به گزارش خبرگزاری مهر، به همت حوزه هنری استان کردستان مراسم تجلیل از70 سال فعالیت هنری استاد میرزامراد عزیزی هنرمند پیشکسوت موسیقی فولکلور کردستانی با حضور جمعی از اصحاب فرهنگ و هنر استان در منزل وی در کامیاران برگزار شد.
چندی است به همت حوزه هنری استان کردستان، کمیتهای برای تجلیل از مفاخر هنری استان شکل گرفته و در قالب این کمیته که متشکل از هنرمندان رشتههای مختلف و اصحاب رسانه است شاهد تجلیل از خدمات چند دههای پیشکسوتان رشتههای مختلف هنری در استان هستیم.
رئیس حوزه هنری استان کردستان در این مراسم اظهار کرد: کردستان سرزمین فرهنگ و هنر است و حق است که نگاه ویژهای به فعالیتهای فرهنگی و هنری به ویژه موسیقی در این استان صورت گیرد.
امین مرادی افزود: موسیقی ایران اسلامی وامدار موسیقی کردی است و اساتید بزرگی همچون استاد سید علیاصغر کردستانی، استاد حسن زیرک، استاد محمد ماملی و استاد عباس کمندی، استاد براتعلی نورانی و دهها شخصیت بزرگ در این حوزه خدمات شایان توجهی را برای اعتلای این هنر تاثیرگذار ارائه کردهاند.
رئیس حوزه هنری استان کردستان بیان کرد: باید به موسیقی فولکلور و ذخیرههای هنری استان در این عرصه بهای بیشتری داده شود و از مفاخر این عرصه تجلیل به عمل آید.
مرادی اظهار کرد: سرمایه اجتماعی مدرک و پول نبوده و به جایگاه و پایگاه اجتماعی فرد مرتبط است.
وی افزود: هنرمندان کردستانی همواره جایگاهی فراستانی داشتهاند و خدمات آنها به دیگر نقاط کشور و حتی جهان گسترش یافته است.
مرادی خاطرنشان کرد: هنرمندی که در خدمت مردم باشد تاریخ مصرف نداشته و همواره نام و خدمات وی ماندگار است.
رئیس حوزه هنری استان کردستان گفت: حوزه هنری یک نهاد فراحزبی و فراجناحی است و به دلیل اینکه تنها در مرکز استان دارای دفتر است تاکنون نتوانستهایم به صورت ویژه از خدمات و تلاشهای اصحاب فرهنگ و هنر در شهرستانهای مختلف استان تجلیل کنیم.
مرادی افزود: به همین دلیل کمیتهای متشکل از اصحاب فرهنگ و هنر استان را تشکیل داده و در ایام مختلف سال با مراجعه به شهرستانهای مختلف از اساتید و پیشکسوتان رشتههای مختلف هنری تجلیل به عمل خواهیم آورد.
وی اظهار کرد: تجلیل از 70 سال خدمت هنری استاد میرزامراد عزیزی به عنوان نخستین برنامه شهرستانی این کمیته قلمداد شده وامید است در ایام مختلف سال شاهد برپایی این چنین برنامههایی باشیم.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان کامیاران نیز در این مراسم از حرکت ارزشمند حوزه هنری استان تقدیر کرد و گفت: استاد میرزامراد عزیزی خدمات شایان توجهی را برای حفظ و اعتلای موسیقی فولکلور در کامیاران و استان کردستان ارائه کرده است.
امجد افصحی افزود: امید است این حرکت فرهنگی و ارزشمند تداوم داشته باشد و شاهد تجلیل از خدمات اساتید و پیشکسوتان عرصههای مختلف فرهنگی و هنری باشیم.
استاد مهدی حجتالسادات از پیشکسوتان عرصه موسیقی کردستان نیز در این مراسم اظهار کرد: هنر وادی لامتناهی است و با انسان زاده شده است.
وی افزود: هیچ انسانی مخالف هنر نیست و زنده و پویا ماندن انسانها بدون هنر امکانپذیر نبوده و در این راستا نیز موسیقی یکی از ارکان اصلی زندگی انسانهاست.
استاد حجتالسادات خاطرنشان کرد: در آیات گهربار قرآن کریم بر صوت و لحن و خواندن آیات قرآنی به صورتی زیبا تاکید شده است و جای بسی تعجب است که برخی افراد با موسیقی مخالف هستند.
وی اظهار کرد: موسیقی شناسنامه هر قوم و ملتی است و معرف شناسایی روستاها، شهرها و حتی کشورهای مختلف در دنیا به شمار میآید.
این استاد برجسته عرصه موسیقی کردستان در ادامه سخنان خود از خدمات حوزه هنری و تشکیل این کمیته تخصصی برای تجلیل از مفاخر استان تقدیر کرد و گفت: امید است اینگونه اقدامات در استان گسترش یابد و شاهد تجلیل از خدمات نخبگان و پیشکسوتان حوزههای مختلف هنری باشیم.
مهدی احمدی رهبر ارکستر فیلارمونیک کردستان نیز در این مراسم به جایگاه موسیقی در ادیان مختلف اشاره کرد و گفت: هر پیامبری از سوی خداوند متعال دارای معجزاتی بوده و در این میان نیز حضرت داوود (ع) با صدای خوش خود یکی از صفات الهی را برای مردم بازگو کرده است.
وی افزود: باید به این مهم توجه کرد که این معجزات صفات خداوند و برای تبلیغ حکمتهای الهی بوده همواره باید این مهم را مدنظر داشت که بر اساس آیات گهربار قرآن کریم در روز قیامت همه انسانها با صدای شنیدن سور اسرافیل زنده خواهند شد.
وی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: باید به این مهم توجه داشت که موسیقی فولکلور ثمره هزاران سال آزمون و خطا بوده که از مذا هب و ادیان مختلف بهره گرفته و به ما رسیده است.
احمدی افزود: بسیاری از سازهای فولکلوریک کردستان ریشه در تاریخ، فرهنگ و تمدن مردمان این خطه داشته و در قالب باورهای دینی و اعتقادی آنان عجین شده است.
وی خاطرنشان کرد: طی چند دهه اخیر موسیقی فولکلور که در مراسمهای شادی و عروسی کردستان نمود عینی داشت با هجمه فرهنگی مواجه شده و متاسفانه با ورود سازهای غربی همچون ارگ و باند و سازهای برقی شاهد به حاشیهرانده شدن محافل سالم عروسی در استان و ورود موسیقیها و سبکهای مستهجن هستیم.
رهبر ارکستر فیلارمونیک کردستان افزود: موسیقی محلی و فولکلوریک کردستان نماد شرف، آبرو، دیانت و انسانیت بوده و هزاران سال گذشته است تا این موسیقی تکمیل شده و به ما برسد.
وی گفت: امید است با تجلیل از اساتید و پیشکسوتان عرصه موسیقی فولکلوریک استان شاهد زندهشدن آیینها و فعالیتهای هنری مرتبط با فرهنگ غنی مردم باشیم و این حرکت ارزنده حوزه هنری استان تداوم داشته باشد.
استاد میرزامراد عزیزی از اساتید برجسته کشور در حوزه موسیقی فولکلور بوده و بیش از 70 سال است که در منطقه غرب کشور و در شهرها و روستاهای این منطقه در مراسمات شادی و عزای مردم به هنرنمایی پرداخته است.
وی در سال 1309 و در دهستان سورسور کامیاران متولد شده و از سن 12 سالگی با حضور در محضرزنده یاد استاد ابراهیم نصرتی به هنر موسیقی و سرنانوازی و دوزلهنوازی از سازهای تاریخی و سنتی کردستان روی آورده است.
وی در هنگام نواختن سرناگفت این ساز بیش از 50 سال است با من نواهای کردی را نواخته است و ساخته دستان توانمند استاد احمد منوچهری که خود از نوازندگان چیره دست این ساز بوده است می باشد .
نظر شما