به گزارش خبرنگار مهر، سیدعمادحسینی امروز در نشستی خبری در تشریح مهمترین سیاستهای وزارت نفت برای توسعه ساخت کالا و تجهیزات توسط سازندگان ایرانی، اظهار داشت: امروز با مشارکت تعدادی از سازندگان داخلی ایران از واردات هرگونه پمپهای کرایوگنیک خودکفا شده است.
معاون مهندسی وزیر نفت با اشاره به ابلاغ یک بخشنامه جدید توسط بیژن زنگنه، وزیر نفت به منظور حمایت بیشتر از طراحی کالا و تجهیزات صنعت نفت در داخل کشور، تصریح کرد: با ابلاغ این بخشنامه ضمن شفافسازی معاملات و مناقصات نفتی امکان حمایت بیشتر از ساخت داخلی کالا و تجهیزات در صنایع نفت و گاز فراهم میشود.
این مقام مسئول همچنین از آغاز راه اندازی آزمایشی سامانه الکترونیکی کالاها و تجهیزات صنعت نفت خبر داد و افزود: پیش بینی میشود این سامانه الکترونیک کالا تا پایان سال به طور کامل عملیاتی شود که با بهره برداری کامل از آن بانک جامع اطلاعاتی کالا و تجهیزات نفتی در وزارت نفت ایجاد میشود.
وی با یادآوری اینکه یکی از دستاوردهای راه اندازی این سامانه الکترونیکی کالا، ایجاد یک وندورلیست واحد از کالا و تجهیزات ساخته شده توسط سازندگان و صنعتگران داخلی است، تاکید کرد: به عبارت دیگر با راه اندازی کامل این سامانه الکترونیکی از واردات و خرید خارجی، آن دسته از کالاهای نفتی که امکان ساخت آنها در داخل کشور وجود دارد، ممانعت به عمل می آید.
حسینی در ادامه با یادآوری اینکه هم اکنون ۱۵ تا ۲۵ درصد کل کالاها و تجهیزات صنعت نفت را تجهیزات دوار تشکیل میدهند، اظهارداشت: تجهیزات دوار جزء کالاهای پرمصرف و استراتژیک صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و نیروگاهی کشور بوده که با انتقال دانش و تکنولوژی گامهای بلندی برای خودکفایی صنعت نفت برداشته خواهد شد.
معاون وزیر نفت با اشاره به برنامه ریزی برای ساخت داخل و خودکفایی کامل در ۱۰ گروه کالاهای پرمصرف صنعت نفت، یادآور شد: قصد داریم در قالب یک برنامه دو ساله امکان تولید داخلی ۱۰ گروه کالاهای پرمصرف صنایع نفت، گاز و پتروشیمی را در داخل کشور فراهم کنیم.
این مقام مسئول در پاسخ به پرسش مهر درباره تبعات سقوط آزاد صنعت نفت بر روند ساخت داخلی انواع کالا و تجهیزات، توضیخ داد: با کاهش قیمت نفت، قصد داریم با بومی سازی و ساخت بیشتر انواع کالا و تجهیزات در داخل کشور از محل صرفه جویی ارزی ساخت کالاها حداکثر استفاده را بکنیم.
وی با بیان اینکه قطعا طراحی و تولید انواع کالا و تجهیزات در داخل کشور منجر به کاهش واردات و صرفهجویی میلیونها دلار ارز برای اقتصاد صنعت نفت کشور خواهد شد، گفت: در شرایط فعلی با برنامهریزیهای جامع اقتصادی، امکان اداره و مدیره اقتصاد کشور حتی با کاهش بیشتر قیمت نفت وجود دارد.
حسینی با اعلام اینکه امیدواریم قیمت نفت در بازار جهانی افزایش یابد، تاکید کرد: اما اگر قیمت نفت به سطوح پایین تری هم کاهش یابد، این فرصت فراهم میشود تا با ساخت بیشتر کالاها در داخل کشور تمرین اقتصاد بدون نفت را داشته باشیم و صنعت نفت به خودکفایی بیشتر برسد.
معاون وزیر نفت با اشاره به برنامه ریزی برای راه اندازی و افتتاح همزمان ۷ فاز پارس جنوبی شامل طرح توسعه فاز ۱۲، ۱۵ تا ۱۸ پارس جنوبی، خاطر نشان کرد: امسال ظرفیت تولید گاز ایران روزانه بیش از ۱۰۰ میلیون متر مکعب افزایش مییابد و پیش بینی میکنیم تا چهار سال گذشته پرونده توسعه این میدان مشترک گازی بسته شود.
نظر شما