این قضیه گذشت تا سال‌ها بعد که در جمع شاعران و نویسندگان خدمت رهبر انقلاب رسیدیم. در‌آن دیدار مقام معظم رهبری به همه شاعران انقلاب و دفاع مقدس توصیه کردند رمان «بینوایان» را بخوانند چرا که این رمان، کتاب حکمت است. آن روز بود که به خود گفتم عجب پیشنهادی آن روز احمد به من داده بود!

سردار اثباتی در ادامه با تأکید براینکه بالاخره احمدها باید بروند تا حق ماندگار شود، افزود: بعضی اوقات به شوخی به احمد می‌گفتم که خدا در وجود تو اسراف کرده و هر آنچه خوبی داشته به تو داده! امروز هم به این شوخی جدی ایمان دارم و امیدوارم روحش شاد باشد.

کد خبر 2462124

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha